Week 2014/47

Een van de dingen die behoorde tot de grote “opruimstapel” waren cursusboeken van mijn grootvader, die houtbewerking onderwees in het technisch middelbaar. Ik selecteerde er de boeken uit die voor mij interessant waren, niet zozeer om dan zelf hout te gaan bewerken, maar wel houttechnieken en types verbindingen te leren kennen. Een van de leuke dingen aan die boeken is dat ze vaak nog in de oude spelling geschreven zijn. Zalig lezen vind ik dat: de boom neemt het voedsel op uit “den” bodem en takken zijn verbindingswegen “tusschen” stam en bladeren.

Le petit requin

We kregen deze week ook pilletjes van de legerapotheek. Blijkbaar wonen we in een straal van 50km rond een kerncentrale en alle bewoners binnen die cirkel krijgen elke x jaar jodiumtabletjes opgestuurd. Deze zorgen ervoor dat de schildklier verzadigd wordt met niet-radioactief jodium en zo dus geen / minder radioactief jodium kan opnemen.
Leuk is anders, maar hey, als je dan toch in de buurt woont, dan maar beter preventief pilletjes in huis hebben zeker?

Le petit requin

Vrijdag was een drukke dag, zij het gevuld met leuke dingen: ’s ochtends ging ik naar de German study group, gevolgd door een lunch in het vegetarische restaurant Hiltl. Je kan er zowel à la carte als van een buffet eten; wij kozen voor het laatste omdat een aantal mensen maar een beperkte middagpauze hadden. Lekker en om zeker nog eens terug te gaan, maar wel duur genoeg.
’s Avonds gingen we een kijkje nemen op de adventsmarkt hier in het dorp. Weinig speciaals, al ontdekten we wel een kruidenwinkeltje in de buurt! Als ik eens een niet-standaard kruid nodig heb, weet ik waar te zoeken (al hadden ze jammer genoeg het enige kruid dat ik momenteel zoek, namelijk pimentón de la vera, niet in huis). Bij de tuinwinkel was er een adventstentoonstelling, die voornamelijk uit (naar mijn smaak) kitscherige kerststukjes bestond. Al hadden ze ook deze ongelooflijk freaky ijsbeertjes met lichtgevende ogen. Serieus, dit zet toch niemand voor de gezelligheid in zijn huis?

Le petit requin

Zaterdag gingen we op lampenzoektocht. In België hadden we onze zinnen gezet op de Random lamp van Moooi, maar de prijs hield ons tegen; het ging tenslotte “maar” om een lamp voor in de slaapkamer. Hier in Zwitserland vonden we een zeer gelijkaardige lamp aan ongeveer een kwart van de prijs, dus de deal was snel beslist (ah ja, voor een keer dat het hier eens goedkoper is!).
We haalden ook nog een spiegel bij Ikea, want aangezien we onze badkamerkast (met spiegeldeur) in ons appartement in Brussel achterlieten, hadden we enkel een spiegel boven de lavabo. Voor Johan was dat voldoende, maar – noem mij gerust ijdel – ik heb toch graag een volledig beeld van een outfit 🙂
’s Avonds keken we naar de animatiefilm “Spirited Away”, een soort Japanse Alice in Wonderland.

Le petit requin

Zondag hing Johan de nieuwe lamp op, mooi he? 🙂

Le petit requin

De rest van de dag was puur relaxen: we bezochten voor het eerst het stadsbad “Volkshaus”, een hammam- en saunacomplex. Leuk en zalig ontspannen, maar tot nu toe kan noch dit bad, noch het Thermalbad dat we in augustus bezochten tippen aan de thermen van Grimbergen, dat een veel diverser (en goedkoper 😉 aanbod heeft.
Daarna gingen we naar de leesgroep, wat een zeer aangename traditie begint te worden. We sloten de dag af met Molino, een ons tot nu toe onbekende Italiaan. Het was lekker en voor herhaling vatbaar, al heb ik wel al rijkelijker belegde vegetarische pizza’s gegeten.

2 Comments

  1. Ah ziet! Wij krijgen ook van die jodiumpillen, maar we moeten ze wel zelf gaan halen en vanaf dan zelf in het oog houden wanneer ze vervallen. Kuch. Goed dat je me er nog eens aan doet denken …

    1. Hehe, graag gedaan 😉
      Ik vind de manier van werken in België precies toch wel van (te) veel vertrouwen in je bevolking getuigen als je dat blijkbaar zelf allemaal maar moet gaan halen en controleren wanneer zo’n dingen vervallen. Als er dan eens iets gebeurt, staat de helft daar waarschijnlijk met vervallen pilletjes :s En neem het de mensen dan maar eens kwalijk, want wie is daar nu inderdaad mee bezig!

Comments are closed.