28 before 29 – Maand 9 & 10

Nog één maand en drie weken te gaan (jups, ik ben een beetje te laat 🙂 ) en dan word ik alweer een jaartje ouder. Tijd dus voor de voorlaatste update van mijn verjaardagsdoelstellingen.

1. Twee fotoalbums maken

Mijn broer en ik maakten een fotoalbum over een aantal autowedstrijden voor mijn vader. Al moet ik eerlijk toegeven dat de credits vooral naar mijn broer gaan: hij heeft alle dia’s naar digitale foto’s omgezet, gesorteerd, benoemd… Het enige wat ik nog moest doen, was lay-outen. Ach ja, een fotoalbum maken, is een fotoalbum maken, toch? 😉 En als ik mij nu eindelijk eens bij elkaar zou rapen, zou ik dit puntje misschien nog kunnen schrappen ook.

6. Een halve marathon lopen of aan een kwart of Olympische triatlon meedoen

Mijn eerste halve marathon staat binnen een week voor de deur, maar de volgende staat al gepland voor ongeveer een maand later. Nog eens twee maand later staat een korte triatlon op het programma en een maand daarna ga ik twee cols oprijden voor het zogenaamde bronzen Alpenbrevet. Als ik het hier zo op een rijtje zet, vraag ik mij af of we (Johan doet hetzelfde of meer) nu niet een beetje aan het overdrijven zijn, maar bon, laten we het er maar op houden dat het einde van mijn 28e en het begin van mijn 29e jaar er alleszins op sportief gebied al niet slecht uit ziet 😉

Le petit requin

9. Spaans verbeteren

Spaans heeft hier momenteel weliswaar niet echt prioriteit, maar dankzij regelmatige oefeningen op Duolingo kan ik dit puntje toch schrappen. Die app gaat waarschijnlijk niet voor dé grote vooruitgang zorgen, maar hopelijk is het voldoende om mijn Spaans terug op het basisniveau A1 van een paar jaar geleden te krijgen. Avondschool wil ik daarvoor niet volgen, want ik ben, vrees ik, te koppig (of te gierig of te blut, ’t is maar hoe ge het beziet 😉 ) om twee keer te betalen voor dezelfde lessen. Al helemaal wetende dat die hier 5x zo duur zijn als in België en het dus al pijnlijk genoeg zal zijn als ik les zou willen volgen om op A2-, B1- of hoger niveau te geraken.

Le petit requin

 14. 100 spullen weggeven/ verkopen/weggooien

Vorige update: 87/100

Ik deed naar aanleiding van de tweedehandsverkoop van de plaatselijke vrouwenvereniging een mini-opruimronde in mijn kleerkast en haalde er (toch nog!) een paar ongebruikte t-shirts en twee ongedragen riemen uit. Johan pakte het grondiger aan, goed voor ongeveer 15 – vooral te groot geworden – kledingstukken. Het merendeel kreeg tijdens de Fashion Revolution Week een nieuwe eigenaar; de rest ga ik proberen een nieuw leven te geven of krijgt nog een andere bestemming.
Daarnaast zorgde de aankomende renovatie voor een opkuis van de kelder en een klein stukje van de berging. Ik heb de tel daar niet bijgehouden, maar aangezien bovenstaande dingen al volstaan om aan 100 te komen, mag dit puntje sowieso geschrapt worden!

16. Foto’s selecteren om in groot formaat te printen en aan de muur te hangen

De canvas die we ophingen, zagen jullie al; ondertussen werden ook de planken boven mijn bureau gevuld. We hebben weliswaar nog steeds een paar kaders liggen, maar ik moet nog eens op zoek naar een fotodienst hier die in die tussengrootte kan printen. Maar hoe dan ook: er is een canvas, er zijn fotokaders! Ik vind dat voldoende om dit puntje als geslaagd te beschouwen.

Le petit requin

19. Een vlog maken

Het had wat voeten in de aarde, maar ik maakte een loopvlog! Misschien volgt er nog wel eens iets, maar ik zie wel: schrijven gaat mij toch makkelijker af 🙂

20. 1500 km fietsen (koersfiets en mountainbike)

Vorige update: 567/1500

De afgelopen twee maand fietste ik recreatief 176km. Beter dan de vorige twee maanden, maar eigenlijk nog altijd gene vette. Hopelijk brengt het regelmatiger naar de universiteit fietsen (iets wat de voorbije weken door o.a. de paasvakantie nog niet zo vaak lukte) daar de komende maanden wat beterschap is, al is de beoogde 1500km sowieso niet meer haalbaar en ga ik al blij mogen zijn als ik de 1000 haal. Blijkbaar heb ik mij toch een beetje mispakt aan hoe haalbaar langere tochten hier effectief zijn!

22. Gewicht verliezen (of mijn huidig gewicht behouden)

Vorige update: -0,5kg

Euhm ja, hier is het een beetje misgelopen, vrees ik. De afgelopen maanden kwamen er namelijk twee – emotionele eterij – kilo’s bij en dat terwijl ik eigenlijk had moeten afvallen voor de halve marathon. Werk aan de winkel dus!

