Goede voornemens – Update september

September was een drukke maand: bezoek ontvangen, zelf naar België gaan, studie starten… en daar bovenop werd ik nog eens ziek ook (voor de tweede keer in twee maand tijd, een niet zo welkome reminder om die hoofdprioriteiten echt wel toe te passen!).

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 36: 4u wandelen – 30′ yoga – 30′ lopen – 3u wandelen
Week 37: 40′ lopen – 2u wandelen – 30′ lopen
Week 38: 3u wandelen – 30′ lopen – 1,5u wandelen – 30′ wandelen
Week 39: 40′ lopen – 3u wandelen

Hoera voor de eerste drie weken van september, boehoe voor de laatste week, waarin het excuus “het is al zo druk en ik ben moe” voorrang kreeg op sporten. Maar bon, al bij al is dat de eerste keer dit jaar en als ik het daar bij kan houden, valt het nog wel mee.

Türlersee (Le petit requin)

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

70% vegetarische maaltijden in september, check!

Pasta met champignons, erwtjes en kerstomaatjes (Le petit requin)

 6. Op zes gebieden organiseren en minimaliseren

Hmm, zou ik in september voldoende aan dit puntje gewerkt hebben? 😉 Aangezien ik in de vorige maanden al vier gebieden aanpakte, vind ik het niet zo overdreven om die 30 dagen challenge mee te tellen voor twee puntjes en dit voornemen dus als geslaagd te beschouwen. Neemt niet weg dat er nog altijd werk aan is, maar aangezien de komende maanden heel druk beloven te worden, ga ik mijzelf geen extra druk opleggen door ook nog zéker de berging of de kelder of… te willen opruimen. Lukt het, des te beter. Lukt het niet, dan heb ik volgend jaar tenminste nog iets om mij mee bezig te houden. Ahum…

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Het schrappen gaat trager en trager, maar dat komt gelukkig vooral omdat er al veel geschrapt is. Deze maand voltooide ik het Aziëpuntje met Stupeur et tremblements van Amélie Nothomb. Nog twee te gaan: een boek dat iemand mij aangeraden heeft (t.t.z. dat zou ik al lang kunnen schrappen, maar ik wil Alice in Wonderland lezen, dat Johan mij begin dit jaar aanraadde) en sci-fi. Dat laatste, tja, we zien wel…

9. Minstens 12x zwemmen

Augustus was een heel geslaagde zwemmaand, september was dat… nogal niet. We gingen niet eens 1x zwemmen en moeten duidelijk nog de klik terug naar het binnenzwembad maken na een maand genieten van meren en buitenzwembaden.

10. Mijn kleerkast “beter” maken

Jullie lazen het al in mijn “Gekocht in België“-blogje: in september kocht ik een faire jeans en een fair kleedje, helemaal passend bij dit puntje dus. Er kwamen echter ook een half acceptabele wandelbroek en totaal niet “goed” ondergoed in huis, dus dit puntje blijft heel goed gaan waar het gewone kledij betreft, maar blijft ook moeilijk als het gaat om “andere” kleren, zoals sportkledij.

10 Comments

 1. Goed bezig met de Verbeelding Book Challenge! Met dat minimaliseren ook, maar wat over houden voor volgend jaar is geen slecht idee! Naar ’t schijnt zou je, volgens Marie Kondo, als je één keer alles goed hebt ‘opgeruimd’, nooit meer moeten opruimen. Maar dat geloof ik precies niet 🙂

  1. Ja, dat klinkt fantastisch goed, maar ik geloof er ook niet in. Ik moet maar gewoon naar mijn bureau kijken dat om de twee weken weer vol ligt. En niet omdat ik niet wéét waar ik die dingen een plekje moet geven, maar gewoon omdat ik er soms te tam voor ben. Als ik dát zou kunnen oplossen, ja, dan moet ik misschien effectief nooit meer opruimen 🙂

  2. Oei, dat is bij mij dan ook mislukt. Of misschien hebben we gewoon ni goe opgeruimd??

   1. Hehe, dat zou inderdaad ook wel kunnen: dat we gewoon nog niet de perfecte opruimmethode gevonden hebben. Al lijkt het mij nog steeds realistischer dat mijn netheid en wanordelijkheid gaan blijven ruzie maken 😉

  1. De achtergrond, bedoel je? Ik heb alleszins niets aangepast, al vraag ik mij nu – door jouw opmerking – wel af of het vroeger niet volledig wit was i.p.v. wit in het midden en grijs ernaast (waardoor het wit er misschien witter uitziet). Ik bekijk het eens, want er was recent wel een update van het thema dat ik gebruik; misschien is er toen automatisch iets veranderd.

 2. Science fiction (of in elk geval: steampunk): Terminal world (Alastair Reynolds) is een aanrader!

Comments are closed.