Gedicht: Kom terug

‘Kom terug’
Als ik die woorden eens zó zacht kon zeggen
dat niemand ze kon horen, dat niemand zelfs kon denken
dat ik ze dacht…
En als iemand dan terug zou zeggen
of desnoods alleen maar terug zou denken,
op een ochtend:
‘Ja’

(Toon Tellegen, Over liefde en niets anders)

7 Comments

 1. Zo. Mooi.
  Heb jij aanraders voor poëziebundels? Ik las dit jaar al ‘Verzamel de liefde’ van Bart Moeyaert maar ben benieuwd naar meer…

  1. Ik lees eigenlijk (te) weinig volledige poëziebundels; vaak kom ik die gedichten hier en daar tegen. Dit jaar las ik wel “Wij zijn evenwijdig” van Maud Vanhauwaert, heel anders dan Bart Moeyaert of Toon Tellegen, maar ik vond het echt de moeite.
   Van Herman De Coninck heb ik “De Gedichten” staan, dat gans zijn oeuvre omvat. Ik weet dus niet echt wat juist in welke bundel staat, maar als ik het zo snel even bekijk, komen er zeker al mooie uit “Zolang er sneeuw ligt”, “Nagelaten gedichten” en “Vingerafdrukken”.
   Dit gedicht van Toon Tellegen komt trouwens uit “Over liefde en niets anders”, waar er nog wel een paar mooie instaan. Idem met “Gewone gedichten”, waar onder andere dit uitkomt: http://lepetitrequin.blogspot.ch/2014/08/gedicht-waarom-schrijf-ik.html

Comments are closed.