Gedicht: Een streep

Ik trok een streep;
tot hier,
nooit ga ik verder dan hier.

Toen ik verder ging
trok ik een nieuwe streep,
en nog een streep.

De zon scheen
en overal zag ik mensen,
haastig en ernstig,
en iedereen trok een streep
iedereen ging verder.

(Toon Tellegen)

6 Comments

    1. Hmm, goede vraag 🙂 Streep langs lijkt mij het gezondste, hoewel over de streep zowel als “grenzen verleggen” (positief) als “grenzen overschrijden” (negatief) kan geĂŻnterpreteerd worden…

    1. Of je grenzen overschrijden? Al is jouw interpretatie wel veel positiever natuurlijk 🙂 Denk dat ik er momenteel vooral door aangesproken wordt, omdat het zeer moeilijk gaat met mijn thesis en het balanceren is tussen grenzen verleggen (hoe het waarschijnlijk gaat aanvoelen als het toch lukt) of overschrijden (want heel goed voor mijn gezondheid is het niet en als het niet zou lukken, is het dan de vraag of het dat waard was).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.