27 before 28 – Finale update

Eerst en vooral welkom op mijn nieuwe stekje, nog steeds onder de naam Le petit requin, maar wel op een nieuw adres en in een nieuw jasje (al moet er nog serieus geschilderd en ingericht worden, dus nu al mijn excuses voor eventueel stof en lawaai de komende weken 😉

Deze verhuis is een klein verjaardagsgeschenk dat ik mijzelf cadeau gedaan heb. Want jawel, ik ben 28 geworden vandaag, wat ook wilt zeggen dat ik een jaar geleden een lijstje met verjaardagsdoelstellingen maakte, 27 before 28. Tijd dus ook voor de finale update (en morgen voor een nieuw lijstje, want ik vond het zo leuk om te doen dat ik het niet kon laten om er nog eentje te maken)!

1. Zelf confituur maken
Afgewerkt in maand 4.

2. Minstens 12 boeken lezen
Afgewerkt in maand 3.

3. Minstens 52x lopen
Afgewerkt in maand 9.

4. Minstens 20 fietstochten maken
Afgewerkt in maand 10.

5. Een fotoalbum maken van Erasmus Cottbus en rondreis Canada
Ik startte wel al met het sorteren van de foto’s van Cottbus, maar van een fotoalbum is desondanks nog niet meteen sprake. Aan de foto’s van Canada ben ik zelfs nog niet eens begonnen… Dat dit niet gelukt is, vind ik wel een beetje jammer, want ik vind “echte” fotoalbums altijd heel plezant om in te bladeren. Anderzijds is het niet zo dat ik geen foto’s gesorteerd heb het afgelopen jaar, wel integendeel: er kwamen er namelijk zo vaak nieuwe bij van al onze weekenduitstappen en vakanties dat ik dat al niet eens kon bijhouden! Alleszins eentje om mee te nemen 🙂

6. 12 handgeschreven kaartjes versturen
Afgewerkt in maand 7.

7. Minstens 12 kapotte / ongebruikte spullen weggooien
Afgewerkt in maand 2.

8. Duiken in een Zwitsers meer
Afgewerkt in maand 4.

9. Beter met mijn fototoestel leren werken en een timelapse foto of filmpje maken
Afgewerkt in maand 9.

10. Een nieuw land aan mijn lijstje bezochte landen toevoegen
Afgewerkt in maand 11.

11. ’s Nachts zwemmen in een meer of zee
Tja, om een of andere reden verloor ik dit vorige zomer wat uit het oog en toen ik er in de winter aan dacht, was de watertemperatuur echt niet aanvaardbaar. Dat bleef het geval tot eind mei, begin juni, waardoor er maar heel weinig tijd meer overbleef tot mijn verjaardag. Er waren twee halfslachtige pogingen (eentje verpest door muggen, eentje door gietende regen), dus ’t zal iets worden voor komend jaar.

12. 6kg vermageren
Vorige maand: -2,3kg
Nieuwe stand: -3,8kg

Niet geslaagd, maar ik ben desondanks wel tevreden over dit puntje. Bijna vier kilogram is uiteindelijk toch niet niks en samen met de grote duik naar beneden van vlak voor mijn verjaardag vorig jaar, weeg ik toch 10kg minder dan toen. Ik wil er nog altijd wat kilootjes af, maar dan niet meer omdat ik mij slecht voel over mijn gewicht zoals vorig jaar wel het geval was, maar omdat het op sportief gebied zou helpen (zeker bij vb. bergop fietsen maakt elke kilo extra toch wel verschil).

13. Foto’s selecteren om in groot formaat te printen en aan de muur te hangen
Dat dit niet lukte is eigenlijk stom: ik stelde het telkens opnieuw uit, want ik wilde eerst de foto’s allemaal sorteren, zodat we daaruit meteen de beste zouden kunnen kiezen. Beetje onnozel, want zo gaat het er natuurlijk nooit van komen. Anderzijds hebben we dit jaar wel lampen gekozen én opgehangen in alle kamers (daar waar we in Brussel na een aantal jaar nog altijd enkel maar peertjes hadden), dus er is op gebied van decoratie wel iets gebeurd 🙂

14. Werk vinden
Afgewerkt in maand 11.

15. Meedoen aan een sportwedstrijd
Afgewerkt in maand 11.

16. Een operavoorstelling bijwonen
Afgewerkt in maand 7.

17. Minstens drie tentoonstellingen / musea bezoeken
Afgewerkt in maand 5.

18. 365 foto’s nemen
Gelukt!

