Gemaakt: gekleurde sleutels

Ik weet niet hoe jullie sleutelbos eruitziet, maar de mijne was problematisch. Niet omwille van het aantal sleutels, wel omdat twee van de drie identiek zijn op een cijfercode na. Een cijfercode die er zodanig klein opstaat dat ik in het donker gewoon scheel begin te kijken wanneer ik ze probeer te zien.
En jawel, mijn timing is perfect, zo vlak na de wissel naar zomertijd nu een mens meestal thuiskomt wanneer het nog licht is, maar ja, zo gaat dat zeker. Ik ben dan al maar zรฉรฉr voorbereid op de volgende herfst en winter, denk ik dan. Hoe dan ook is het ook overdag wel handig om direct te zien welke sleutel de goede is.

Het idee zag ik ooit ergens voorbijkomen (jammer genoeg geen idee meer waar) en hoewel ik mijn nagellakpotjes het afgelopen jaar al een pak meer gebruikte dan vroeger, was een extra toepassing zeker welkom.

Benodigdheden

 • twee tweelingsleutels
 • twee goed van elkaar te onderscheiden kleurtjes nagellak (test dit op voorhand eens door in een kamer het licht uit te doen en enkel een kiertje licht binnen te laten)

Le petit requin

Werkwijze

 • Lak de ene sleutel in de ene kleur en de andere in de andere kleur (die had ge niet zien aankomen waarschijnlijk ๐Ÿ˜‰ ). Ik hield het simpel met effen kleurtjes, maar laat je vooral gaan met motiefjes en ombrรฉ overgangen en toestanden als je dat plezant vindt.
 • Denk op voorhand na over een constructie om je sleutels tussen te klemmen om ze te laten drogen. Ik klemde het deel dat in het slot gaat tussen twee voorwerpen, maar je kan bijvoorbeeld ook werken met een wasknijper of dergelijke.

Le petit requin

 • Lak best enkel het deel dat je vasthoudt en niet het deel dat in het sleutelgat verdwijnt; ik heb het niet uitgetest, maar wilde niet het risico nemen dat ik mijn deur niet meer zou kunnen openen ๐Ÿ™‚
 • Wie schrik zou hebben de nagellak er niet meer af te krijgen: in principe kan je dit altijd met nagellak remover verwijderen. Ik heb het getest na een paar dagen en dat was geen probleem. Of het binnen een paar jaar nog altijd lukt, zal ik jullie dan weten zeggen ๐Ÿ˜‰ . Hoe dan ook vermoed ik dat die nagellak sowieso wel langzaam zal slijten, net zoals hij op nagels ook doet.

Le petit requin

Voila, wie weet is dit nog wel handig voor mensen die net zoals mij niet langer scheel willen worden van hun sleutels! Sorry indien de titel veelbelovender klonk dan het was, maar ja, gemaakt is gemaakt he ๐Ÿ™‚

11 Comments

 1. Ik kwam de tip ook al ergens tegen (ik vermoed op Pinterest), maar sinds de verhuis heb ik gelukkig allemaal andere sleutels. Leuk gedaan รฉn handig! Je ogen gaan je dankbaar zijn. ๐Ÿ˜‰

  1. Dat is natuurlijk nog het meest praktische, allemaal andere sleutels! ’t Zou inderdaad goed kunnen dat ik het op Pinterest ben tegengekomen ๐Ÿ™‚

  1. Leuk dat je er iets aan hebt! Misschien nog goed voor een knutselnamiddag met je zoontje, al gaat hij misschien de ganse sleutel willen lakken ๐Ÿ™‚

 2. Ben die tip ook al tegengekomen en het leek me een superhandig iets. 'k had me toen voorgenomen om die truc ook toe te passen maar ben er tot hiertoe nog niet aan toegekomen..

  1. Ik ben er ook heel lang niet toe gekomen hoor, terwijl het eigenlijk maar 5 minuten duurt (+ droogtijd natuurlijk). En nu denk ik, waarom heb ik dat niet rapper gedaan, ’t is zoveel praktischer (en vrolijker) ๐Ÿ™‚

  1. Ja, ’t is eigenlijk maar een onnozelheid, maar ik word tegenwoordig gewoon vrolijk door die kleurtjes te zien als ik de deur opendoe ๐Ÿ™‚

 3. Ik heb dat ook al eens ergens zien passeren en inderdaad heel leuk om je sleutelbos mee op te fleuren! Bij mij zijn alle sleutels anders dus helaas nog geen excuus gevonden om alle kleurtjes van de regenboog los te laten op mijn sleutels.

Comments are closed.