Doodgewone dingen (4)

“Het zou geen kwaad kunnen om wat vaker bij de schone dingen des levens stil te staan”. Zei ik vier maand geleden, ahum. Nu niet dat ik er tussendoor helemaal niet over nadacht, maar het neerschrijven doe ik eigenlijk te weinig. Vandaar nog eens een aflevering van doodgewone dingen (een idee van Kelly van Tales from the Crib):

 • Sneeuw, zo mooi, zo stil, zo vrolijk: sneeuw is alles bij elkaar!
 • De gesprekken voorafgaand aan het geven van onze boekencadeautjes: proberen raden welk boek je gaat krijgen, elkaar plagen met de zwaarste (letterlijk en figuurlijk) boeken uit de kast…
 • Toevallig daarbij elkaars nieuw boek al ongeveer raden (wel de auteur, niet de titel), maar toch een pokerface opzetten terwijl je inwendig denkt “damn, hij weet het”, niet wetende dat hij op datzelfde moment denkt “damn, ze weet het”
 • Een dag zonder rugpijn
 • Kerstdagen in België
 • Johan die zijn dikste fleece uit de kast haalt omdat ik het koud heb
 • Kerstkaartjes knutselen en opsturen…
 • … en krijgen van bekenden en onbekenden
 • Looptrainingen die zwaar zijn, maar wel veel deugd doen
 • Na zo’n zware looptraining een heet bad nemen met een goed boek, terwijl Johan op de achtergrond Pink Floyd laat spelen
Le petit requin
Nope, ik heb (nog) geen e-reader, wel confisqueerde ik tijdelijk Johan zijn smartphone om via de Verborgen Parels app te kunnen lezen 🙂
 • Een mailtje krijgen met een extra bedankje voor een kerstcadeau dat we gaven
 • Mooie boeken
 • Hoe Duits soms mijn Nederlands overneemt, waardoor ik uitspraken doe als “heb je verteld wat er gepasseerd is” (i.p.v. “wat er gebeurd is”, want in het Duits zeg je passiert)
 • Hoe het Zwitsers tegelijk mijn Duits insluipt: begrijpen doe ik het ondertussen al vrij goed (al sukkel ik bij momenten ook nog heel hard) en een paar basiswoordjes gebruikte ik bewust al (Grüezi, glichfalls i.p.v. gleichfalls), maar de laatste tijd merk ik dat ik ook onbewust Zwitsersduitse woordjes in mijn “Hoogduits” integreer, o.a. luege i.p.v. schauen (kijken), Zmittag i.p.v. Mittagessen (middagmaal), nöd i.p.v. nicht (niet)… Raar jong! Maar wel tof 🙂
 • De film Shine: waw!
 • Denken dat het wel dringend tijd zal zijn om de plastic flessen nog eens weg te brengen en dan merken dat er bijna geen zijn: Sodastream for the win!
 • Goede gesprekken die inzichten opleveren
 • De dagen die langer worden. Licht!
 • Een mailtje krijgen van Johans broer en zijn vrouw met foto’s van de eerste broden die ze maakten met “ons” recept

16 Comments

 1. Blijf ze verzamelen, er zitten pareltjes tussen!
  En <3 voor soda stream!

  1. Ja, ale, ’t is te zeggen, we moeten ze terugbrengen naar de winkel waar er containers staan (dus niet zoals glas of blik waarvan de containers langs de weg staan).
   ’t Is hier in ’t begin efkes wennen geweest aan het recycleren, want sommige dingen – zoals die plastic flessen – zijn toch wel anders 🙂

 2. Ik ben eigenlijk ook wel blij met het langer worden van de dagen. Ik hou veel van de winter, maar de blijdschap is groot nu ik niet meer in het donker aankom op mijn werk en ook in het donker weer vertrek…

  1. Ja, ik heb net hetzelfde: ik vind de winter zalig, maar die korte dagen zijn er soms wat teveel aan. Nu ja, als de dagen altijd even lang zouden zijn, zouden we er niet van genieten dat het lichter wordt (denk ik dan maar als ik in een donkerdipje terecht kom 🙂 ).

  1. Oh, joepie inderdaad! ’t Is dat ik nu te voet naar het station ga, maar vroeger was dat inderdaad ook altijd zo’n zalig moment: lichtjes bovenhalen en dan plots beseffen “aaah, zaalig, ’t is niet meer nodig” 🙂

 3. Een blogpost om vrolijk van te worden! Ik zit me nu alleen wel af te vragen wat Grüezi en gleichfalls willen zeggen… 🙂

  1. Ah oeps, dat ben ik er vergeten bijschrijven! Grüezi betekent goeiedag en gleichfalls insgelijks (vooral gebruikt dus als iemand mij in de winkel nog een mooie dag wenst 🙂

 4. Heerlijk! Het is inderdaad geweldig dat het langer licht is.
  En hoera voor minder rugpijn, hopelijk begint het vanaf nu alleen maar beter te worden!

 5. Leuk hé die kleine geluksmomentjes. Ik hou ze al een tijdje in een schriftje bij. Alleen kwam het er de afgelopen week maar zelden van vermits ik al enkele dagen niet echt uit de voeten geraak. Dan wordt het wat moeilijker om zo’n momentjes te vinden.

  1. Oei, hopelijk gaat het ondertussen al weer veel beter! Ik duim alleszins dat je snel weer zoveel geluksmomentjes hebt dat je moet kiezen omdat ze niet allemaal in je schriftje passen!

   1. Wat lief van je. Mijn lichaam is nog wat averechtser in de koudere maanden maar ook dan komen er nog kleine geluksmomenten in dat schriftje hoor. Zo’n lieve reactie als deze is er alvast één van.

 6. Leuk dat het (Zwitsers)Duits je gedachten begint over te nemen 🙂 🙂
  Sneeuw? Wat is dat ook alweer?

Comments are closed.