Zomerdoelen 2017

Begin dit jaar maakte ik een aantal jaardoelen, maar voor het eerst ook seizoensdoelen om een aantal dingen op korte termijn te kunnen aanpakken. Ik moet nog altijd eens schrijven over hoe het staat met de lange termijndoelen en hoe het afgelopen is met zowel de winter- als de lentedoelen, maar eerst schotel ik jullie mijn nieuwe doelen op korte termijn voor. Opnieuw in de vijf categorieën die voor mij momenteel het belangrijkste zijn: sport, creativiteit, organisatie en gezondheid in hoofd en lichaam.

1. Iets sportief: 3x per week spier/lenigheidsoefeningen doen
Een van mijn jaardoelen is om minstens 2x per week 10 minuten te bewegen (naast 3x per week 30min sporten). Ik schreef toen dat ik dat regelmatig wilde invullen met spier- en lenigheidsoefeningen, omdat ik daar te weinig toe kwam. Jammer genoeg bleef het tot nu toe echter opnieuw vooral bij andere opties, zoals wandelen of een korte yogasessie. Niets mis mee, maar ja, die arm- en buikspieren gaan er natuurlijk ook niet zomaar komen en dus wil ik daar deze zomer wat meer aandacht voor hebben.

2. Iets creatief: een projectje met de Silhouette Cameo
Sinds begin juni heb ik een Silhouette Cameo in huis, die ik overkocht van Sheena. En ja, ondertussen heb ik zoveel ideetjes dat ik er eens eentje moet uitkiezen voor ik niet meer kan kiezen 😉

Le petit requin
Eén fles heeft ondertussen al geen etiket meer; op de andere twee is de tekst uitgelopen of weggevaagd door vlekken. Een van de ideeën is dus om etiketten te ontwerpen en op vinyl te printen, zodat ze hopelijk wat beter bestand zijn tegen koken.

3. Iets georganiseerd: fietsenrek maken en -haken ophangen
Al van voor onze verhuis hebben we haken in huis om onze koersfietsen aan te kunnen ophangen, zodat ze wat minder ruimte innemen. Alleen kwam het er in de vorige kelder nooit van, omdat we daar geen stopcontact vlakbij hadden. In onze huidige kelder is dat wel het geval en dus moeten die haken maar eens opgehangen geraken. Voor onze mountainbikes – die omwille van hun vering best niet verticaal opgehangen worden – zou ik een fietsenrek willen maken uit een stapeltje houten planken die in onze vorige berging ophingen, maar nu eigenlijk vooral in de weg liggen.

4. Iets gezond voor het hoofd: 3x per week mediteren
Op zich mediteer ik nog af en toe, maar dat gebeurt bijna uitsluitend onderweg, vb. op de trein. Dat is niet slecht, maar ik wil er terug bewust tijd en aandacht voor maken i.p.v. het enkel in “tussendoor”-momentjes te doen.

5. Iets gezond voor het lijf: 60 dagen suikervrij eten
Ahum ja, in de afgelopen drie maanden liep dit compleet fout. Terug beginnen werken zorgde voor meer stress en dat staat bij mij jammer genoeg nog steeds gelijk aan boefen. Hoewel ik eerst van plan was om terug te keren naar 45/90 dagen suikervrij, zorgde de 5kg extra op de weegschaal (boehoehoe) ervoor dat er echt wel drastischer ingegrepen moet worden. Hopelijk lukt het dit keer dus wel om 2/3e van de dagen niet te snoepen of toe te geven aan andere ongezonde eetbuien.

8 Comments

  1. Succes ermee! Ik herken het grijpen naar ongezonde dingen bij een nieuwe job of gewoon bij stress. Geen goede gewoonte, maar niemand is perfect he.

  2. Veel succes! Ik herken het ook, bij extra stress meer en ongezonder gaan eten. Bij mij helpt zorgen dat er gezonde tussendoortjes in de buurt zijn daar de laatste tijd vrij goed tegen.

  3. Ik wil ook mijn spieren wat trainen, ik doe dit nu al door oefeningen voor de rug te doen. Maar ik wil ook graag mijn arm- en beenspieren trainen. De oefeningen voor de rug duren al een uur inclusief mediteren.
    Misschien moet je het doen zoals ik? Voor dat ik mijn oefeningen doe, mediteer ik… zo komt het er van om te mediteren.

    Succes met je doelen!

  4. terug beginnen werken? ’t is duidelijk te lang geleden dat ik hier kwam lezen. Ik wens je alvast veel succes met je zomerdoelen -en veel mildheid voor jezelf als je merkt dat het allemaal wat veel is, want terug in het werkritme komen is niet simpel…

  5. Dat ongezonde gedeelte herken ik zeer zeker. Mijn trucje hier is: wat ik niet in huis haal, daar kan ik ook niet naar grijpen. Meer beweging zou hier ook welgekomen zijn. Ik zoek nog de juiste balans daarin. Vanaf september heb ik me ingeschreven voor yoga lessen hier in de buurt. Ben reuze benieuwd.

  6. 60 dagen suikervrij zou voor mij ook nogal een uitdaing zijn, amai. En yoga dat is soms toch ook reuze-inspannend voor het lijf? Ik heb zo’n morning routine op YouTube (die ik echter maar héél af en toe doe hoor) en daar zit een downward facing dog in gevolg door plank, ik loop de rest van de dag met gevoelige schouders/bovenarmen rond door die paar minuten :p

Comments are closed.