Even een paar dienstmededelingen

Even een paar losse dingetjes, die – voor jullie of mij – wel nuttig zijn, maar geen apart bericht op zich waard zijn 🙂

Commentaarsysteem
Jullie hebben het misschien al gemerkt: ik heb het commentaarsysteem op de blog aangepast. Tevoren gebruikte ik het standaardsysteem van WordPress, nu de plugin “Send email only on Reply to My Comment”.

Voordelen aan het nieuwe systeem:

  • Iedereen kan reageren of je nu een account van een of andere social media hebt of niet.
  • Je kan kiezen of je een e-mail wilt ontvangen wanneer er gereageerd wordt op jouw commentaar of op alle commentaren. Ik wilde namelijk graag wel de optie bieden dat jullie verwittigd worden als ik of iemand anders reageert op jullie commentaren, maar wilde jullie daar enerzijds niet toe verplichten (sommigen interesseert dat namelijk gewoon niet en dat is ok), noch wilde ik anderzijds dat jullie meteen van alle commentaren een berichtje zouden krijgen (ik word al zot bij het idee alleen al dat ik van elke blog die ik volg continu mailtjes zou krijgen 🙂 ). Sommige bloggers krijgen deze verwittiging nu al via hun wordpress-dashboard, maar bij velen is dat niet het geval en zelf terug komen kijken is nogal omslachtig, denk ik.

Nadelen:

  • Je moet nu telkens je naam, e-mail en eventueel website ingeven i.p.v. dat dit automatisch gebeurt doordat je ingelogd bent op een social media-profiel (al kan dit wel opgelost worden door formuliergegevens automatisch te laten aanvullen).

Zelf ben ik er wel content van, maar het zijn natuurlijk jullie die het systeem gebruiken en dus zou ik toch wel graag weten wat jullie er van vinden. Op basis van jullie commentaren ga ik dan beslissen of ik bij het nieuwe blijf of toch terugkeer naar het oude. Merci!

Datum give-away
Jah, zit ik hier in mijn vorig bericht een give-away aan te kondigen, vergeet ik natuurlijk te zeggen tot wanneer die loopt (’t zal zijn dat ik dat te weinig organiseer zeker 😉 ). In alle geval, de give-away loopt tot en met zondag 28 mei om middernacht, dus wie zijn kans wil wagen, kan dat zeker nog doen!

Berichten over mijn kleerkast
De afgelopen tijd ben ik o.a. bezig geweest met het omzetten van de geïmporteerde berichten van mijn oude blog naar de lay-out van de nieuwe. Meestal gaat dat goed, maar daarjuist is er eventjes iets foutgelopen, waardoor de eerste twee delen in de berichtenreeks die ik schreef over de (her)organisatie van mijn kleerkast als nieuwe berichten in jullie feed verschenen zijn (en alle commentaren erop verdwenen zijn, boehoe!). Zo erg is dat natuurlijk niet, maar zo begrijpen jullie tenminste waarom die verschijnen en dan (schijnbaar, want gewoon verderop in het archief) weer verdwijnen. Misschien moet ik er trouwens eens een vervolg op schrijven, want door die foto’s nu – toch al twee jaar later – terug te zien, heb ik beseft dat mijn kast toch al weer veranderd is, zowel in hoe ze georganiseerd is als in hoe minimaal ze is 🙂

Inzameling voor het goede doel
Een van de komende dagen gaat hier een bericht verschijnen over Loop naar de maan, een actie van Kom op tegen Kanker, waar Emilie (de vriendin van mijn broer) en ik samen aan deelnemen. Nu is het zo dat ik in dat bericht ga vragen om ons te steunen door geld te storten, maar is dat eigenlijk maar half voor jullie (ofte: mijn “vaste” bloglezers) bedoeld. Dat bericht verschijnt namelijk vooral voor familie en vrienden, die ik weliswaar ook via e-mail ga aanschrijven, maar die ik naar deze blog ga verwijzen voor updates over de uitdagingen die wij gaan vervullen. Ik schrijf hier namelijk sowieso al wel eens over mijn sportieve uitdagingen, dus leek het mij wat onnozel om speciaal voor deze actie een aparte blog op te starten. Jullie mogen jullie dus aangesproken voelen om te storten (ah ja, ’t is voor het goede doel), maar dat moet uiteraard zeker niet (ah ja, jullie kennen mij – meestal – niet eens in het echt).

Zo, dat zijn wel genoeg mededelingen voor vandaag 🙂 . Geniet van jullie avond!

15 Comments

    1. Haha, was mijn toon iets te direct? 😉
      Ik moet jou trouwens nog bedanken voor dat nieuwe systeem, want jij hebt mij ooit de naam van die plugin gegeven! Alleen kreeg ik het toen niet onmiddellijk in orde en is dat dus tot nu toe blijven hangen op het “ooit eens naar kijken”-lijstje 🙂 Merci dus!

