27 before 28 – Update maand 3

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

2. Minstens 12 boeken lezen
Vorige maand: 5/12

Deze maand las ik:

 • Johanna Kruit, Jasper en Saartje
 • Wouter Deprez, Waarom je moeder en ik bijna altijd een kamerjas dragen
 • Erik Orsenna, La grammaire est une chanson douce
 • Wouter Deprez, Gelukkig heeft je moeder twee oren
 • Wouter Deprez, De hond is een beetje kapot
 • Romain Puértolas, L’extraordinaire voyage du fakir qui était resté coincé dans une armoire Ikea
 • Tom Lanoye, Heldere hemel

Ofte dus 7 boeken erbij! Ik las deze maand voornamelijk dunne(re) boeken, waardoor de teller natuurlijk makkelijker aantikt, maar dat neemt niet weg dat ik heel blij ben dat ik eindelijk weer meer lees. Vorig jaar las ik in totaal amper 11 boeken (waaronder een paar strips), nu zit ik op drie maand tijd al over dat aantal!

Nieuwe stand: 12/12! Doelstelling gehaald (al stop ik nu niet met lezen hoor 😉

3. Minstens 52x lopen
Vorige maand: 13/52

Ik ging deze maand amper drie keer lopen, al was dat wel in Zwitserland, Nederland en België 🙂 Aangezien we ook een weekje op een boot in Egypte zaten, ligt het aantal binnen de verwachtingen.

Nieuwe stand: 16/52

4. Minstens 20 fietstochten maken
Vorige maand: 5/20

Ik fietste deze maand opnieuw twee keer, namelijk tijdens ons weekend aan de Opaalkust. Weer niet zo heel veel, maar met nog een weekend wandelen, een weekend duiken en een week duikreis, zat er ook niet echt meer in.

Nieuwe stand: 7/20

6. 12 handgeschreven kaartjes versturen
Vorige maand: 1/12

Ik verstuurde deze maand 2 kaartjes, eentje voor de verjaardag van een vriendin en eentje voor de trouw van een ex-collega. Daarnaast schreef ik ook nog twee kaartjes voor de geboorte van het dochtertje van mijn nicht en het petekindje van Johan, al gaf ik die persoonlijk af i.p.v. ze op te sturen. Ik ga mijzelf gewoon een half puntje voor die beide kaartjes geven, want ze zijn wél handgeschreven, maar niet verstuurd 🙂

Nieuwe stand: 4/12

9. Beter met mijn fototoestel leren werken en een timelapse foto/filmpje maken
Ik prulde al een beetje met de manuele stand van mijn fototoestel, dus de eerste stappen zijn gezet, maar bijlange nog niet voldoende om dit puntje te gaan afstrepen.

12. 6kg vermageren
Vorige maand: -3,1kg

Euhm ja, in plaats van verder te vermageren is er deze maand 1kg bijgekomen. Op bezoek in België, gecombineerd met een lichamelijk probleempje, heeft geen deugd gedaan aan mijn gewicht. Maar bon, al bij al valt de schade wel nog mee 🙂 Volgende maand hopelijk beter!

17. Minstens drie tentoonstellingen / musea bezoeken
Vorige maand: 1/3

Ik bezocht deze maand het Heidi Weber museum / Center Le Corbusier. Een logje hierover volgt nog!

Nieuwe stand: 2/3

18. 365 foto’s nemen
Ik ben ondertussen bezig aan mijn vierde “365”-jaar, dus het is eigenlijk een dagelijkse gewoonte geworden. Al heb ik nu gemerkt dat ik blijkbaar op 31 oktober 2013 toch een foto ben vergeten nemen. Doeme toch! 🙂 Nu ja, het maakt voor dit puntje niets uit, want het dateert van lang ervoor…

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Het werd het minimum van 1x, maar ook niet meer dan dat. Ach ja, als je een derde van de maand doorbrengt in zout water, heeft nagels lakken ook niet echt veel zin.

Swiss nails (Le petit requin)

Ik versierde body’s voor de twee nieuwe babietjes in de familie. Later meer, maar dit is alleszins een afgestreept puntje (al heb ik ondertussen wel andere knutselideetjes, mijzelf zo’n puntje opleggen geeft inspiratie)!

Deze maand heb ik dus opnieuw twee puntjes kunnen schrappen, dus vier volledig afgewerkte puntjes na 3 maand. Iets minder dan gemiddeld nodig zou zijn, maar aangezien er redelijk wat puntjes over het gehele jaar lopen, vind ik dit zeer ok als tussentijds resultaat!

3 Comments

 1. Ik ben ook weer bijgekomen, 't moet die nazomer zijn 🙂
  En dat lezen gaat de goede kant op!!

  1. Die kilo is er ondertussen weeral af, dankzij een overdreven actieve week met mijn broer en zijn vriendin, die op bezoek waren (wandelen, fietsen, lopen…). Compleet kapot nu, dat dan weer wel, dus waarschijnlijk is die kilo er tegen het einde van de week weer bij omdat ik te moe ben om iets te doen 😉

Comments are closed.