Goede voornemens – Update januari

Zoals jullie weten maakte ik begin dit jaar 12 voornemens; tijd om eens te kijken wat ik daar in januari van volbracht!

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 1 (het restje 2014 inbegrepen): 1u lopen – 1u10′ fietsen – 40′ lopen
Week 2: 1u lopen – een dag skiën – 40′ lopen – 1u yoga
Week 3: 50′ lopen – 45′ yoga – 1u yoga – 45′ zwemmen – een dag skiën
Week 4: 1u50′ lopen – 30′ yoga – 35′ lopen – 40′ yoga – 2u wandelen – 4u wandelen – 30′ yoga
Week 5: 50′ lopen – 45′ yoga – 30′ lopen – 2u30′ wandelen

Tussendoor probeerde ik ook nog vrij regelmatig touwtje te springen, maar aangezien ik daar uiteraard nooit aan een half uur kom, tel ik dat niet mee. ’t Is gelukkig ook niet nodig, want ik kom ook zo ruimschoots aan mijn 3x een half uur sporten. Zeer content hiermee!

Sihltal (Le petit requin)

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

Ik deelde al mijn weekmenu van januari met jullie en toen haalde ik mijn voornemen probleemloos met bijna 75% vegetarische maaltijden. Volgende week starten de Dagen zonder Vlees, dus hopelijk haal ik de komende maanden opnieuw een goed gemiddelde. De volle 46 dagen zal ik waarschijnlijk niet volbrengen (iets met logeren bij niet vegetarische ouders en een feest bij vrienden), maar dat maakt ook niet zoveel uit: zolang ik er maar aandacht aan besteed om zo vaak mogelijk vegetarisch te eten, is het goed!
Ik doe trouwens mee met de Dagen zonder Vlees-groep van aMuse Rouge, jullie ook?

5. 30 boeken lezen

Als ik de rest van het jaar ga blijven lezen, zoals in januari, dan heb ik mijn doelstelling véél te laag gezet. Ik las acht boeken, namelijk drie graphic novels, één novelle, één non-fictieboek, één kinderboek en twee romans.

6. Op zes gebieden organiseren en minimaliseren

Ik toonde jullie al mijn zelfgemaakte agenda (best wel noodzakelijk voor de algemene organisatie van mijn leven) en de daarvan deel uitmakende “jaarplanning”.
Check dus voor eentje van de zes 🙂

Agenda (Le petit requin)

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

In mijn leesoverzicht van januari, toonde ik ook bij elk boek de puntjes waarvoor het kan tellen en op dit moment kan ik er zo al 7,5 schrappen.
Dat halfje gaat naar de serie, aangezien ik de boeken die ik daar op dit moment in ondergebracht heb nog niet helemaal vind meetellen: De Stad der Blinden telt enkel als ik nog De Stad der Zienden lees en The Walking dead-serie ga ik sowieso niet volledig lezen, dus dan is het de vraag of drie nummers van een serie ook tellen als “een serie lezen” 🙂 Afwachten dus of er nog iets komt dat er beter aan voldoet.

8. Een cursus volgen

Sneller dan verwacht kan ik dit puntje al schrappen, aangezien ik in januari een online fotografiecursus volgde, “The Art of Photography. Jullie zagen daarvan al de eerste resultaten in mijn fotoproject voor januari. Ondertussen heb ik de smaak te pakken en ben ik ingeschreven voor drie cursussen gelijktijdig (Roman Architecture, Teaching Adult Learners en Becoming a Confident Trainer). Een beetje teveel om goed te zijn, dus waarschijnlijk sneuvelt de minst interessante nog de komende dagen 🙂

9. Minstens 12x zwemmen

Ik ging in januari één keer zwemmen; niet gigantisch veel, maar wel mooi op schema 🙂

Le petit requin

10. Mijn kleerkast “beter” maken

Ik drukte mijzelf al even met de neus op de niet zo fantastische feiten tijdens mijn eerste Fair wear Friday. Op 1 maart hoop ik mijn blik te verruimen op het Fair Fashion Fest in Gent!

Al bij al niet slecht bezig, vind ik!

4 Comments

  1. Ik vrees dat je een hele serie moet lezen 😉 Kan anders wel Twilight aanraden of de Hunger games, dat leest lekker vlot!
    Goed bezig!

  2. Hehe. Merci voor de tips!
    Ik zal wel zien op het einde van het jaar hoe streng ik het bekijk, want uiteindelijk heb ik nog 11 maanden om een ganse serie te lezen, dus eigenlijk zou dat wel moeten lukken he 🙂

Comments are closed.