5 herfstboeken

Het lijkt nog maar gisteren dat ik mijn eigen ministrandje in onze eetkamer creëerde voor de foto van de zomerboeken, maar ’t is ondertussen gewoonweg herfst geworden. Ik dook voor de derde keer dit jaar onze boekenkast in om een seizoensselectie te maken van vijf boeken die mij op basis van hun inhoud, cover of titel zin geven om ermee in de zetel te kruipen met een dekentje (de links brengen jullie naar de Goodreadspagina):

Herfstboeken(Le petit requin)

Bone van Jeff Smith
Alleen al omwille van zijn dikte is dit een boek om mee in de zetel te kruipen en niet onderweg mee te nemen 🙂 . Maar daarnaast is ook het verhaal, boordevol rare wezens, prinsessen en monsters eentje dat wel in het Halloweenseizoen past.

Bezonken rood van Jeroen Brouwers
Dit boek haalde puur door zijn cover de selectie: dat diepe rood van vallende bladeren, van de zon die lager komt te staan en de hemel zo mooi rood kan kleuren…

Norwegian Wood van Haruki Murakami
Ik hou in elk seizoen van wandelingen in het bos, maar de herfst steekt er toch echt wel met kop en schouders bovenuit. Zeker op een mistige ochtend, waarin alle geluiden gedempt worden op het kraken van de bladeren onder je voeten na… Zalig! Een boek dat door zijn titel en cover dat gevoel kan oproepen en dan nog eens door ongeveer iedereen heel hard aangeraden wordt, dat moet ik toch echt wel eens lezen.

Afval en dorre bladeren van Gabriel García Márquez
Aansluitend bij de ritselende bladeren van hierboven, kon dit meest herfstige boek van onze kast niet ontbreken. Eeuwige liefde voor Márquez en zijn fantastische titels!

Het geheime dagboek van Klein Duimpje van Philippe Lechermeier en Rébecca Dautremer
Welke boeken zijn beter geschikt om gezellig mee onder een dekentje te kruipen dan sprookjes? Deze hervertelling met zijn toepasselijk rode cover en zijn fantastische tekeningen is wat mij betreft zeker een goede keuze.

Met welke boeken kruipen jullie deze herfst in de zetel?

20 Comments

  1. Oh, bedankt! Ik twijfel soms of ze voor jullie als lezers wel interessant zijn, omdat ik geen keuze maak uit bijvoorbeeld de nieuwste boeken of de populairste of…, maar gewoon uit mijn eigen kast. Heel blij dus dat je ze graag leest!

 1. Het volgende boek dat ik ga lezen is Misdaad en straf (of Schuld en boete) van Dostojevski, voor de boekenclub. Ik las het ooit (tijdens mijn studies), maar heb daarvan eigenlijk vooral onthouden dat ik het te dik vond. Ik moet er dringend eens aan beginnen, maar heb een beetje last van uitstelgedrag, terwijl ik het toch echt wel volledig gelezen wil hebben tegen de boekenclub, half oktober.

  1. Haha, vooral onthouden dat het te dik was 🙂
   Ik las het vorig jaar en vond het heel erg de moeite, maar had wel wat tijd nodig om er in te komen. Succes en hopelijk toch ook veel leesplezier alleszins 😉

 2. Ik ben bezig in ‘Het meisje in de trein’ en heb net de trilogie van de Hunger Games gelezen. Bezonken Rood staat ook nog op mijn e-reader voor later :-).

  1. Wat vind je van “Het meisje in de trein”? Ben er wel benieuwd naar, maar heb wat schrik dat mijn verwachtingen te hoog liggen door alle goede commentaren 🙂

   1. ik heb het ook gelezen, leest echt vlot maar het is geen boek dat ik aanraad eigenlijk. Die norwegian wood daarentegen 😉

    1. Ah, goed om weten!
     Eerst nog even het septemberboek van de Goodreadsgroep lezen en dan wordt het sowieso Norwegian Wood, merci 🙂

 3. Bezonken Rood is echt mooi, veel leesplezier gewenst!

 4. Ik durf het bijna niet zeggen… maar weer eentje van Erik Vlaminck. Maar ik zou ook graag de century-trilogie van Ken Follet lezen. Ook te zwaar om mee te nemen, dus heerlijk om ’s avonds in te lezen onder een dekentje of op zondag. Maar dan gaat het zeker niet opschieten bij mij, als ik alleen maar dan ga kunnen lezen. Want thuis komt het er zo weinig van.

  1. Haha, weer eentje van Erik Vlaminck 🙂 Maar op basis van het ene boek dat ik dankzij jou al van hem las, snap ik het wel! Moet eens zien of ik er in België niet nog eentje te pakken kan krijgen, want dat is hier logischerwijs niet zo simpel.

   Ik lees inderdaad ook wel makkelijker op de trein e.d. dan thuis, maar probeer ’s avonds voor het slapengaan altijd wat leestijd te voorzien. Dubbele win, want ik zit én niet tot het laatste moment voor een scherm én ik geraak vooruit in mijn dikke boeken 🙂

 5. De herfst heeft bij mij zeker en vast ook een streepje voor! Dan wordt alles rustiger, minder gezoem en minder drukte ook. Ik heb net ‘Puur lichter leven’ uit van Jolijn Hendriks, een heerlijk boek dat me heel wat heeft bijgebracht.

 6. Wat een fijne selectie! Norwegian Wood staat alvast gepland, want moet uit zijn tegen begin januari voor de leesclub van de bib 🙂 Heb nog nooit mijn boeken gekozen volgens seizoen & cover maar als ik jouw foto zie loont het zeker de moeite!

  1. Leuk dat je Norwegian Wood ook gaat lezen! Wel handig dat je zo ver op voorhand al weet welk boek jullie gaan bespreken in de leesclub, dat geeft toch wat meer marge om die boeken ook effectief gelezen te krijgen.
   Johan heeft het net gelezen en was er heel enthousiast over. Ga er dus zelf ook zo snel mogelijk aan beginnen 🙂

 7. Ik heb voor het eerst een boek van Murakami geleend in de bib. Ik ben benieuwd!

  1. Oh leuk! Welk boek van hem ga je lezen? Mijn broer is bezig in zijn boek over lopen en heeft daar, net zoals Johan, een wat dubbel gevoel bij (blijkbaar komt Murakami soms nogal als een snob over 🙂
   Gelukkig was Johan over Norwegian Wood wel héél lovend! 🙂

 8. Ik heb intussen ook een (iets te lange, woeps) lijst gemaakt van boeken die ik de komende weken wil lezen. Dat van Marquez kende ik nog niet!

Comments are closed.