Goede voornemens – Update maart

Zoals jullie weten maakte ik begin dit jaar 12 voornemens; er is ondertussen wééral een maand voorbij, dus is het tijd voor de update van maart!

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 10: 1u15′ wandelen – 1u15′ wandelen – 30′ wandelen
Week 11: 50′ lopen – 2u fietsen – 30′ yoga
Week 12: 30′ lopen – 30′ yoga – dagje citytripwandelen – 45′ lopen – 1u45′ fietsen
Week 13: 5x 30 à 40′ yoga – 30′ lopen – 40′ lopen – 2u fietsen – 1u lopen

De eerste twee weken bewijzen wat een vicieuze cirkel de combinatie niet sporten en slecht voelen kan geven: ik voel mij slecht, sport niet en voel mij daardoor nog slechter, waardoor ik nóg minder zin in sporten heb.
Gelukkig heb ik mij na twee zo’n weken (al) herpakt en gaat het nu weer beter. Lang leve het doorbreken van vicieuze cirkels!

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

Ook lang leve Dagen zonder Vlees, want die zorgden voor het probleemloos halen van deze doelstelling in maart! Mijn weekmenu toonde het al: ik at 94% van de tijd vegetarisch.

5. 30 boeken lezen

Eind maart zat ik aan 16 gelezen boeken, dus al over de helft en dat na een kwart van het jaar. Op zich doet dat aantal er niet eens toe, maar wel het deugddoend effect van al dat lezen. En mensenlief, dat is er zo enorm! Ongelooflijk hoe hard ik kan genieten van of geraakt wordt door een boek.

6. Op zes gebieden organiseren en minimaliseren

Het organiseren van mijn kleerkast gebeurde nog in februari, mijn organiseer- en minimaliseertips verschenen deze maand in wel drie delen. Verder ruimde ik in maart verder op (de keuken en badkamer werden onder handen genomen), maar dat was vooral gewoon opruimen en maar een beetje echt organiseren en minimaliseren, dus dit ga ik pas tellen als een puntje wanneer er meerdere kleine beetjes geweest zijn 🙂 Misschien moet ik toch maar eens tijd maken voor die digitale foto-opkuis?

Le petit requin

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Met 19 geschrapte puntjes doe ik het niet slecht, al ben ik natuurlijk wel goed bezig om het moeilijkste voor het laatst te houden 🙂 Want help, science-fiction! fantasy! dat nooit uitgelezen boek!

8. Een cursus volgen

Na een online cursus in januari (The Art of Photography) en februari (Teaching adult learners), deed ik in maart een “real life”-cursus over vochtigheid in gebouwen. Op dit moment volg ik halvelings een paar online cursussen, maar het grootste probleem daar is kiezen. Er is namelijk zoveel interessants te volgen dat ik bij wijze van spreken elke week 20 cursussen zou kunnen doen.

10. Mijn kleerkast “beter” maken

Ik kocht op het Fair Fashion Fest begin maart een volledig verantwoord bruin truitje. Vorige maand is er geen Fair wear Friday geweest, omdat al dat getetter over die kleerkastopruiming mij al genoeg klerengepraat leek voor één maand 😉 Zowel het truitje als de jeans van vorige maand zullen dus deze of een van de volgende maanden wel nog “geshowd” worden.

4 Comments

  1. Uhum, goed dat ge niet gezien hebt met wat voor stapel boeken ik dit weekend naar huis gekomen ben… 😉 Maar los van die boekenkast gaat het inderdaad wel goed!

Comments are closed.