  1. Ik vond het vorige commentaarsysteem ook prima, maar dat is waarschijnlijk omdat we allebei wordpress gebruiken. Voor niet-wordpress-gebruikers vermoed ik dat het een verbetering is. Ik ga er zeker niet minder door reageren :-).

    1. Hoera! Dat is het belangrijkste 🙂 En inderdaad, wie al op wordpress zit, zal bij het vorige normaalgezien geen last gehad hebben.

  2. Dat is wel een handige aanpassing. Van jouw reacties op comments kreeg ik doorgaans een melding via WordPress, bij andere blogs ga ik enkele dagen later zelf nog eens terugkijken. Ik heb daar een apart Bloglovin-mapje voor en dat is inderdaad een omslachtige bezigheid.

    1. Ja, dat doe ik ook bij de paar blogs waar ik geen melding krijg, maar dat is inderdaad nogal omslachtig… Ik merk dat dat vooral het geval is bij blogs die op wordpress draaien, maar geen wordpress-naam (xxx.wordpress.com), maar een eigen naam (xxx.com) hebben. En aangezien de mijne zo eentje is, leek het mij wel handig om daar een oplossing voor te zoeken 🙂
      Van de jouwe krijg ik trouwens ook altijd een melding via wordpress.

  3. Nu we hier dan toch bezig zijn… Ik krijg van jouw blog in wordpress altijd maar een klein stukje te zien en er is geen mogelijkheid om door te klikken of te reageren. Uiteraard wil ik dan altijd wel naar je site browsen en daar dan gaan lezen en of reageren, maar de tijd is er dan toch vaak niet of zeker op mijn smartphone is dat omslachtig.
    Weet jij hoe dat komt en of dat iets is in jouw bloginstellingen of in die van mij? Ik heb al superhard gezocht, maar raak er niet wijs uit.
    Ik heb het enkek bij jou en nog 1 andere blog, bij al de rest kan ik wel gewoon alles zien en reageren…
    Groetjes

    1. Ik heb eens gekeken en er stond ingesteld dat mijn berichten in feeds inderdaad altijd maar deels getoond moesten worden (al is het wel raar dat je niet zomaar kan door klikken, dat kon vb. in feedly zeker wel). Heb dat nu aangepast naar “geheel bericht tonen”, dus hopelijk lukt het nu wel?
      Ik post vandaag sowieso nog een bericht, dus misschien kan je het daarmee dan eens checken. Ik duim dat het dat is 😉 (en anders zoek ik nog wel verder)

    1. Super! Daar had ik eigenlijk het meeste schrik voor, dat iedereen nu plots altijd alles zou moeten invullen, maar blijkbaar is dat dus echt geen probleem. Hoera 🙂

  4. Commentaarsystemen… ik ben daar zelf ook nog steeds een kneusje in! Ik wil vanaf mijn volgende blogpost Disqus gebruiken, omdat ik te veel commentaar over mijn slecht commentaarsysteem van Blogger krijg 😉

    Hier stond alles nog gewoon klaar zoals de vorige keren…

    1. Haha, ik heb inderdaad vroeger ook af en toe commentaar gekregen op het systeem van Blogger. Zelf nooit last mee gehad, omdat ik ook een bloggeraccount heb, maar ’t is blijkbaar soms nogal omslachtig. Ik duim dat Disqus die problemen oplost! 🙂

  5. Ik ben benieuwd wat je zelf vindt van het commentaarsysteem. Moet ik ook eens bekijken op m’n blog. Veel commentaar krijg ik niet, en dat is ok, maar ik wil toch zeker zijn dat het niet komt door een omslachtig systeem 😉 Trouwens, voor mij staat ook alles al ingevuld 🙂

    1. Goh, voor mij zelf maakt het eigenlijk geen verschil. Ik krijg sowieso in mijn wordpressdashboard een melding van elke commentaar, dus dat is hetzelfde gebleven. Vandaar dat ik vooral wilde weten wat jullie er van vinden, want als “blogger achter de schermen” merk je de verandering eigenlijk totaal niet op. Ik kan de overstap wat dat betreft dus zeker wel aanraden!

  6. Awel ik dacht dat kleerkastbericht al eens gelezen te hebben, maar toen ik geen reactie terugvond van mezelf dacht ik… ge verbeeldt het u mens. En NU valt mijne frank dat ik niet heb gezocht achter mijn alter ego (ahjaaa daar is ze) dus ja. Wel grappig om dan te zien dat mijn alter ego twee jaar geleden nog niet zo ver stond als nu met haar capsule wardrobe 😀

Comments are closed.