Tikkertje: Liebster Award (3)

Een halve eeuwigheid – ofte ongeveer een jaar – geleden nomineerde Leen mij voor een Liebster award. Normaal sla ik zoiets in een draftbericht op, maar toen besloot ik het blijkbaar tussen mijn favorieten te zetten. Geen goed idee, want pas bij een opkuis vorige week, besefte ik dat ik die award rats vergeten was. Beter laat dan nooit zeggen we dan en vullen dat gewoon in ๐Ÿ˜‰

Mocht je eender waar ter wereld kunnen wonen, welke plek zou je dan kiezen?
Bwa, waar ik nu zit is al niet slecht eigenlijk ๐Ÿ˜‰. Vroeger zou ik Frankrijk geantwoord hebben en dat spreekt mij op zich nog altijd wel aan (alleen al het feit dat ik dagdagelijks Frans zou kunnen spreken โ™ฅ ). In Berlijn zag ik mij indertijd ook wonen, al denk ik niet dat ik nog definitief naar een grootstad zou willen verhuizen (en of het dan nog steeds Berlijn zou zijn, want het is ondertussen alweer 10 jaar geleden dat ik er was). Canada is een optie geweest toen we op zoek gingen naar “iets in het buitenland”, maar viel af, omdat de werkmogelijkheden daar vrij beperkt waren (al viel dat – althans voor mij – in Zwitserland uiteindelijk ook wat tegen). Bovendien beseften we dat we vooral voor de natuur wilden verhuizen, terwijl we realistisch bekeken eerder in een van de steden terecht zouden komen en op zijn minst Vancouver sprak ons minder aan. En dan heb ik het nog niet over hoe weinig je je familie in zo’n geval ziet…

Tweedsmuir Provincial Park (Le petit requin)
Ja kijk, als je plekken zoals deze ontdekt, dan is het logisch dat je ervan gaat dromen in dat land te wonen… (of zo gaat dat toch bij mij ๐Ÿ™‚)

Ik denk dat ik nu, als ik nog naar een ander land zou verhuizen, eerder zou gaan voor iets dat in tijd beperkt is: zo zie ik soms jobs in monumentenzorg passeren in Aziรซ of Amerika (maar ook dichter bij huis, in Italiรซ of dergelijke), die mij zodanig aanspreken dat ik wel nog zou overwegen daarvoor een jaar of twee te vertrekken. Of via J.’s werk, dat o.a. een vestiging in New York heeft, wat ik voor een paar maand zou zien zitten, maar niet voor jaren. Maar echt definitief ergens anders naartoe, daarvoor voel ik mij hier teveel thuis ondertussen. Ik zou Zwitserland op voorhand nooit in mijn keuzes gezet hebben, gewoon omdat ik er nog nooit geweest was, en ik ben ook vertrokken met het idee “we zien wel: bevalt het ons, dan blijven we; bevalt het ons niet, dan komen we terug”, maar nu moet het al een wrรฉรฉd goede optie zijn om mij hier nog weg te krijgen ๐Ÿ™‚

Uitstap op een doodgewone zaterdag. Een land dat dat kan overtreffen, maakt een kans ๐Ÿ˜œ

Stel dat je morgen op pensioen mag en dus niet meer hoeft te gaan werken om geld in het laatje te brengen, wat zou je doen met alle vrijgekomen tijd?
Elke dag fietsen, veel vaker naar de bergen gaan om daar te wandelen (misschien zelfs verhuizen naar een hutje in de bergen ๐Ÿ˜‰), mijn broer vaker bezoeken, in de tuin werken, lezen, meer vers koken, meerdaagse fiets- en wandeltochten en andere reizen doen, al die talen leren die ik ooit graag wil kunnen spreken, architectuurrondleidingen geven, een cursus parapente volgen zodat ik het zelf kan doen, bergopleidingen volgen, zodat ik beter mijn plan kan trekken. Moest ik veel geld hebben, dan ook een huis kopen, zelf opknappen en gerenoveerd en ingericht terug verkopen ๐Ÿ™‚

Nog meer dit dus ๐Ÿ˜

Hoe groot is jouw tuin (of balkon) en hoe is hij ingericht?
Onze tuin is ongeveer 135m2 en onze moestuin ongeveer 80m2. Gelukkig is ons appartement zelf maar een kleine 80m2, want dat zijn eigenlijk wel vrij decadente aantallen vind ik. De inrichting toonde ik een tijdje geleden: hier de tuin, daar de moestuin.

Hoeveel boeken heb je in huis โ€“ romans en non-fictie โ€“ en welk daarvan is je absolute favoriet?
Tsss, als echte boekenwurm zou Leen eigenlijk moeten weten dat het tweede deel van die vraag onmogelijk te beantwoorden is ๐Ÿ˜œ. De eerste vroeg wat telwerk en een toertje door het appartement, maar we hebben blijkbaar 434 boeken (wat veel is, maar aangezien ik vreesde zeker over de 500 te zitten, valt het ook nog wel mee ๐Ÿ˜‰), waarvan 237 fictie en 195 non-fictie. In detail wordt dat dan:

Het moge duidelijk zijn dat er een architect en een fysicus-die-actuaris-werd in dit huis wonen ๐Ÿ˜œ. Daarnaast weerspiegelt deze categorie mooi onze hobbies (reizen, duiken, koken, tuinieren…) en interesses (kunst, filosofie, psychologie, geschiedenis…).
Fictie is in iets minder categorieรซn onderverdeeld en wordt duidelijk gedomineerd door romans…
… die in onze kasten gesorteerd staan naar taal, wat dan deze verdeling geeft.

