27 before 28 – Update maand 10

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

4. Minstens 20 fietstochten maken
Vorige maand: 19/20

Het zat er aan te komen en deze maand kan dit puntje dan ook geschrapt worden. Met drie fietstochten deze maand is het zomerseizoen alleszins goed op gang getrokken!

Nieuwe stand: 22/20

5. Een fotoalbum maken van Erasmus Cottbus en rondreis Canada
Er is in de verste verte nog geen sprake van een geprint fotoalbum, maar ik ben op zijn minst al begonnen met die 6000 foto’s van Cottbus te sorteren, dus de eerste stap is gezet 🙂

Tweedsmuir Canada (Le petit requin)
En ondertussen droom ik tussendoor nog regelmatig terug naar Canada…

12. 6kg vermageren

Vorige maand: -2,5kg

Dit is echt wel het meest hopeloze puntje ooit aan het worden 🙂 En dat terwijl ik op voorhand dacht dat ik het mijzelf niet eens zó moeilijk maakte met gemiddeld een halve kilo per maand. Ha kijk, was ik even vergeten dat ik van het type ben dat bij teveel stress onmiddellijk in de chocolade duikt. Als dat dan rond de Paasperiode gebeurd, dan kan het natuurlijk niet meer goed komen. Op zich is het nog altijd niet dramatisch, want ik weeg nog steeds 7kg minder dan vorig jaar rond dit moment, maar ’t is toch wel degelijk de bedoeling om verder naar beneden te gaan i.p.v. terug naar boven.

Nieuwe stand: -1,1kg

14. Werk vinden
Ik mocht de afgelopen maand voor het eerst op gesprek, wat al een overwinning op zich was. Het gesprek verliep goed, maar het is nu afwachten… Fingers crossed dus 🙂

18. 365 foto’s nemen
Dit lukt nog altijd.

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Ik ging deze maand eerst voor bruin en toen dat begon af te bladeren lakte ik er gewoon over met zwart (kwestie van er vooral niet te veel moeite in te steken).
Zachtroze kwam ook nog aan bod, maar vergat ik blijkbaar te fotograferen. Ach ja, moeilijk in te beelden is het nu ook niet bepaald he 🙂

Le petit requin

Le petit requin

21. Opnieuw een terras vol bloemen en groenten hebben
Ik toonde jullie hier al de “werken” die we uitvoerden aan ons terras de afgelopen maand. Ondertussen begint het groen overal al wat te piepen en gaan we binnenkort nog een hoop groenten toevoegen (mijn moeder heeft in haar serre o.a. courgette-, paprika- en aardbeiplantjes klaar staan voor ons), dus ik denk dat we wel kunnen spreken van een terras vol bloemen en groenten 🙂

Met opnieuw twee geschrapte puntjes kom ik momenteel aan 15/27 en ben ik dus al zeker niet meer gebuisd 🙂 . Nog twee maand te gaan tot mijn verjaardag: sommigen puntjes gaan quasi zeker nog geschrapt worden, andere gaan heel moeilijk worden, maar we zien wel. Als het niet lukt, lukt het niet en dan heb ik tenminste al meteen wat puntjes voor een volgende lijst 😉

7 Comments

  1. Merci! Ik ga morgen eens bellen, want nog steeds niets gehoord en de spanning wordt ondertussen zo'n beetje ondraaglijk 🙂

  2. Het einde komt dichterbij, ja! En het is zoals je zegt: de overschot neem je gewoon mee naar volgend jaar 😉
    Ik hoop dat je positief bericht krijgt over de sollicitatie!

  3. Jammer genoeg heb ik de job niet gekregen, al is er nu wel een (vage) optie dat ik er misschien een stage van een paar maanden zou kunnen doen, wat toch ook al een eerste ervaring met "werken in de Zwitserse monumentenzorg" zou zijn. Al durf ik er momenteel niet echt op hopen…

Comments are closed.