Week 2015/11 in woord en beeld

De week startte met de levering van mijn nieuwe jeans, die serieus wat stappen doorliep tussen Nederland en Zürich. Jammer genoeg meldde DHL mij online dat er geen douanekosten waren om dan later toch een rekening van 33 euro te sturen en dat voor een jeans van 100 euro. Les geleerd alleszins: volgende keer zorg ik dat ik mijn leveringen bij mijn ouders laat toekomen rond het moment dat wij in België zijn!

Le petit requin

Woensdag werden we verwacht op de 30e verjaardag van een Amerikaan die we hier leerden kennen. Johan moest jammer genoeg afzeggen, omdat het een heel drukke periode is op zijn werk, maar ik ging – gewapend met Belgisch bier (het ideale cadeau hier) – wel langs en genoot van een internationale avond. Heerlijk als je Engels, Duits en Frans zo kan afwisselen; ik voelde mij precies weer op Erasmus 🙂

Le petit requin

Zaterdag reden we met de moto naar Konstanz, een Duitse stad vlakbij de grens met Zwitserland en gelegen aan de Bodensee. Doel was het bezoeken van een fotografiewinkel voor een statief en afstandsbediening voor mij (niet gekocht, wegens toch duurder dan verwacht) en een paar fietswinkels. In Duitsland kan je namelijk een pak goedkoper fietsen kopen en aangezien zowel Johan (koersfiets) als ik (mountainbike) op zoek zijn naar een nieuwe fiets, kunnen we véél geld uitsparen door over de grens te gaan shoppen. Zo zag Johan een model dat hier in Zwitserland 3400 euro kost en in Duitsland “amper” 2600 euro. Uiteraard nog steeds een hoge prijs, maar om maar aan te geven dat het niet gaat om het uitsparen van 50 euro 🙂
We profiteerden er ook van om het stadje zelf te bezoeken en daarbij kon een blik op de Bodensee uiteraard niet ontbreken.

Le petit requin

Aan de rand van het meer staat trouwens o.a. dit voluptueuze beeld van Imperia, ontworpen door kunstenaar Peter Lenk. Grappig beeld toch wel en eentje dat je vanuit alle hoeken kan bekijken aangezien het ronddraait 🙂

Le petit requin

Zondag haalden we allebei de fiets van stal voor een tochtje op de weg. We reden ongeveer 30 km, maar aangezien daar ook onder meer de beklimming van Buchenegg inzat, was dat al stevig genoeg als “seizoensopener”.

Le petit requin

2 Comments

  1. Ja, grappig he dat beeld!
    Die douanekosten dan weer wat minder 🙂 Ik had het kunnen weten natuurlijk… Als we met de auto over de grens rijden, letten we er altijd heel goed op dat de douane ons op niks kan "pakken", maar met die onlinebestelling was ik dat dus stomweg uit het oog verloren.

Comments are closed.