Fair wear Friday (2)

Tijd voor het tweede deel van Fair wear Friday op deze blog, een initiatief van Ma vie en vert, Villa Lisa en Juffrouw Sanseveria.

Logo Fair wear Friday

Punten gaan naar:

 • kleding van eco/fairtrade merken
 • kleding uit tweedehands winkels of tweedehands gekregen van iemand
 • kleding die zelfgemaakt is

Het idee voor deze outfit kwam er – duh – tijdens het lopen. Ik twijfelde eerst nog wat, want “gaan lopen in zo’n strakke broek met mijn dik gat en billen is één ding; daarvan foto’s op mijn blog zetten, no way Jose”. Terwijl ik een paar maand geleden nog blij was met diezelfde billen, want na een vermageringskuur van 9kg was er echt wel een duidelijk verschil te merken (alleen al aan mijn broeken, waarvan ik er verschillende kon uitdoen zonder rits of knoop los te maken). Beetje stom (en typisch vrouwelijk?) om dan een paar maand later die nog steeds even vermagerde billen terug gigantisch te vinden, niet? Vandaar dus: mijn loopoutfit en mijn (niet magere, maar ook niet kolossale) billen op de foto 😉

FWF 2 (Le petit requin)

Dit is mijn (bijna) meest winterse loopoutfit, bestaande uit:

 • Loopbroek: gered van de “kledingcontainer”-stapel bij mijn ouders. Oorspronkelijk gedragen door mijn broer, maar ze zat bij hem niet echt comfortabel. Bij mij gelukkig wel en ondertussen is de broek, na een paar kleine reparaties, mijn vaste compagnon geworden tijdens winterlooptochten.
 • Sous-pull: tweedehands, wegens al gedragen door mijn moeder, die hem niet meer moest hebben, omdat ze al voldoende andere exemplaren had.
 • T-shirt: tja, gekregen omdat ik vrijwillig medewerker was tijdens de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Is dat punten waard? ’t Is geen cadeau dat ik zou kunnen omwisselen tegen iets beters, dus ik geef mijzelf toch een half puntje omdat ik er tenminste een toepassing voor gevonden heb i.p.v. het te laten verkommeren in een hoekje in mijn kast.
 • Schoenen: van Asics, dat niet bepaald goed scoort op Rank a Brand.
  Geen idee of er fairtrade loopschoenen bestaan, maar dit is iets waar ik jammer genoeg nog even een oogje ga dichtknijpen. Loopschoenen moeten namelijk, meer dan wat ook, goed zitten en Asics heeft nu eenmaal modellen die goed zitten aan mijn voeten (met vb. extra versteviging aan de binnenkant, omdat mijn voeten naar binnen kantelen). Gezien mijn geschiedenis met omgeslagen, pijnlijke enkels is goed schoeisel iets waar ik veel belang aan hecht.
 • Accessoires: haarband (opnieuw overgenomen van mijn moeder, die er twee had), handschoenen (nieuw gekocht, noch eco, noch fairtrade, wel zeer praktisch) en sjaaltje (oorspronkelijk thuis geleend, omdat het te koud was om zonder te gaan lopen en hem dan mogen houden omdat zij toch genoeg andere exemplaren hebben).

FWF 2 (Le petit requin)

Deze outfit gebruik ik trouwens ook vaak om yoga te doen, zij het dan meestal met bovenaan maar één laagje 🙂

FWF 2 (Le petit requin)

Tijd voor het gevreesde “rapport” en dat valt dit keer beduidend beter uit dan bij de vorige Fair wear Friday. Al bij al een outfit die een samenraapsel is van oude kleren van mijn broer, moeder en vader, maar bon, tweedehands is tweedehands!

FWF 2 (Le petit requin)

Wie trouwens net zoals mij op zoek is naar manieren om zijn/haar kleerkast ecologischer en meer fairtrade te maken, maar niet goed weet waar te beginnen: deze zondag is er het eerste Fair Fashion Fest in Gent (kijk ook eens bij El en co). Nu we toch in België zijn, ga ik alleszins een kijkje nemen, want het lijkt de moeite waard, alleen al omwille van die verwenmarkt (gewoon kleren kunnen kopen zonder te moeten nadenken of het wel ok is, want jeeej alles is ok!). De infostands mogen mij ook verwachten, al twijfel ik nog over de kleurenanalyse. Ergens ben ik daar wel nieuwsgierig naar, maar ik heb een beetje schrik dat ik misschien helemaal niet ga blijken te staan met mijn favoriete kleuren 🙂
Alleszins, als ik er leuke kleren scoor, krijgen jullie die wel te zien in een volgende “aflevering” van Fair wear Friday 😉

6 Comments

 1. Fijn dat je deze outfit toch hebt gedeeld. Ik zie helemaal geen gigantische billen op deze foto’s, enkel een sportieve madam waar ik stiekem een beetje jaloers op ben! Mijn sportoutfits liggen immers wel te verkommeren in een hoekje van mijn kast…

  1. Grappig eigenlijk dat jij stiekem jaloers bent op mijn sportiviteit. Stiekem ben ik namelijk altijd een beetje jaloers als ik zie wat voor gerechten je nu weer “getoverd” heb! Ik kan lekker koken, maar dan enkel met een recept naast mij; het zo helemaal zelf verzinnen, dat lukt mij niet.

 2. De loopfoto én de yogafoto in je huis zijn supertof! En zo sportief, zeg. Al mijn respect. Tot morgen!

Comments are closed.