Fair wear Friday (5)

Deze week is het week van de Fairtrade (ale, toch in België, die Zwitsers doen daar precies niet aan mee of anders toch in stilte) en dus het ideale moment voor een vervolg op Fair wear Friday, nog steeds een initiatief van Ma vie en vert, Villa Lisa en Juffrouw Sanseveria.

Logo Fair wear Friday

De vorige keren deed ik een outfitpost, dit keer toon ik jullie mijn sjakosj!

FWF 5 (Le petit requin)

Ik kocht ze in de plaatselijke fairtrade winkel, alwaar men mij wist te vertellen dat er wordt samengewerkt met een atelier in Calcutta, India, waar de arbeiders onder goede omstandigheden en voor een goede verloning werken. De tas is gemaakt van namaakleder, wordt manueel in elkaar gezet en de motieven worden er handmatig op geverfd, waardoor geen enkele tas identiek is (al lijken ze uiteraard soms wel heel erg op elkaar).

FWF 5 (Le petit requin)

Tot nu toe waren mijn handtassen altijd éénkleurig en ik had er eigenlijk al langer eens zo eentje als deze moeten kopen, want tegenwoordig word ik ’s ochtends soms (al naargelang hoe vroeg het is 😉 ) instant vrolijk van het motiefje en de felle kleurtjes.

Naast leuk is ze uiteraard ook praktisch: groot genoeg voor A4-documenten, maar tegelijk ook niet zodanig groot dat ik moet graven naar sleutels of mij kan overladen met zaken die ik twee weken ervoor nodig had. Het bekijken van de inhoud deed mij trouwens denken aan een van de opdrachten van projectblogboek, dus als jullie mij toestaan om even twee vliegen in één klap te slaan 😉

#projectblogboek

Bij deze de inhoud van mijn handtas, klaar voor een dagje universiteit:

FWF 5 (Le petit requin)

 • pennenzak
 • portefeuille (er bestaan assorti portefeuilles bij de handtas, maar ik ben er nog niet uit of ik dat ga doen; indien wel, dan vermoedelijk wel in een andere kleur, maar hetzelfde motief. Maar sowieso moet de huidige nog een pak meer verslijten voor ze aan vervanging toe is)
 • zelfgemaakte agenda
 • mapje met de te lezen artikels voor deze week
 • notaboekje
 • “cursusboek” (geen echte syllabus, maar wel een boek waar vaak naar wordt verwezen)
 • fototoestelletje (onmisbaar voor mijn Project 365)
 • lippenbalsem
 • sleutelbos
 • gsm (en ook al ziet hij er zeer ouderwets uit, hij is nog maar een jaartje oud)
 • fluostift en stylo (die, gezien de pennenzak, vermoedelijk wat overbodig lijken, maar er standaard inzitten, zodat ik altijd iets om te schrijven / aan te duiden heb, ook wanneer ik mijn pennenzak niet bij heb)
 • dit keer niet, maar soms wel: mijn waterfles (in dit geval zat ze samen met mijn brooddoos in een apart zakje)

Valt best wel mee, toch? Dat is alleszins een voordeel aan de combi werk-studie: ik moet zodanig vaak wisselen van handtasinhoud dat er weinig overbodige brol in terechtkomt (hoeraatjes en veel dankbaarheid van mijn rug).

Zin in nog meer fair wear? Neem dan zeker een kijkje bij:

Dit is de veertiende post voor #projectblogboek, volgens haar idee, gebaseerd op haar boek.

9 Comments

 1. ’t is inderdaad een vrolijk exemplaar jouw handtas. En ik heb mij de laatste maanden ook voorgenomen wat meer de inhoud van mijn handtas te wisselen. Dat is inderdaad een goeie manier om de chaos in te dijken!

  1. Ja, bij mij is dat wisselen momenteel wel “van moeten”, maar ik hoop dat ik het daarna ook volhoud, want de chaos is inderdaad een pak minder 🙂

 2. Toffe tas! Voor mij wat te kleurrijk, ik heb het tegenwoordig nogal voor neutrale dingen, heb ik de indruk, maar het ziet er een handig ding uit!

  1. Snap ik helemaal! Bij mij gaat die voorkeur voor neutraal of kleurrijk wat op en af precies 🙂 Dit is ook de enige kleurrijke eigenlijk, de andere zijn zwart en effen bordeaux.

 3. Ge wilt niet weten wat er allemaal in mijn handtas rondzwerft. Ik weet het zelf niet eens! Vroeger was dat minder erg omdat ik toen 20 handtassen had en regelmatig eens wisselde en bij elke wissel (soms drie keer op een dag naargelang de outfit die ik droeg) konden dan de rommeltjes worden weggegooid/opgeruimd.
  En zo leuk die handtas van jou, dat motief, die kleuren! 🙂

  1. 3x per dag van handtas wisselen, echt? Ik heb ook graag dat mijn handtas bij mijn kleren past, maar zo extreem ben ik toch nooit gegaan 😉 Al is het inderdaad ook wel praktisch om niet teveel rommel op te stapelen.
   Hoeveel handtassen heb je nu dan nog over?

   1. 6 🙂 Twee zijn versleten, eentje is een hele grote en niet zo handige, dan nog één piepklein bruin en één piepklein zwart (cloche? of zoiets?) en nog een klein zwart. Ik wil die twee versleten weg doen en een nieuwe bruine kopen voor elke dag waar mijn spullen inpassen incl lunch enzo… Wordt niet makkelijk 🙂

    1. Hihi, ik heb hetzelfde nu: deze groene is momenteel de enige die ik dagdagelijks kan gebruiken (heb voor de rest nog een rode en zwarte, maar dat zijn kleintjes; en dan nog een compleet versleten kaki model, maar die is echt niet meer deftig genoeg om mee te gaan werken). Ben dus ook aan het denken over een gelijkaardig model qua grootte en inderdaad ook in het bruin 🙂

Comments are closed.