27 before 28 – Update maand 5

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

3. Minstens 52x lopen
Vorige maand: 22/52

Bezoek van mijn ouders, gevolgd door een weekje ziek zijn, maakte dat ik twee weken niet gelopen heb. Desondanks liep ik toch vier keer, waardoor ik mijn “reserve” nog niet moest aanboren 🙂

Nieuwe stand: 26/52, ofte in de helft!

4. Minstens 20 fietstochten maken
Vorige maand: 11/20

Ik ging drie keer met de koersfiets rijden deze maand, twee keer hier in de buurt en één keer in België.

Nieuwe stand: 14/20

6. 12 handgeschreven kaartjes versturen
Deze maand werd geen enkel kaartje verstuurd, dus kleine boe voor mezelf. Maar in december staat een inhaalbeweging gepland, met een aantal verjaardagen, kerstkaartjes én de Secret Santa van Tess. Wie doet er nog mee?

9. Beter met mijn fototoestel leren werken en een timelapse foto of filmpje maken
Ik leerde werken met de CA-stand en prulde met de A-DEP stand. Ik ben er nog zeker niet, maar beetje bij beetje leer ik mijn toestel toch beter kennen.

Le

12. 6kg vermageren
Vorige maand: -2,6kg

Deze maand ging er ongeveer een halve kilo af. Niet veel, maar het blijft tenminste de goede richting uitgaan.

Nieuwe stand: -3,2kg

17. Minstens drie tentoonstellingen / musea bezoeken
Vorige maand: 2/3

Ik ging naar de tentoonstelling “100 Jahre Schweizer Design” in het Designmuseum.

Nieuwe stand: 3/3, puntje volbracht!

18. 365 foto’s nemen
Makkelijkste puntje van de lange-termijn-puntjes, nog steeds hier te bekijken.

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Ik lakte deze maand mijn nagels 1x en dat juist op de valreep. Niet omdat ik het beu ben, maar omdat mijn nagels de laatste maanden heel snel scheuren. Dacht ik in augustus nog dat het aan stress lag (daar wezen ook andere symptomen op), dan weet ik het in september aan het vele duiken in zout water. Maar aangezien het ook in oktober bleef duren, gunde ik mijn nagels wat rust.

Le petit requin

Amper één puntje geschrapt deze maand, dus geen al te best resultaat. De lange termijn puntjes blijven gestadig vooruitgaan, dus op dat gebied maak ik mij nog geen zorgen, maar aan de andere “losse” puntjes moet ik misschien toch iets meer aandacht besteden.

4 Comments

 1. Ik vind toch dat jij heel wat doet, hoor. Mooie kleur nagellak trouwens. En mooie ring.

  1. Mja, misschien ben ik wat streng zo nog niet eens halfweg 🙂 ’t Is dat ik de moeilijkere of tijdrovendere puntjes (fotoalbums, artikel in tijdschrift…) tot nu toe wat genegeerd heb en dan denk dat dat nooit nog gaat lukken. Terwijl ik eigenlijk nog 7 maand heb daarvoor. Merci voor de realitycheck 😉
   De nagellak komt trouwens van de Hema 🙂
   Die ring is mijn favoriete, niet in het minst omdat het een cadeau was van Johan voor ons eerste jaar samen.

 2. Voor je nagels: er bestaat nagellak van Herome (te verkrijgen in bv het Kruidvat) waarmee je als een soort kuur elke dag een laagje op je nagels doet, na twee dagen eraf en een nieuw laagje, enzovoorts. Na een week heb je alweer wat stevigere nagels. Het kan ook aan een vitaminetekort liggen, daar kan je vitamine B (voor nagels & haar) voor kopen bij de apotheek.

  1. Bedankt, die nagellak ga ik zeker eens uitproberen!
   Ik heb mijn bloed laten controleren in september, want ik vreesde ook voor een vitaminetekort, maar dat is het (gelukkig) niet.

Comments are closed.