Weekmenu april 2017

1: Groentetaart met rode biet, wortel en zoete aardappel

Quiche met rode biet, zoete aardappel en wortel (Le petit requin)

2: Wafels; vegetarisch menu @ Emirates

3: Barbecue met kip @ Scuba Addicts (de eerste dag op reis at ik nog gewoon vlees mee, aangezien er niets specifiek vegetarisch voorzien was (tenzij ik het slaatje dat geserveerd werd bij het vlees als hoofdmaaltijd zou beschouwd hebben, maar dat was het toch echt wel niet); gelukkig was er ook een “fulltime” vegetariër in het gezelschap, waardoor mijn twijfel om te vragen naar volwaardige vegetarische maaltijden verdween; uiteindelijk kwam het zelfs zo ver dat ik vroeg om de wrap met kip wat aan te passen en ze die nieuwe wrap als veggie optie op het menu invoerden, hoera! 😉 )

4: Vegan champignonburger met uienringen @ Sebastian’s

5: Pizza Umkomaas special @ Enzo (terwijl Johan ging voor een hoeveelheid ribbetjes waar ik lichtjes mottig van werd, at ik deze lekkere en veggie pizza met kerstomaatjes, jalapeños, peppadews en rucola)

Le petit requin

6: Bonenschotel met salade @ Scuba Addicts

7: Pizza vegetariana @ A Florestinha

8: Gevulde pompoen met salade @ Scuba Addicts

9: Mix van Mozambikaanse garnalen, de coconutty veg curry pie en een Portugese quesadilla @ The melting pot (lang leve eten met drie mensen niet weten wat te kiezen, de opties dan maar gewoon allemaal bestellen en die onder elkaar delen)

10: Chili sin carne @ Scuba Addicts

11: Vegetarische pizza @ The Ocean Sizzler

12: Warm indie bowl @ Kauai (lekker! Heel goed gekruid en echt volwaardig vegetarisch)

13: Asian rainbow bowl @ Kauai (en dus ging ik er gewoon nog eens naartoe 🙂 )

14: Vegetarisch menu @ Emirates (culinair hoogstaand zijn vliegtuigmaaltijden zelden te noemen (toch niet in de klasse waarin wij reizen 😉 ), maar tot nu toe vind ik ze wel altijd lekkerder dan de vleesoptie)

Le petit requin

15: Quinoasalade met asperges, erwtjes en avocado (ik ontdekte dit recept dankzij Silke en amai, zo goed!)

Le petit requin

16: Vlechtbrood en herbes-de-provence-pistolets

17: Pasta met geroosterde groentjes en pijnboompitten

Pasta met geroosterde groentjes (Le petit requin)

18: Mix van pizza mozzarella, pizza speciale en pizza funghi (Johan bracht een collega mee en eigenlijk was het plan om vers te koken, maar uiteindelijk hadden zij allebei al warm gegeten op het werk en zat mijn dag te vol om daar tijd voor te maken. Gelukkig was die mens ook content met een pizzatrio uit de winkel 🙂 )

19: Salade

20: Taart met asperges en kerstomaatjes

21: Groentenbuffet @ Hiltl

22: Tagliatelle met spinazie, witloof en champignons

23: Lasagne bolognaise

24: Rest dag 22

25: Kaasflensjes

26: Pasta met rabarbermoes en veggieburger

27: Brood (tja, dit waren even een paar dagen waarop koken er wat bij inschoot: snel wat flensjes in de pan gooien, dan wat rabarbermoes en een veggieburger ontdooien en uiteindelijk zelfs enkel brood eten. Ach ja, ook zo’n dagen mogen er zijn…)

28: Vegetarische hachis parmentier met prei en champignons (en gelukkig gingen we daarna weer over naar vers en gezond 🙂 )

29: Spirelli met geroosterde groenten en pijnboompitten

30: Rest dag 28 en 29

6 Comments

  1. mmm, daar zitten weer erg lekkere gerechtjes tussen. Zo goed van je dat je aangepaste wrap het vegetarisch menu gehaald heeft!

    1. Ja, tof he! Op zich maar een onnozelheid, maar toch, blij dat ik als niet voltijdse veggie toch een veggie bijdrage heb kunnen leveren 🙂

  2. Ik vind het altijd zo leuk om jullie maandmenu te bekijken. Dat is iedere keer zo mooi gevarieerd. Dat probeer ik zelf ook te doen maar wanneer ik hier dan jouw blogpost lees heb ik altijd het idee dat het nog veel gevarieerder zou kunnen.

  3. Amai, zo veel groen! Het is inderdaad altijd zo gevarieerd bij jullie. Hmm, ik krijg er honger van! 🙂

  4. Je maand zag er weer superlekker én gevarieerd uit! Ik krijg er altijd honger van, hoewel ik niet per se een vegetariër ben.

Comments are closed.