Goede voornemens – Update juni

Tijd voor de volgende update van mijn voornemens; het jaar is ondertussen half om, dus geef ik dit keer een overzicht van elk punt:

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 23: 2,5u fietsen – 1u50′ lopen – 30′ yoga
Week 24: 3 dagen citytripwandelen – 1u lopen – 30′ lopen – 3,5u fietsen
Week 25: 35′ lopen -1u wandelen – 3u mountainbike – 3u wandelen
Week 26: 40′ lopen – 1u45′ fietsen – 40′ lopen

In de eerste helft van het jaar is het mij al elke week gelukt om minstens drie keer per week minstens een half uur te sporten (lopen, fietsen, wandelen, skiën en yoga). Het merendeel van de tijd gaat dat vrij vlot, maar soms is het ook kantje boordje. ’t Is een beetje afwachten hoe het verder evolueert nu, want werken zet logischerwijs een serieuze druk op mijn beschikbare sporttijd.

Tektonikarena Sardona (Le petit requin)

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

Ook juni was opnieuw een goede maand, waardoor ik van de 181 dagen die al achter de rug zijn, er 127 vegetarisch at, goed voor ongeveer 70% van mijn maaltijden. Tenzij ik dus plots een serieuze aanval van vleesgoestingskes zou krijgen in de komende maanden, zal dit wel lukken 🙂
Maar vooral: ik mis het vlees niet, eet vaker nieuwe dingen doordat ik op zoek ga naar recepten en inspiratie en mijn ecologische voetafdruk gaat omlaag (of misschien eerder: helpt te compenseren voor onze ritten naar België…).

3. Beter leren omgaan met mijn perfectionisme

De processie van Echternach is er niets tegen, maar hey, ook kleine stapjes zijn stapjes vooruit.

4. Een pas beklimmen met de fiets

Er werd getraind, maar er werd nog geen pas beklommen. Nu in de zomer is wel hét moment, dus hopelijk vinden we (of vooral ik dan) eens de moed om er aan te beginnen.

5. 30 boeken lezen

Met de zeven boeken die ik in juni las, behaalde ik ook meteen dit puntje. Hoeraatjes voor veel lezen!

6. Op zes gebieden organiseren en minimaliseren

Er kwam een zelfgemaakte agenda met jaar- en maandplanning, die best wel een succes blijkt te zijn. Uiteraard vallen er al wel eens puntjes van tussen (ramen elke drie maand kuisen bijvoorbeeld, what was I thinking?), maar het helpt vooral om bepaalde zaken niet te vergeten.

DIY agenda (Le petit requin)

Als tweede nam ik mijn kleerkast onder handen, iets wat ook nog steeds goed gaat: er werden geen onbezonnen aankopen gedaan, ik deed nog een paar stuks weg omdat ik ze onvoldoende draag…
Hoewel ik eerder zei dat ik het organiseren van keuken en badkamer nog niet wilde meetellen tot ik nog meer in huis zou opgeruimd hebben, ga ik dat nu toch doen. Puntje 3, weet je wel… Maar ook los daarvan: ik heb een hele hoop overbodig gerief weg gedaan toen, onze badkamervoorraad is serieus geslonken en onze keuken efficiënter. Dus vind ik het nu toch voldoende, nah! 😉
Verder maakte ik in juni een systeem om mijn oorbellen beter te organiseren (en voerde ik meteen nog een minimalisatie van al mijn juwelen door). Niets speciaals, maar wel heel praktisch.

Staan nog op de planning: het onder handen nemen van bureau, berging en kelder, maar vooral een digitale organisatie (die foto’s, mensenlief, het blijft problematisch: afgelopen week nog heb ik een deel met spoed naar een usb moeten afvoeren, omdat mijn arme, oude laptopje het gewicht niet meer kon dragen). Krijg ik nog meer gedaan: des te beter, maar we zien wel.

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Met 27 puntjes op de teller zou dit moeten lukken. Ook al wil ik ondertussen toch voor elk puntje een ander boek hebben i.p.v. overlappingen, ik ga vooral gewoon blijven lezen zoals ik nu doe, mijzelf niet te veel verplichte lectuur opleggen – dat werkt op termijn toch enkel averechts – en dan zie ik wel waar ik eindig op het einde van het jaar.

