Goede voornemens – Update augustus

Na een halve maand werken in juni en juli (die laatste door vakantie), was augustus mijn eerste volle werkmaand. Meteen ook de laatste van dit jaar, want mijn half time startte begin september, maar toch maar eens kijken wat voor invloed dat had op mijn voornemens.

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 32: 30′ zwemmen
Week 33: 30′ zwemmen – 1u wandelen – 30′ yoga
Week 34: 45′ lopen/wandelen – 2u wandelen – 30′ zwemmen
Week 35: 45′ lopen/wandelen – 30′ zwemmen – 4u wandelen – 30′ lopen – 3u wandelen – 2u fietsen – 30′ zwemmen

De eerste week van augustus is meteen ook de eerste dit jaar waarin ik geen 3x minstens een half uur gesport heb. Een drukke week (werk en bezoek) werd gevolgd door een weekend in bed met onder meer barstende hoofdpijn… Tja, ziek zijn, daar is nu eenmaal niet veel aan te doen. Belangrijkste is vooral dat ik de week erna het sporten meteen weer heb opgepikt (zij het nog vrij minimaal) en dat de laatste week van augustus nog eens een hele goede week was.

Grosser Mythen (Le petit requin)

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

In augustus at ik 65% van de tijd vegetarisch; na het iets vlezigere juli gaat het dus weer de goede kant op 🙂

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Met The Rosie Effect en Afval en dorre bladeren schrapte ik respectievelijk het romance/chicklit- en het Latijns-Amerikaans puntje. Nog drie te gaan, waarvan ik er momenteel met eentje bezig ben. Al lijkt The hitchhiker’s guide to the galaxy toch een werk van lange adem te zullen worden…

9. Minstens 12x zwemmen

Zat ik eind juli nog ver achter op schema met amper vier keer zwemmen, dan werd augustus de zweminhaalmaand. We zwommen vijf maal: 3x in een openluchtzwembad en 2x in een meer; goed voor in totaal 4 km (wat – nu ik het op deze manier neerschrijf – precies belachelijk weinig lijkt).
In vier maand tijd nog 3x gaan zwemmen, dat moet wel lukken toch?

Sportanlage Swiss Re (Le petit requin)

5 Comments

    1. Ja, omdat ik dat heel leuk vind, maar vooral omdat ik sport op drukke momenten als eerste schrap, terwijl ik het juist dan het meeste nodig heb om rust te vinden. Als ik mijzelf uitdaag om toch minstens x keer te sporten, dan is dat soms net voldoende om niet te schrappen 🙂

  1. Ik ben nogal onder de indruk van je Verbeelding book challenge. En ook wel van die duizelingwekkende foto!

    1. Ik ben er zelf ook wel wat verbaasd over, want ik heb tot nu toe eigenlijk gewoon gelezen zonder rekening te houden met die challenge. Van zodra ik buiten mijn comfortzone moet stappen met die sci-fi, is het wel al meteen een pak moeilijker, wat eigenlijk toch wel jammer is.

Comments are closed.