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Eigenlijk had ik op voorhand niet gedacht dat dit mij zou lukken, want zo vaak lakte ik mijn nagels nu ook weer niet. Maar kijk, zet het op een lijstje en plots denk ik er vaker aan. Ik liep nog altijd niet continu met gelakte nagels rond (maar dat is ook helemaal niet nodig), maar gebruikte mijn collectie kleurtjes nu wel véél vaker. Om te blijven in gedachten houden dus…

Deze maand ging ik eerst voor een blauwgroen kleurtje:
Le petit requin

En in Milaan liep ik rond met felrode nagels:
Le petit requin

20. Een vriend / vriendin in het buitenland bezoeken
Afgewerkt in maand 2.

21. Opnieuw een terras vol bloemen en groenten hebben
Afgewerkt in maand 10.

22. Alle hoofdsteden van de wereld kennen
Afgewerkt in maand 7.

23. Stappen ondernemen voor motorrijbewijs
Afgewerkt in maand 7.

24. Een keer knutselen
Afgewerkt in maand 3.

25. Bloglayout aanpassen
Jullie kijken er naar 🙂 Er is nog heel veel werk aan, zo moet ik o.a. nog de berichten van de vorige blog importeren (dat was eerst gelukt, maar omdat er ondertussen op de oude blog nog nieuwe berichten verschenen waren, wilde ik die ook nog importeren; dat bleek niet te lukken, waarna ik tijdens het zoeken naar een oplossing alles gewist heb om het dan niet meer in orde te krijgen… ja ja, goed bezig, ik weet het…). Daarnaast wil ik de lay-out nog een pak verbeteren/persoonlijker maken (hopelijk met hulp van de Photoshopcursus die ik momenteel volg), mijn categorieën en tags beter definiëren, ga ik nog wat “herstellingen” moeten doen eens de import van de oude berichten lukt, wil ik nieuwe blogideeën uitwerken… Jullie horen het al, als ik dat allemaal af zou willen hebben voor ik jullie mijn nieuwe stekje toon, zijn we twee jaar verder vooraleer het zover is 😉 Vandaar dus dat ik met wat moeite de perfectionist in mijzelf het zwijgen heb opgelegd en jullie lepetitrequin.com presenteer!

26. Een artikel voor een vaktijdschrift schrijven
Ideeën/onderwerpen heb ik genoeg (misschien zelfs teveel), maar toch had ik het afgelopen jaar zelden voldoende zin om er ook effectief mee aan de slag te gaan. Hoewel ik het ooit wel hoop te doen, vind ik het daarom toch niet echt erg dat het niet gelukt is.

27. Een reis / citytrip met Johan
Afgewerkt in maand 11.

Met 22 van de 27 puntjes afgewerkt haal ik een mooi slaagpercentage van 81%. Maar vooral: ik heb mij heel erg geamuseerd met de verschillende puntjes, ik ben nu eenmaal iemand die gemotiveerd wordt door dit soort dingen. Zo zorgde bijvoorbeeld het 52x lopen ervoor dat ik mijzelf in het begin soms toch buitensleurde om te vertrekken., daar waar ik zonder de lijst waarschijnlijk gewoon binnen was gebleven. En kijk, een jaar later is niet enkel het puntje het puntje “afgevinkt”, maar loop ik vooral regelmatig en met veel goesting!

Tegelijk was het soms ook een les in het loslaten van mijn perfectionisme, want ik sla daar bij momenten nogal in door, waardoor ik in het begin soms lastig kon zijn op mijzelf omdat bepaalde puntjes niet lukten in de maand waarin ik ze gepland had. Dat ik nu na een jaar gewoon kan zeggen dat het ok is dat er vijf niet gelukt zijn en dat die dan wel ooit nog komen (of gewoon niet), dat is misschien nog wel het beste resultaat van allemaal 🙂

18 Comments

  1. Nog een late gelukkige verjaardag gewenst! Goed gedaan, die lijst. En de nieuwe blog is ook heel mooi!

  2. Gelukkige verjaardag!! Het ziet er hier al leuk & fris uit 🙂 Proficiat met je afgewerkte punten en veel plezier met je volgende lijstje!

    1. Bedankt! Er is nog wat werk aan, maar ik ben al heel blij gewoon dat één enter effectief één enter is, want blogger kon daar nogal zijn eigen goesting mee doen 😉

  3. Gefeliciteerd met je verjaardag en met je nieuwe stekje! Ik herken de Blogger-frustraties zo, dus bij mij zit een eigen domeinnaam er ook aan te komen. 🙂

  4. Een dikke proficiat met je verjaardag!
    Je hebt dat inderdaad goed gedaan je 27 before 28. Mij lukt het helemaal niet om lijstjes te volgen, zelfs geen goede voornemens … Dus sjiek gedaan!

  5. Hoera voor jou! Echt goed bezig geweest! En perfectionisme is de doodsteek van elk goed initiatief, onthoud dat maar 😉

  6. Nog een veel te late gelukkige verjaardag, en proficiat met het nieuwe stekje!!!! Ik was ook geen fan van Blogger en zijn ‘duid alle foto’s met een steak erop aan om te bewijzen dat je geen robot bent’ toestanden…

Comments are closed.