25. Tijdschriften uitlezen en opruimen

Dit gaat gestadig vooruit, al weet ik nu al dat het mij niet zal lukken om alle tijdschriften uit te lezen. Maar wetende dat ik begonnen ben bij jaargang 2004 van Erfgoed & Techniek, is de jaargang 2012 waar ik nu zit al bijna “recent” te noemen 🙂

27. 12 nieuwe soorten vegetarisch broodbeleg uitproberen

Vorige update: 9/12

Na een eerste linzenspread, probeerden we ondertussen ook deze linzenmousse uit, die door de heel andere kruiding meteen een tweede lekker linzenbeleg vormt (al vermoed ik dat Liese het er niet smakelijker zal vinden uitzien dan de eerste versie 😉 ).

Linzenmousse (Le petit requin)

Daarnaast maakten we nog deze pittenpaté, waar Johan al van in de kom aan het snoepen was. Ook dit komt dus zeker ook nog op tafel, al gaan we dan wel werken met de helft van de aangegeven hoeveelheden, omdat ik hou van voldoende afwisseling en dit net iets teveel is om dat toe te laten. Tegelijk kwam ook deze radijzenspread op tafel, die mij in het begin wat aan vissalade deed denken. Compleet absurd, maar vermoedelijk te wijten aan de dille, een kruid dat ik quasi enkel bij visbereidingen gebruik. Neemt niet weg dat het lekker smaakte 🙂

Pittenpaté en radijzenspread (Le petit requin)

Tot slot maakten we recent nog komkommersalade (lekker, maar ik moet de komkommers de volgende keer meer laten uitlekken) en champignons à la grecque en man, dat smaakte. Zo lang geleden dat ik dat nog eens at! En tegelijk goed voor de veertiende soort vegetarisch beleg en dus een geschrapt puntje!

Champignons à la grecque en komkommersla (Le petit requin)

Na 10 maanden heb ik 17 puntjes kunnen afwerken, dus op zijn minst ben ik al zeker niet gebuisd 😉 Sommige dingen zullen wel nog lukken de komende twee maand en de rest… dat zien we dan wel weer!

11 Comments

  1. Ja, ik ben een beetje te ongeduldig geweest met dat uitlekken, vrees ik. Volgende keer ga ik een hoofdstukje in een boek lezen tijdens het wachten 😉

 1. Sommige van die vegetarische spreads ga ik toch ook eens moeten uitproberen. Alleen ga ik dat weer uitstellen tot ik wat meer tijd heb én dat is altijd gevaarlijk. (lees: vaak komt het er vervolgens gewoon niet van)

  1. De meesten vragen eigenlijk weinig tijd. Die champignons à la grecque is iets tijdsintensiever, maar zeker de radijzen- en komkommersla zijn heel snel gemaakt. Bij de linzenmousse en pittenpaté moet je wel wat kook- of baktijd voorzien, maar uiteindelijk kan je op dat moment gerust andere dingen doen natuurlijk 🙂
   Al herken ik het “uitstellen tot ik tijd heb en het dan niet meer doen” wel hoor. Hoeveel pins van desserten e.d. ik zo niet heb staan…

 2. Gij zijt echt zot bezig op sportief vlak 🙂 Alvast veel succes met de halve marathon volgende week!
  Leuk gedaan, die plankjes met fotokaders. Het moet niet altijd in de muur geboord worden. Ik moet daar dringend ook eens iets mee doen, met die foto’s.

  1. Merci!
   En het leuke aan die plankjes is ook wel dat je makkelijk eens kan wisselen; altijd praktisch om wat combinaties uit te testen 🙂

 3. Ik maakte ook werk van mijn foto’s ineens stonden er 1000 foto’s op de sdcard. Kaders laat ik met kader en al afprinten via smartphoto. Superhandig en geen werk 😀

  1. Ja, dat zie ik ons ook nog wel doen, direct met kader en al! Al wilden we nu vooral die kaders die al meer dan twee jaar in de berging liggen eindelijk eens gebruiken 🙂

 4. Oeh, bedankt voor de tips voor het vegetarisch beleg! Die ga ik zeker eens uitproberen, want ik eet eigenlijk al heel mijn leven heel veel kaas, maar soms steekt dat zooooo tegen hé.
  Ik denk trouwens dat wij elkaar serieus eens in het echt moeten ontmoeten. Dan kunnen we samen gaan fietsen (goed voor een punt op onze lijst voor ons beiden) én kunnen we Spaans spreken, haha.

  1. Haha, deal! Al is mijn Spaans nog niet genoeg op niveau om al een echt gesprek te kunnen voeren, vrees ik 🙂 Deze zomer ben ik alleszins een langere periode in België, zou zeker tof zijn om eens te gaan fietsen dan!

   En beleg heeft hier ook héél lang voornamelijk uit kaas (en americain) bestaan, maar gelijk je zegt, soms ben je dat gewoon beu. Ben wel blij dat ik daarvan een puntje gemaakt had alleszins, want we eten nu niet alleen nooit nog vlees op de boterham, maar ook veel gevarieerder.

Comments are closed.