Gemaakt: oorbelopbergsysteem

Bij het opruimen van mijn juwelen stootte ik opnieuw op het telkens weerkerende probleem “oorbellen opbergen”. Tot nu toe legde ik ze altijd los in mijn juwelendoosjes, maar dat leidt quasi elke keer tot een zoektocht naar de tweede oorbel van een paar. Er bestaan uiteraard wel oplossingen zoals juwelenboompjes (maar die zijn stijlgewijs zelden echt mijn ding) of een kader waartussen je touwtjes spant om ze aan op te hangen (maar ik heb geen zin om mijn oorbellen “ten toon te stellen”, die moeten gewoon praktisch bij de rest van mijn juwelen liggen; laat staan dat ik ze zou moeten afstoffen).

Een tijdje geleden verving ik mijn allegaartje aan kleine doosjes door één soort grotere juwelendoosjes (al zijn ze naar ’t schijnt bedoeld als badkamerdoosje, maar soit). Dat in combinatie met het opruimen van mijn ondergoed en het bijhorende gezucht op hoe snel sommige nylons toch wel niet kapot gaan, deed een belletje rinkelen.

Benodigdheden

  • een juwelendoosje
  • een oude nylonkous

Juwelendoosje voor oorbellen DIY (Le petit requin)

Werkwijze
1. Snij een been van de nylonkous en trek dit over het deksel.

Juwelendoosje voor oorbellen DIY (Le petit requin)

2. Span de nylonkous goed aan en knoop ze aan de onderkant van het deksel vast met een dubbele knoop. Zorg dat de knoop ver genoeg van de randen zit, zodat het deksel nog kan sluiten.

Juwelendoosje voor oorbellen DIY (Le petit requin)

3. Knip de losse eindjes van de knoop af.

Juwelendoosje voor oorbellen DIY (Le petit requin)

4. Spray eventueel met haarlak over de nylonkous (hierdoor zal ze minder snel scheuren) en prik je oorbellen vast.

Juwelendoosje voor oorbellen DIY (Le petit requin)

Et voila, meer is er opnieuw niet aan. Ik geef toe, die knoop is misschien niet de meest esthetische oplossing, maar wel de makkelijkste: probeer immers maar eens een nylonkous proper vast te maken! Bovendien zie je die knoop toch niet, want die verdwijnt in je doosje en kan ik zo de nylons – als ze toch ooit zouden doorscheuren – makkelijk weer verwijderen en vervangen door nieuwe (daar waar een vaste binding losmaken en opnieuw bevestigen op termijn mijn doosjes misschien kapot zou maken).

Ik heb voornamelijk oorbelhangers, die heel makkelijk te bevestigen zijn, maar ook stekertjes (zie uiterst rechts op bovenstaande foto) kan je er makkelijk inprikken. Het voordeel van het deksel is immers ook dat ze niet enkel hangen, maar op je nylon “liggen”, daar waar ze bij vb. een kader al diep genoeg moeten zitten om er niet af te vallen.

Ik ben er alleszins heel content van: al mijn oorbellen zitten nu altijd per paar bij elkaar, duidelijk overzichtelijk met beide doosjes naast elkaar en ik vind meteen ook mijn kettingen makkelijker terug, aangezien ik ze op kleur gesorteerd heb: het doosje waar mijn rode oorbellen ingeprikt zitten, bevat ook mijn rode ketting…

3 Comments

  1. Ik dacht eerst 'oei amai die heeft keiweinig oorbellen' tot ik besefte dat ge waarschijnlijk meerdere van die doosjes hebt staan 🙂 🙂 Superleuk gedaan! Ik heb een ladekast van Ikea met de bovenste twee lades speciaal voor juwelen. Voor mijn oorbellen gebruik ik doosjes die ik meer dan tien jaar geleden zelf heb gevouwd (verveling tijdens de les, lalalala) en zo heb ik een goed overzicht en krijg ik nooit eenzame singles in mijn schuif :p

    1. Haha, ik heb drie zo’n doosjes: twee met nylonkous voor in totaal 11 paar oorbellen en dan nog een derde waar in het deksel losse doosjes met ringen staan. Daarnaast dan nog eens 7 paar oorbellen die in specifieke doosjes met bijhorende ketting zitten (echt een set, terwijl vb. die rode oorbellen en ketting hierboven op zich wel bij elkaar passen, maar geen echte set met doosje zijn).
      Die schuiven bij jou zagen er inderdaad ook wel heel praktisch uit!

Comments are closed.