Dingen die ik mij weleens afvraag (7)

 • Of er soms mensen zeeziek weg gaan uit dit restaurant?
 • Waarom foto’s zoals onderstaande in een kantonsarchief bewaard worden? En of graffiti – in dit geval toch een soort “straatvervuiling” – mensen er echt toe aanzet straten proper te houden?
 • Of dit koppel al een huis gevonden heeft? Maar vooral: waarom zijn ze op zoek naar een huis bij de composthoop? En ook: waar is dé compostplek van Zürich?
 • Waarom veel AirBnb’s en hotels kiezen voor van die superzachte kussens, waar je zodanig in weg zakt dat je evengoed geen kussen onder je hoofd kan hebben?
 • Of het tussen de schrijfster van deze brief en de mensen waarover ze hier duidelijk geïrriteerd schrijft, ooit nog goedgekomen is?
 • Wat Duitsers vinden van de manier waarop hun chocolade hier verkocht wordt? Er was hier namelijk paaschocolade te koop “gemaakt in Zwitserland”, “gemaakt in België” of “gemaakt in Duitsland met Zwitserse chocolade”. Want ja seg, stelt-u-voor, gemaakt in Duitsland met Duitse chocolade, wie koopt dat ooit?
 • Wanneer het moment gekomen is dat ik “hoi” als begroeting ben beginnen gebruiken? Zwitsers doen dat namelijk, maar in het begin vond ik mijzelf veel te Nederlands klinken als ik het gebruikte en dus hield ik het maar bij het Belgischere hallo of het Zwitserse “Grüezi”. Maar een tijdje geleden besefte ik dus dat ik tegenwoordig blijkbaar wel gewoon “hoi” zeg.
 • Wat de verkoopster van deze koffie verstaan heeft toen ik mijn naam uitsprak. Ik weet dat ze het er soms om doen om een naam fout te schrijven, maar dat Haaike kan verworden tot Kaíto (Kuíto?) is toch wel heel vergezocht.
 • Waarom winkels niet verwittigen wanneer één van twee bestelde producten niet leverbaar is en dan gewoon dat ene leveren? Het kan zijn dat ik desondanks enkel dat ene product wil, maar misschien wil ik wel een tweede product ter vervanging en dan kunnen die meteen samen verstuurd worden, wat ecologische en financiële kosten uitspaart.
 • Of ze in onderstaand restaurant al eens nagedacht hebben over een iets gevarieerder vegetarisch menu?
 • Of wij onze oproepingsbrief voor de verkiezingen nog op tijd gaan krijgen? Deadline is woensdagochtend, want in de namiddag moet ik gaan stemmen op de ambassade in Bern.
 • Of de inwoners van dit huis er even slaperig uitzien als hun woonst?

9 Comments

 1. Haha dat vegetarisch menu :p wat een variatie! En dat laatste huis ziet er inderdaad slaperig uit 😀

  1. Ja, dat vegetarisch menu… ik heb het 2x gelezen om zeker te zijn dat er écht geen variatie op staat, maar nope. Wel makkelijk voor de kok en voor restjesverwerking natuurlijk 🙂

 2. Geweldig veggie menu!
  En dat huis met zijn lodderogen.. Gij ziet toch veel zenne 😀

  1. Bij dat huis moest ik eerlijk gezegd een beetje met mijzelf lachen, want ik zag het, moest er inwendig mee lachen, maar stapte gewoon door. Om dan plots te beseffen “ja maar, de kans dat die luiken de volgende keer exact zo grappig gepositioneerd gaan staan, is echt klein, dus als ik er een grappige foto van wil moet het nu”. Waarna ik dus rechtsomkeer gemaakt heb om dat huis te gaan fotograferen… Overdreven? Bwaaah 😉

 3. Zo’n leuk lijstje alweer. Ik ben telkens blij dat ik niet de enige ben die zich zulke zaken afvraagt. De kans is trouwens groot dat ik zeeziek zou worden van dat restaurant want ik word al wat draaierig wanneer ik die foto bekijk. Jammer dat dat restaurant niet wat meer moeite doet voor hun vegetarische klanten want dit is wel héél eentonig. Wel grappig trouwens hoe dat huis op de laatste foto niet in staat lijkt om zijn ogen te openen. Het zal een laat feestje zijn geweest de avond voordien. 🙂

  1. Haha, nu stel ik mij die huizen voor die al feestend de nacht ingaan.
   Dat ene restaurant waar je zeeziek zou worden is Restaurant Chou in Brussel. Wel lekker gegeten, maar misschien dan toch geen aanrader voor jou 😉

Comments are closed.