27 before 28 – Update maand 9

Ik ga elke maand even kijken naar wat ik ondertussen al gedaan heb van mijn lijstje met verjaardagsdoelstellingen, 27 before 28. Om de eindmeet te halen moet ik 2 à 3 puntjes per maand kunnen schrappen.

3. Minstens 52x lopen
Vorige maand: 50/52

Tja, vond ik vorige maand zes keer lopen al weinig, dan deed ik het deze maand nog slechter met amper vier looptochten. Deels door ziek te zijn, maar vooral door slecht in mijn vel te zitten (met de bijhorende tammigheid én snoepbuien) liep ik 2,5 week helemaal niet. Gelukkig herpakte ik mij de afgelopen week terug met opnieuw twee looptochten en uiteindelijk is dat het belangrijkste. Bovendien kan ik hiermee dit puntje – op voorhand beschouwd als het moeilijkste onder de sportieve doelstellingen – afstrepen en dat drie maanden voor de “deadline”. Hoera voor het lopen dus! 🙂

Nieuwe stand: 54/52

4. Minstens 20 fietstochten maken
Vorige maand: 17/20

Vorige maand werd er helemaal niet gefietst (maar wel veel geskied), maar samen met de zon kwamen ook onze fietsen weer tevoorschijn, goed voor één tochtje met de koersfiets en eentje met de mountainbike. In principe moet dit puntje volgende maand wel kunnen voltooid worden.

Nieuwe stand: 19/20

9. Beter met mijn fototoestel leren werken en een timelapse foto of filmpje maken
Ik volgde een onlinecursus, testte al wat nieuwe dingen uit en ondertussen wijdde mijn broer mij in in de wonderen van de timelapsefotografie met onderstaande foto als resultaat. Het liep jammer genoeg een beetje mis met de scherpte, maar desondanks ga ik dit puntje schrappen, want ik weet nu hoe het moet. Er zullen hier nog wel probeersels verschijnen, maar daarvoor koop ik eigenlijk best een paar extra accessoires (met name dan een afstandsbediening, want nu zorgt het feit dat ik zelf de ontspanner moet induwen al meteen voor een trilling).

Le petit requin

12. 6kg vermageren
Vorige maand: -3,5kg

Euhm ja, jullie lazen over het mindere sporten en die snoepbuien hierboven. De combinatie van die twee kon uiteraard niet echt een goed resultaat voor dit puntje opleveren. Opnieuw een kilo erbij… Mag ik dit puntje nog aanpassen naar “3kg vermageren”? 😉

Nieuwe stand: -2,5kg

15. Meedoen aan een sportwedstrijd
We hebben gelukkig nog even tijd om te trainen, maar we zijn allebei ingeschreven voor de Forchlauf. Ik twijfelde tussen 7,4 en 15,1 km; die eerste afstand kan ik sowieso aan, maar wetende dat er op een wedstrijd toch altijd rapper gelopen wordt dan mijn toeristentempo leek mij dat misschien toch al genoeg. Maar kijk ja, dat krijgt ge dan met een lief dat vindt dat 15,1 km pas écht een uitdaging zou zijn (en gelukkig zelf ook gaat voor de voor hem uitdagende 21 km 😉 . Benieuwd wat het gaat geven!

18. 365 foto’s nemen
Check!

19. 1x per maand mijn nagels lakken
Amper één keer lakken en twee weken zonder bescherming maakte dat mijn nagels al meteen weer afbrokkelden. Bij de manicure kreeg ik de raad om mijn base coat vanaf nu standaard te vervangen door die verstevigende nagellak en die ook zonder gekleurd lakje zo vaak mogelijk aan te brengen.
Deze maand voldeed ik alleszins aan dit puntje met snoepjesrood en lavendelblauw.

Le petit requin

Le petit requin

21. Opnieuw een terras vol bloemen en groenten hebben
Er werd al wat geplant, maar er zijn vooral ambitieuze plannen om ons terras bloem- en kruidenrijker te maken. Denk aan een verdubbeling van het aantal plantenbakken aan de balustrade en aan het ophangen van zes bakken aan de muur. To be continued dus 🙂

Opnieuw twee puntjes kunnen schrappen en daarmee zit ik na driekwart van het jaar aan 13 voltooide doelstellingen, dus zeker niet slecht. Nog drie maand voor de rest, dus nog even buzze geven 😉

7 Comments

  1. 3 maanden, nog kei veel tijd ;)! en't gaat alleen maar makkelijker gaan, niet? het loop-fiets-tuin-slaatjes eet-weer komt eraan, hoera!

  2. Ja, die sport en tuinpuntjes zie ik wel nog in orde komen. Alleen jammer dat ik de winter, ofte het beste seizoen om aan fotoalbums te werken, al heb laten passeren 😉

  3. Benieuwd naar jullie terrastuin!
    Jammer van je nagels; ik gebruik meestal ook een verstevigendere nagellak als basecoat, maar heb ook periodes dat ze blijven afbrokkelen.
    En kijk toch weer twee puntjes geschrapt! Thumbs up!

  4. Ik ben eigenlijk ook benieuwd 🙂 Vooral die bakken omhoog hangen; ik hoop dat dat ons lukt, want dan hebben we direct zoveel meer plaats voor groenten en bloemen!

Comments are closed.