Hoe maak jij je favoriete slaatje klaar?
Oei, dan moet ik eerst weten wat mijn favoriete slaatje is ๐Ÿ™‚. Ik ga het mijzelf makkelijk maken en kiezen voor de favoriet van het moment.
Ingrediรซnten:

 • rucola
 • kerstomaatjes
 • mozzarella
 • zonnebloempitten

Afwerken met lekkere olijf- notenolie, een beetje peper en eventueel wat pikante paprika et voilร , meer moet dat soms niet zijn. Is er nog een restje pasta, dan smijt ik dat er ook al wel eens in.

Dit dus (al zat er hier nog een beetje tomatensaus bij de pasta, ook lekker ๐Ÿ™‚)

10 Comments

 1. Die boekendiagrammen zijn leuk! ๐Ÿ™‚
  En je doet me eraan denken dat ik ook enkele conceptberichten met stokjes heb staan. Oeps!

  1. Oef, blij dat ik de enige niet ben die zo’n dingen al eens vergeet ๐Ÿ˜‰
   Het was nog wel leuk om die diagrammen te maken; ik wil eigenlijk al superlang eens een goed overzicht van de boeken die we hebben en hoewel dit natuurlijk niet zo gedetailleerd is, weet ik nu tenminste hoeveel boeken er hier zo in huis staan ๐Ÿ™‚

 2. Tof, die diagrammen!
  En ja, ik snap helemaal dat die vraag over โ€˜je favoriete boekโ€™ onmogelijk te beantwoorden was. Ik heb onlangs een lijstje gemaakt van mijn 25 favoriete boeken en zelfs dat vond ik nog niet zo eenvoudig…

  1. Oh, keibenieuwd naar dat lijstje! (echt, ooit ga je toch eens “moeten” starten met die lijstjesblog hoor ๐Ÿ˜‰ )
   Ik zou er eens over moeten nadenken, maar inderdaad, 25 is nog altijd niet zoveel… En hoe strikt ga je in “favoriete boeken”, want ik heb zo bijvoorbeeld een kinderserie die ik heel lang supergraag gelezen heb, maar nu is het al jaren geleden. Is dat dan nog een favoriet? ๐Ÿ™‚

   1. Haha, ik denk niet dat de wereld zit te wachten op mijn lijstjes, hoor … maar ik vind het wel fijn om mijn lijstjes te delen met mensen die er echt benieuwd naar zijn, dus je mag รฉรฉn van volgende dagen een mailtje van mij verwachten met mijn 25-favoriete-boekenlijstje en nog wat achtergrondinfo erbij ๐Ÿ™‚

    Mijn favoriete kinderboeken heb ik zelf niet bij op de lijst gezet, gewoon omdat die niet meer bij die 25 pasten… Misschien zou ik daar een apart lijstje voor moeten maken, want ook de boeken van Rรฉbecca Dautremer verdienen eigenlijk een plaats bij mijn favorieten en die staan er nu ook niet bij omdat ik mij voornamelijk op romans heb gericht… hm, moeilijke keuzes toch ๐Ÿ˜‰
    Tot snel in de mail!

 3. Tof hรฉ om de inhoud van je boekenkasten in diagrammen om te zetten. Ik probeer รฉรฉn keer per jaar de inhoud van mijn boekenkasten een serieus onder de loep te nemen en moet bekennen dat ik er – hoe interessant ik het ook vind – soms wat tegenop zie vermits het wel een hele poos duurt voor ik alles heb uitgerekend. ๐Ÿ™‚

  1. Hahaha, ja, dat kan ik mij wel voorstellen. Denk nu ook niet dat ik het regelmatig ga doen, maar zo voor eens een keertje was het vooral wel tof (en ook wel handig, want nu weet ik eindelijk hoeveel boeken we zo ongeveer in huis hebben ๐Ÿ™‚ ).

 4. Ik was het bestaan hiervan ook al lang vergeten ๐Ÿ˜‰
  Heerlijk die cirkeldiagrammen van uw boekenkasten!!
  Als iemand mij vraagt wat mijn favoriet boek is, kom ik ook af met een lijst die dan ook nog eens elke keer verschilt – als de vraagsteller geluk heeft, is het een favoriet per genre, anders gewoon een willekeurige top tien ofzo.
  Niet dat die vraag veel wordt gesteld want nog steeds weinig lezers in mijn vriendenkring en inderdaad echte boekenwurmen weten wel beter!
  Ik schaam mij nu wel een klein beetje voor mijn 475 boeken… want die van het lief heb ik dan nog niet eens meegeteld.

  1. Haha, geen reden voor schaamte! Om het op zijn Marie Kondo’s te zeggen: als het “joy sparkt”, mag het blijven. En dat doen die boeken voor jou toch? ๐Ÿ˜‰
   En ja, moest ik toch een favorietenlijstje gemaakt hebben, dan zou dat er ondertussen waarschijnlijk weeral anders uitzien ๐Ÿ™‚

Comments are closed.