Fair fashion, hoedoededa?

Ik kreeg al een paar keer de vraag hoe ik nu eigenlijk weet of een kledingstuk op een faire en/of ecologische manier geproduceerd is. Ondertussen kan ik zelf mijn weg al wel (wat) vinden tussen alle certificaten, merken, labels en andere wegwijzers, maar in het begin liep ik ook verloren in dat grote faire, ecobos. Lang leve lijstjes zoals dat van Kelly, die een zoekende mens heel erg op weg helpen!

Naar aanleiding van die vragen, ontstond het plan om hier een soort how to te schrijven, maar jullie kennen mij ondertussen al: tussen idee en uitvoering durven hier al wel eens maanden (om niet te zeggen jaren, ahum) te liggen. De uitvoering staat nog steeds gepland, maar tot die tijd zijn jullie misschien ook geholpen met de cursus die ik afgelopen weekend ontdekte en waar ik mij onmiddellijk voor inschreef: Future Learn (een van de vele platformen waar je online cursussen kan volgen) biedt namelijk Who made my clothes? aan, georganiseerd door de Britse University of Exeter en de globale organisatie Fashion Revolution.

Who made my clothes? (Future Learn)
Bron: Future Learn

In de cursus wordt ingegaan op de vraag hoe je kan uitvinden wie je kleren gemaakt heeft, hoe de kledingindustrie werkt, hoe je de mode-industrie zo kan beïnvloeden dat ze meer aandacht hebben voor hun werknemers en het milieu… Ze richten zich op “mensen die interesse hebben in mode, ethische handel en activisme”. De cursus duurt drie weken, waarbij je op ongeveer 4 uur per week moet rekenen om alle artikels, filmpjes e.d. door te nemen. Deelname is gratis, al heb je in dat geval slechts toegang tot 30 juli. Wie onbeperkte toegang wil – en een Certificate of Achievement – kan upgraden voor 34 euro.

Aangezien de cursus pas gestart is, heb ik nog geen idee of het effectief de moeite is (ik word overigens ook niet gesponsord voor dit bericht), maar aangezien je met een gratis profiel niet oneindig toegang hebt, laat ik het jullie liever nu al weten 🙂 . De eerste cursus start vandaag, 26 juni; mogelijk volgen er nog andere edities.

3 Comments

  1. Aha! Nog iemand die begonnen is met Future Learn 😀 ik ben grote fan! En schreef er zelfs al een blogpost over…

    De ene cursus is interessanter dan de andere, maar omdat je altijd gratis kunt beginnen (en dan de keuze hebt om te upgraden) vind ik dat geen enkel probleem… Ik volgde intussen al 3 volledige cursussen en ben er nu nog met 2 bezig.

    Ik wacht dus nog even op jouw ‘how to’ want nog een cursus erbij zou een beetje teveel van het goede zijn, haha 😀

    1. Ja, ik ontdekte de cursus weliswaar via de website van de Fashion Revolution, maar omdat ik bij jou ook positieve commentaar over Future Learn las, heb ik geen seconde getwijfeld om mij in te schrijven!
      En snap volledig dat je met twee lopende cursussen er niet meteen nog eentje bij moet hebben, ’t moet een beetje doenbaar blijven allemaal he 🙂

Comments are closed.