Week 2015/08 in woord en beeld

Deze week brachten we onze inschrijving bij de ambassade in orde. Dat is niet verplicht, maar aangezien Johan binnenkort een nieuwe identiteitskaart nodig heeft, was het voor hem wel nodig geworden.
Kleine opmerking voor de overheid daarbij: de term “vertrokken uit België” komt op hetzelfde neer en is een pak sympathieker dan de vraag wanneer wij afgevoerd zijn uit België. Want neen, ik ben niet ’s nachts op een camion naar Zwitserland gezet.

Le petit requin

Dinsdag ging ik langs bij het loopbaancentrum van de stad Zürich, dat een gratis CV-consultatie aanbiedt (en uitgebreidere begeleiding, maar daar betaal je dan uiteraard wel voor). Belangrijkste conclusie: het is raar dat ik nog steeds geen job gevonden heb en zelfs nog niet eens voor één gesprek ben uitgenodigd, want ik heb een goed en duidelijk CV.
Desondanks had die mens wel een aantal nuttige tips. Zo doen studenten architectuur in Zwitserland een paar korte stages tijdens hun studie, maar geen of slechts een heel korte stage na hun studie. Heel anders dus dan in België waar je twee jaar stage moet doen na je studie als je als erkend architect aan de slag wilt. Het feit dat ik dus op mijn CV vermeld dat ik twee jaar stage gedaan heb, kan hier eventueel geïnterpreteerd worden als “ze doet haar werk zodanig slecht dat ze pas na twee jaar geen stagiair meer is”.
Nu maar duimen dat de aanpassingen die ik deed een verschil maken tijdens het solliciteren!

Le petit requin

Vrijdag trokken we met een groepje de Uetliberg op voor een wandeling. Aangezien het zowel boven Zürich als boven de Alpen stralend weer was, was het uitzicht fantastisch! Een deel van de groep wandelde nog verder richting Felsenegg, waar we het kabelbaantje naar beneden namen.

Le petit requin

Zaterdag gingen we opnieuw skiën, dit keer in het skigebied Flumserberg. Over het algemeen is dit een van de drukkere gebieden, omdat het het dichtste bij Zürich ligt. Doordat er niet zo’n goed weer gegeven was, viel dat dit keer al bij al wel mee, al hadden we daardoor natuurlijk ook het nadeel dat een aantal liften, door de stevige wind, afgesloten waren.
Nu ja, er waren nog meer dan genoeg andere pistes open; we deden ondermeer onze eerste zwarte piste in de Alpen en enkele hele snelle rode pistes. Is het nu door die drie dagen Vogezen of omdat de pistes hier een pak beter lagen dan in Lenzerheide (mooi glad tegenover bezaaid met hobbels), het ging alleszins veel vlotter dan toen. Tegen het einde van de dag waren we wel doodop, dus zondag werd er vooral veel in de zetel gehangen 🙂

Le petit requin

6 Comments

  1. Hopelijk is dat van die twee jaar stage inderdaad de reden! Ik wist niet dat je zelfs nog nooit op gesprek was mogen komen, zo vreemd. Ik duim in ieder geval al een tijdje mee en ga dat blijven doen tot je je droomjob vindt daar! 🙂

    En inderdaad, "afvoering", komaan seg… Kan meteen bij op de lijst met dingen in België die ik nooit zal begrijpen.

Comments are closed.