27 before 28 – Update maand 2

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

1. Zelf confituur maken
Ik heb potjes, confituursuiker en een recept. Nu nog maken dus 🙂

2. Minstens 12 boeken lezen
Vorige maand: 2/12

Daar zijn nu deze boeken bijgekomen:

 • Luc Swinnen, Burn-out. Boordevol tips om (opnieuw) plezier te beleven aan je werk
 • Jürgen Riel, Das Geheimnis der Klosterinsel
 • Albert Camus, La chute

Nieuwe stand: 5/12, ofte na twee maand al bijna in de helft, hip hoi!

3. Minstens 52x lopen
Vorige maand: 6/52

Deze maand ging ik zeven keer lopen, goed voor 38km.

Nieuwe stand: 13/52, ofte een kwart van de doelstelling na een zesde van de voorziene tijd. Ajup!

4. Minstens 20 fietstochten maken
Vorige maand: 3/20

Ik deed twee tochten de afgelopen maand (1x koersfiets, 1x mountainbike), vrij weinig, maar dan anderzijds werd er ook gewandeld en gedoken, dus ’t is niet alsof ik geen sport gedaan heb.

Nieuwe stand: 5/20, eveneens een kwart van de doelstelling!

6. 12 handgeschreven kaartjes versturen
Er ging één verjaardagskaartje de deur uit. Dit puntje mag de komende maand wel wat meer aandacht krijgen, want met 1 kaartje op twee maanden tijd, ga ik er niet komen!

Le petit requin

7. Minstens 12 kapotte / ongebruikte spullen weggooien
Vorige maand zat ik aan 5/12. De teller liep verder op met:

 • haarrekkertjes en speldjes
  Rekkertjes zonder rek en speldjes zonder vorm, dat is rommel die plaats inneemt, dus weg ermee! Speldjes in goede staat, maar die ik niet meer draag (voornamelijk wegens ondertussen te kinderachtig 🙂 ) liggen klaar in een zakje om aan kinderen van vrienden/kennissen te geven.
 • 4 broeken / 2 rokken / 1 kleedje / 4 t-shirts/topjes / ondergoed / 1 handtas
  Laten we zeggen dat 9kg vermageren ervoor zorgt dat nogal wat kleren patattenzakken worden 🙂 . Daarnaast waren er ook een aantal kleren die ik toch niet meer droeg en een handtas die ik niet meer gebruik. Alles in een grote zak de kledingcontainer in dus!
 • 2 boekenkasten
  De combinatie van Johans bureau, mijn nieuw bureau en deze boekenkasten zorgde voor een mismatch aan kleuren. We hebben daarom nieuwe boekenkasten gekocht die er wel goed bij passen, maar deze kasten waren – op wat gebruikssporen en een versleten “rug” na – eigenlijk in een te goede staat om zomaar weg te smijten. Ik heb ze daarom op een Zwitserse tweedehandssite gegooid en een paar dagen later is iemand ze komen oppikken. Hij blij, want gratis twee kasten; wij blij, want mooie nieuwe kasten en hergebruik van de oude kasten!

Le petit requin

Net zoals vorige maand geef ik opnieuw één puntje per categorie (al is het maar omdat ik al die rekkertjes en speldjes echt wel niet apart geteld heb 😉 ). Ok ja, ik had evengoed alle kleren als één categorie kunnen bekijken, maar bon, ik moet het nu ook weer niet moeilijker maken dan het is. Geeft dus voor deze maand 8 weggegooide items ofte 13/12 in totaal ofte check, puntje van de lijst geschrapt!

8. Duiken in een Zwitsers meer
We zijn nog niet effectief gaan duiken, maar hebben al een meetup gehad met andere duikers en zijn eens gaan horen in een duikwinkel. Het ziet er dus naar uit dat dit puntje binnenkort aan de beurt zal komen.

12. 6kg vermageren
Vorige maand: – 2,1kg

Deze maand ging er nog eens 1kg af; minder dan vorige keer, maar aangezien ik al ben beginnen vermageren sinds maart (en dus niet pas vanaf mijn verjaardag) en ik in totaal al 9kg kwijt ben, is het ergens ook wel logisch dat het trager begint te gaan. En uiteindelijk, die ene kg is nog altijd het dubbele van de vooropgestelde 0,5 kg per maand die nodig is om dit puntje te kunnen schrappen.

18. 365 foto’s nemen
Ook deze maand gelukt, dus gewoon blijven verder doen 🙂

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Ook deze maand gelukt 🙂
Eerst een nieuw, zachtroze kleurtje, dat vrij neutraal is (in tegenstelling tot de tweede – groene – kleur). Maar Hema, serieus jongens, als ik na 2 uur al vier vingers opnieuw moet lakken, dan is “long lasting” niet de juiste omschrijving, echt niet!

Le petit requin

Le petit requin

20. Een vriend / vriendin in het buitenland bezoeken
Ik bezocht Eva in Freiburg!

21. Opnieuw een terras vol bloemen en groenten hebben
Vol is het nog niet, dus dit puntje schrappen ga ik nog niet doen, maar we zijn wel al op de goede weg!

22. Alle hoofdsteden van de wereld kennen
Vorige maand haalde ik 118 hoofdsteden; nu zit ik aan 150/196. Damn you, Afrika en Oceanië! 🙂

Twee puntjes geschrapt dus deze maand en goede stand van zaken bij de langere-termijnpuntjes. Jups, ’t ziet er goed uit én – vooral – ’t is plezant!

3 Comments

 1. Tip om uw nagellak effectief longer te laten lasten: een doorzichtige topcoat erover lakken. Of een 'feather' topcoat voor meer effect. Enfin de mogelijkheden zijn eindeloos 🙂

  1. Hmm, ik heb dus gewoon altijd mijn basecoat ook als topcoat gebruikt, maar na jouw commentaar heb ik het eens snel opgezocht en blijkbaar moet je echt een aparte topcoat gebruiken, omdat die beiden verschillende eigenschappen hebben (ik ben een leek in make-up, nagellak- en zulke toestanden, maar dat is wel duidelijk denk ik 😉).
   Ik heb wel meerdere van die Hema “long lasting”-potjes, maar dit was nu wel het eerste waar ik zo’n last mee had. Met de rest doe ik normaal gezien toch wel een paar dagen.

Comments are closed.