8. Een cursus volgen

In januari volgde ik een online fotografiecursus, The Art of Photography. Daarna volgden nog Teaching adult learners in februari (ook online), een maand later een cursus over vochtigheid in gebouwen en momenteel ben ik “bezig” met Photoshop voor Bloggers. Tussen aanhalingstekens omdat de cursus een week voor ik begon te werken startte (ook de week waarin ik naar Milaan ging, dus ik begon al meteen met achterstand). Er is dus vooral veel goesting om er mee aan de slag te gaan, maar momenteel schiet het er wat bij in. Ach ja, die cursus loopt niet weg en ’t is uiteindelijk beter om er op een rustig moment mee bezig zijn dan mijzelf te zitten opjagen omdat er nog iets van moetens is. Kathleens nieuwe cursus ziet er ook interessant uit, maar hoe slim is het om mij al in te schrijven voor iets als het eerste nog niet eens lukt? Zo eigenlijk feitelijk… 🙂
Maar al bij al: na zes maand 3 (en een beetje) cursus, dat is veel meer dan ik op voorhand verwacht had!

9. Minstens 12x zwemmen

Mja, de teller blijft hangen op 4x. Niet slecht, maar ook niet echt goed. Er zijn echter plannen om dit te verbeteren: Johan heeft via zijn werk immers toegang tot een openluchtzwembad (wat met de huidige temperaturen van boven de 30°C toch een pak aangenamer klinkt dan een binnenzwembad).

10. Mijn kleerkast “beter” maken

Kwamen in de eerste helft van het jaar in mijn kleerkast terecht:
– fair bruin truitje
– faire jeans
– loopschoenen
– loopshortje

FWF 3 (Le petit requin)

Wat gewone kleren betreft heb ik nog geen enkele “misser” gemaakt, sportkledij blijkt echter een pak moeilijker. Zeker dan die loopschoenen: ik heb nu eenmaal voeten die vragen om extra ondersteuning, dus zomaar om het even wat dragen om te lopen, gaat gewoon niet. Maar al bij al vind ik het al een heel goede vooruitgang dat alle nieuwe gewone kleren al “goed” zijn, want dat was vroeger helemaal niet het geval.

11. Een maand suikervrij eten

*kijkt even de andere kant op*
Tja, er werd al wat voorbereid, er werd al wat gelezen, maar er wordt vooral veel uitgesteld. Als ik nu even bedenk welke maand het wel zou kunnen, blijven ook weeral enkel nog oktober en november over 🙂 Misschien moet ik de standaard ook iets verlagen, namelijk dat we zelf alles suikervrij maken, maar er geen rekening mee houden bij anderen op bezoek (behalve dan de overduidelijke suikers als gebak; ik heb het dan eerder over vb. suiker in brood, currypasta…). Anders moeten we onszelf een maand opsluiten en niemand bezoeken en dat is noch haalbaar, noch plezant.

12. Mijn vader bellen vanuit Ushuaia

We moeten onze tickets dringend bestellen, maar ’t is even bekijken wanneer we juist naar Patagonië gaan. De onzekerheid over de komende maanden (ga ik nog/al werk hebben rond Kerst, ga ik aan het studeren zijn in die periode, kan ik wel drie weken verlof nemen in die periode) is langzaam aan het opklaren en dus kunnen we binnenkort (eindelijk) beslissen wanneer we juist gaan. Het kan dus nog zijn dat dit puntje niet gehaald wordt, omdat we pas in januari vertrekken, maar als het maar ergens tussen dit en volgend jaar lukt, is het ook al goed 🙂

6 Comments

  1. Goed bezig, jij! Ik denk dat de lat verlagen voor je suikerchallenge inderdaad geen slecht idee is. Echt laag ligt de lat dan toch nog niet, he.

    1. Dat is inderdaad wel waar, dat de lat dan nog altijd niet laag ligt. Merci om mij te overtuigen, past dan meteen ook in het “word eens wat minder perfectionistisch”- voornemen 🙂

  2. Zo goed bezig zeg! Blijven gaan met die banaan en ik zie dat dik in orde komen. En ik zal je binnenkort eens een shot onder je gat geven voor de Photoshop cursus. 😉

  3. Gewoon aan beginnen, aan die pas. Een vriend van ons (een fervent fietser) is jaloers omdat wij in de buurt van de Stelvio op vakantie gaan, hij wil die wel is opfietsen 🙂 en hij zei dat zelfs ik dat zou kunnen, goed wel iets trager “maar zolang ge op uw fiets blijft zitten”. Dus voilà als hij denkt dat ik (met 0,0 conditie) dat kan, dan kunt gij dat ook. Gij zijt gewend aan de hoogte en aan fietsen dus wat kan er misgaan? 🙂

Comments are closed.