Week 2014/34

De bloemetjes die ik vorige week kochtย en die Johan in het weekend plantte, bleken deze week zeer dankbaar fotografisch materiaal ๐Ÿ™‚

Le petit requin

Le petit requin

Le petit requin

Le petit requin

Dinsdag startte met een loop- en wandeltraining van een goeie 4km, dit keer gelukkig zonder kramp ๐Ÿ˜‰
’s Avonds ging ik naar een nieuwe meetup, dit keer een Franstalige picknick. Leuke mensen van tig verschillende landen en bijna evenveel verschillende moedertalen, het voelde een beetje als tijdens mijn Erasmus ๐Ÿ™‚ Omdat ik al een tijdje zat te broeden op een tiramisu-ideetje met ananas en kokos, was dit het ideale moment voor een test. Ik maakte een paar kleine glaasjes voor Johan en mij en nam de rest in een grote kom mee naar de picknick.
Voor de nieuwsgierigen: het recept volgt in september!

Le petit requin

Woensdag voegde ik deze stok toe aan mijn fitness”toestellen”. Is dat niet gewoon een bezemsteel, zie ik u al denken? Awel ja, eigenlijk wel. Maar zo’n stok is ideaal om oefeningen mee te doen om de schouders los te maken (de mijne zitten zo ongeveer standaard vast) en als ik dan toch een stok koop, kan het evengoed een reserve bezemsteel zijn ๐Ÿ™‚

Le petit requin

Donderdag ging ik naar een German study group. ’t Was een beetje dubbel: ik had pas ’s ochtends gezien dat er zo’n bijeenkomst was en had dus geen print mee van de oefeningen, waardoor ik niet helemaal volgde. Anderzijds was mijn niveau hoger dan de rest (die eerder niveau A1-A2-B1), dus echt veel bijleren deed ik niet. Ik denk wel dat ik nog ga deelnemen, maar er dan wel voor ga zorgen dat ik op zijn minst een print van de oefeningen meeheb, zodat ik er zelf iets aan heb en de anderen misschien ook kan helpen.
Op weg naar huis ontdekte ik trouwens dat Kuifje hier Tim heet. En Bobbie is Struppi! Ligt het aan mij of is dat echt een belachelijk grappige naam?

Le petit requin

Ongeveer iedereen eet tegenwoordig waarschijnlijk havermout als ontbijt, maar ik was tot nu toe niet echt overtuigd van de smaak. Tot ik de havermout mengde met kokosmelk en rode vruchten en er wat kokosrasp en lijnzaad overstrooide, mmmmm. Ik ben verkocht denk ik ๐Ÿ™‚

Le petit requin

In het weekend gingen we op fietsuitstap met de club waar ik in Belgiรซ nog steeds lid van ben. Als bestemming werd de Opaalkust uitgekozen, meer bepaald de Grand Site des deux Caps ofte de kust rond Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez.
Zaterdag konden we kiezen uit drie fietsafstanden of een wandeltocht: amper vier man koos voor de 100 km, wij sloten ons aan bij het groepje van negen fietsers voor een tocht van 70 km langs de kust en de rest van de groep verdeelde zich over de 50 km fietsen of het wandelen.

Le petit requin

Zondag kropen we terug op de fiets, dit keer voor een tochtje van 50 km waarin we meer het binnenland opzochten.

Le petit requin

3 Comments

Comments are closed.