Week 2015/21 in woord en beeld

Een week die begon met aardbeien, rode dan nog wel, op ons terras, ziet dat af! ๐Ÿ™‚ Op deze foto waren ze nog net niet eetbaar, maar ondertussen hebben we er al twee opgesmikkeld, mmm. En zie eens hoeveel groene er daar nog veelbelovend hangen te wezen!

Le petit requin

We haalden dezelfde dag trouwens ook onze eerste groentenoogst binnen: spinazie! Ondertussen zaaiden we nog bij, want รฉรฉn bak blijkt eens klaargemaakt toch wel heel weinig spinazie te zijn ๐Ÿ™‚
En kwestie van helemaal een geitenwollensoktype te zijn, wordt er hier nog steeds naarstig vers brood gebakken, lang leve de keukenrobot die we cadeau kregen van mijn ouders!

Le petit requin

Dinsdag nam ik deel aan de eerste van een serie rondleidingen door de diensten monumentenzorg van Kanton en Stad Zรผrich en Stad Winterthur. Interessant om te zien hoe er omgegaan wordt met erfgoed, in dit geval op het Sulzer-Areal (Superblock) in Winterthur, maar ook een goede manier om mensen in de sector te leren kennen.

Le petit requin

Woensdag kreeg ik eindelijk de telefoon waar ik al zo lang op aan het wachten was: ik heb werk!

Le petit requin

Dat werd hier thuis dan ook gevierd, met een cocktail thuis op woensdag en met een etentje in het centrum op donderdag, waarbij we nog wat nagenoten aan de oevers van het meer. Hartjes voor zo’n avonden!

Le petit requin

Zaterdag maakten we er een rustig dagje van, al wilt dat niet zeggen dat onze hersenen rust kregen. Jullie kwamen het goudvisraadsel van Einstein misschien ook tegen (zeker niet naar de foto kijken als je er nog aan bezig bent trouwens)?
Wel grappig om te zien dat Johan en ik het grafisch verschillend oplosten: ik in onderstaande logigramvorm, hij meer in รฉรฉn tabelletje. Uiteindelijk bleek een combinatie van de beide de beste manier om de oplossing te vinden.

Le petit requin

Het weer was zondag niet echt super te noemen, maar we besloten desondanks te gaan wandelen in de Alpen. Tijd voor de eerste lente/zomerwandeling, althans dat dachten we, want op 2400m hoogte bleek het nog altijd winter te zijn ๐Ÿ™‚
Hoewel ik mij op een gegeven moment een beetje op mijn ongemak voelde, omdat we een (weliswaar kleine) lawine zagen aan de overkant รฉn er nog een vijftal hoorden, was het toch een zalige en (meestal ๐Ÿ˜‰ ) ontspannende wandeling!

Le petit requin

20 Comments

  1. Goh, persoonlijk heb ik dan toch liever sneeuw hoor, dat ziet er tenminste nog mooi uit ๐Ÿ™‚ Bovendien is er waar wij wonen al een tijdje geen sneeuw meer, dat is echt enkel nog hogerop in de bergen.

  2. Ja, inderdaad! Misschien gaan we ooit wel terug naar Belgiรซ (of naar een ander land), maar nu zal het tenminste zijn omdat we hier willen vertrekken en niet omdat we moeten. Toch wel een verschil ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.