Weekmenu september 2015

Aangezien ik mij voornam om in 2015 aan een 50/50-verhouding te komen tussen vegetarisch en vlees/vis, geef ik elke maand in een blogbericht een overzicht van het weekmenu van de afgelopen maand.

1: Courgettesoep met limoen en munt

Courgettesoep met limoen en munt (Le petit requin)

2: Vegetarisch buffet @ Hiltl

3: Penne met champignons, tomaatjes en erwtjes in mascarpone (restjeskoken for the win)

Pasta met champignons, erwtjes en kerstomaatjes (Le petit requin)

4: Rest dag 03

5: Vegetarisch buffet @ Hiltl (euhm ja, valt het op dat dit mijn favoriete restaurant is? 🙂 )

6: Chicken burger @ McDonald’s (de vierde keer fastfood op een kleine drie maand tijd, dat is blijkbaar waar de combinatie bezoek, lange wandelingen en weinig voorbereiding naar leidt. Valt op zich nog wel mee natuurlijk, maar nu mag het toch wel voor een tijdje gedaan zijn, zowel omwille van gezondheid- als ecologische redenen)

7: Witlooftaart en bloemkool-broccolitaart

8: Rest dag 07

9: Bloemkool-saffraansoep

10: Ontdekkingsmenu voor twee @ Toukoul (en zo ontdekte ik dat er nog een tweede, lekker Ethiopisch restaurant in Brussel is)

11: Frikadellen met champignon-tomatensaus en puree

12: Stoofvlees met frietjes en appelmoes

13: Orloffgebraad met puree en bloemkool in witte saus

14: Vegetarische pizza @ Vesuvio

15: Courgettesoep (note to self: courgette en rozemarijn gaan NIET samen. En na het invriezen nog véél minder)

16: Spinazie-ricotta-ravioli @ Sternen

17: Tomaten-groentensoep

18: Rest dag 17

19: Pizza

20: Courgettelasagne (kennen jullie dat: iets heel graag eten, maar het dan toch uit het oog verliezen? En dan vooral: het opnieuw ontdekken! Mmmm)

21: Rest dag 20

22: Pesto-mascarponepasta met paprika, wortels en champignons

23: Choucroute

24: Oriëntaalse spinazie, recept uit De moestuin van Mme Zsazsa van Dorien Knockaert en Kim Leysen

25: Rode curry met kip

26: Vegetarische spaghetti

27: Ovenpasta met groenten, recept uit De moestuin van Mme Zsazsa van Dorien Knockaert en Kim Leysen

Ovenpasta met venkel, courgette en geroosterde tomaat (De moestuin van Mme Zsazsa)

28: Rest dag 26

29: Tortellini’s met spinazie en ricotta met arrabiatasaus (in België was dit vaak mijn “ik heb geen tijd, maar wil toch gezond koken”-gerechtje (al is dat relatief door de suiker in de saus…), maar hier had ik nog geen lekkere arrabiatasaus gevonden. Lang leve de bio-afdeling in onze plaatselijke supermarkt, waar ik niet alleen volkoren tortellini’s, maar ook lekkere arrabiatasaus gevonden heb. Al bevat ook die weer suiker, dus misschien moet ik toch maar eens zelf aan de slag en gewoon een paar potjes invriezen…)

30: Tapas

Totaal: 21x vegetarisch / 0x vis / 9x vlees
Conclusie: dagen in België springen er traditiegetrouw weer uit als “zeer vleesrijk”, maar aangezien we voor de rest vooral veel vegetarisch aten, maakt dat niet echt veel uit. En vis, dat blijft blijkbaar iets moeilijk om regelmatig te eten…

9 Comments

 1. Vis is voor mij net datgene wat ik graag eet, vooral zalm en kabeljauw komt hier vaak aan bod.
  Ik vind 9x vlees best een geslaagd overzicht is. Knap van je.

  1. Ja, ik weet niet wat dat is met vis eigenlijk. Precies nog zo’n hardnekkig overblijfsel van het kleine “bweikes vis”-meisje in mij 🙂
   Ik zou er wat meer mee moeten experimenteren, denk ik. Want nu kom ik bij vis nog vrij vaak uit bij een puree – vis – groentjes combinatie. Lekker, maar nu ook weer niet zo spannend 🙂

 2. Amai, goed bezig!
  En ja hoor, we kennen dat: dingen graag eten en die dan uit het oog verliezen. Af en toe blader ik eens door mijn agenda (waar ik mijn weekmenu’s in opschrijf) en dan heb ik vaak van “oja, da’s superlang geleden dat we dat nog gegeten hebben!” 🙂

  1. Blij dat ik niet de enige ben! Ik schrijf mijn weekmenu’s ook in mijn agenda (inderdaad altijd handig, die instant inspiratie), maar die courgettelasagne is blijkbaar al het hele jaar door de mazen van het net geglipt. En agenda’s van vorig jaar ook meesleuren is er precies toch wat over, zo inspiratiegewijs 😉

   1. Vorig jaar kocht ik ‘Cook’s One Line A Day’, maar ik moet ‘m nog steeds invullen. Het concept van het boekje is: per dag heb je één pagina met vijf vakjes. Zo kan je vijf jaar lang op elke dag een notitie maken. Het plan is om mijn weekmenu’s erin te schrijven, maar ik moet dringend eens een inhaalbeweging maken. Als ik alles blijf volhouden heb ik over vijf jaar een enorme inspiratiebron 🙂

 3. Ik hou al mijn receptjes overzichtsgewijs bij in Evernote, en de uitgeschreven receptjes op een kookblog… = mijn eigen kookboek dat ik ten allen tijde kan aanpassen en waar je heel makkelijk iets in kan opzoeken. Maar dan nog glippen er soms receptjes door de mazen van het net hoor :p

Comments are closed.