Fair wear Friday (3)

Na januari en februari werd het eventjes stil op Fair wear Friday-gebied. Niet omdat ik al alle faire kleding in mijn kast getoond heb (gelukkig maar), wel omdat er in maart al genoeg kledinggetetter te lezen was op deze blog met gans mijn kleerkastopruiming en omdat ik in april ofwel geen tijd ofwel geen goesting had om foto’s te nemen. Maar bij deze: een nieuwe aflevering van Fair wear Friday (voor wie het nog niet wist: een initiatief van Ma vie en vert, Villa Lisa en Juffrouw Sanseveria).

Logo Fair wear Friday

Punten gaan naar:

 • kleding van eco/fairtrade merken
 • kleding uit tweedehands winkels of tweedehands gekregen van iemand
 • kleding die zelfgemaakt is

FWF 3 (Le petit requin)

Mijn outfit van de maand bestaat uit:

 • Trui: van Yak & Yeti, een winkel in Gent die werkt met een fair trade atelier in Nepal, waar de werknemers een eerlijk loon en goede werkomstandigheden krijgen. Bovendien worden lokale projecten en onderwijs ondersteund. Ik kocht dit truitje op het Fair Fashion Fest begin maart en draag het sindsdien graag en regelmatig.
 • Jeans: online gekocht bij Kuyichi en gemaakt uit gerecycleerd polyester en biologisch katoen (d.w.z. een lagere koolstofuitstoot, sterk gereduceerde watervervuiling en geen gebruik van pesticiden tijdens de productie). Het merk heeft verschillende certificaten behaald, waaronder GOTS (Global Organic Textile Standards) en GRS (Global Recycle Standard). Daarnaast zijn ze lid van o.a. de Fair wear Foundation en kan je op hun website zeer duidelijke info vinden over de gebruikte materialen en de productieplaats. Goed bezig dus!
  Hoewel ik mijzelf heel lang absoluut niet vond staan met een nauw aansluitende jeans, ben ik heel content van dit model: het zit comfortabel én sinds ik ze draag heb ik al verschillende keren de vraag gekregen of ik vermagerd ben (wat niet het geval is, dus extra punten voor de broek! 😉 ).
 • Schoenen: tja, het minpuntje aan deze outfit, toch wat fairtrade- of ecogehalte betreft (want stiekem ben ik er wel een beetje verliefd op).

FWF 3 (Le petit requin)

Detail van de leuke knoopjes op de trui:

FWF 3 (Le petit requin)

De jeans is iets te lang, maar gelukkig werkt simpel omplooien al voldoende (i.p.v. ze te moeten innemen). Zo kan ik tenminste nog kiezen of ik ze lager (met hakken, zoals hieronder op de foto) dan wel hoger (met platte schoenen) omplooi:

FWF 3 (Le petit requin)

Tijd voor de puntentelling:

FWF 3 (Le petit requin)

En ahoi, geslaagd! 😉
Maar serieus, als mijzelf beperken tot enkel maar faire kleding kopen dit als resultaat heeft (zijnde mooie, leuke en comfortabel zittende kleren), bring it on!

8 Comments

  1. Schoenen zijn inderdaad niet makkelijk! “Gelukkig” heb ik momenteel nog voldoende paren (jammer genoeg allemaal niet fair), maar ik houd mijn hart al vast als ik eens een paar moet zoeken!

 1. Goed dat je iets kocht op FFF. Tevreden handelaars zijn belangrijk als we volgend jaar nog eens zo’n markt willen organiseren 😉 En het staat je goed. Bij Yak & Yeti heb ik zelf ook al mooie dingen gevonden.

  1. Hehe, ik had op zich nog wel meer leuke dingen kunnen kopen, maar dat paste niet meteen bij mijn “kleerkast minderen”-voornemen 🙂
   Ik moet zeggen dat ik Yak & Yeti op basis van hun website alternatiever had ingeschat dan ze bleken te zijn; er hing daar vanalles dat ik heel leuk vond en het merendeel was echt niet zo alternatief.

Comments are closed.