Goede voornemens – Update juli

De zomer is halfweg, wat betekent dat juli ook alweer voorbij is en het dus opnieuw tijd is voor een update van mijn voornemens:

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 27: 10 duiken (elk ongeveer 1u) – 1,5u wandelen – 30′ lopen
Week 28: 2 duiken (elk ongeveer 1u) – 1u wandelen – 30′ lopen – 30′ lopen
Week 29: 2u mountainbike – 5,5u wandelen – 1u wandelen
Week 30: 35′ yoga – 45′ yoga – 40′ yoga – 5u fietsen
Week 31: 1u wandelen – 2,5u fietsen – 30′ yoga

Een maand waarin het sporten nogal onregelmatig gebeurde: werken, reizen en veel bezoek ontvangen, hebben duidelijk impact, maar gelukkig haalde ik desondanks altijd het minimum – zij het soms kantje boordje (lang leve de weekends!). Het was echter vooral de eerste maand dit jaar waarin ik zo weinig liep, eerst door de hitte in Curaçao, maar daarna jammer genoeg door een pijnlijke rechterknie die opstak bij een stevige wandeling om na een week absolute rust terug te protesteren tijdens het fietsen. Iets om in het oog te houden dus…

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

In juli helde de verhouding voor het eerst dit jaar over naar meer vlees, maar met ruim 40% vegetarische maaltijden is het nu ook weer niet zo hard uit balans 🙂

4. Een pas beklimmen met de fiets

Het voorlaatste weekend van juli beklommen we de Grimselpass, goed voor de eerste Alpencol van het jaar! Hoewel ik er op afgezien heb, hoop ik dat het toch niet de laatste was, want het smaakte eigenlijk wel naar meer.

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Met 25 geschrapte puntjes heb ik er niet zoveel meer te gaan, dus dit zou moeten lukken. Als science-fictionboek ga ik mij proberen wagen aan The hitchhiker’s guide to the galaxy, al heb ik een beetje schrik dat zo’n kanjer misschien niet de beste keuze is voor een genre dat mij minder ligt. Als romance of chicklit staat in augustus The Rosie Effect op de planning, het vervolg op The Rosie project dat ik al onderbracht in de categorie “Oceanië”. Verder moet ik nog een boek lezen dat iemand mij heeft aangeraden, een makkelijke, want Johan en ik gaven elkaar elk twee boeken om te lezen dit jaar: Misdaad en straf (al gelezen, maar geteld als “voor 1900”) en Alice in Wonderland. Tot slot moet ik nog een boek lezen dat zich afspeelt in Latijns-Amerika (dat zal vermoedelijk een Marquez worden) en eentje in Azië (misschien eens voor het eerst Murakami uitproberen). Tips zijn altijd welkom!

Le petit requin

 10. Mijn kleerkast “beter” maken

Als we in België zijn, dan neem ik zelden voldoende kledij mee, omdat mijn moeder het niet erg vindt dat ik kleren van haar leen (en zo moeten wij meteen ook minder gerief op en af sleuren). Een van de kleedjes die ik bij ons bezoek begin juli uitkoos, bleek er echter eentje te zijn dat ze niet meer moest hebben en dat terwijl het een van mijn favorieten uit haar kast is! Het ging dus mee de koffer in naar Zwitserland en zo heb ik er nog een tweedehands kleedje bij 🙂 . Het komt ongetwijfeld wel eens aan bod bij een Fair wear Friday-post.

7 Comments

 1. Goed bezig, jij! Ik zou Murakami ook wel eens willen proberen, maar heb nog een hele hoop meer puntjes te schrappen voor die challenge.

    1. Oei, je commentaar was blijkbaar in de spamfolder terecht gekomen.
     Ik heb nog niets van Murakami gelezen, maar op basis van commentaren van anderen overweeg ik Norwegian Wood of 1Q84.

 2. Is The Hitchhiker’s guide to the galaxy eigenlijk niet meerdere boeken? Ik heb zo’n verzamelboek met alle boeken in en daarvan las ik ook ooit het eerste. Duuuus. Dan is het ineens niet meer zo dik 😉
  Opwindvogelkronieken was mijn eerste kennismaking met Murakami en vind ik nog altijd het beste boek van hem.

  1. Ja inderdaad, ’t zijn meerdere boeken. Ik probeer nu dus gewoon het eerste te lezen en dan zien we wel weer 🙂

   Merci voor de tip van Murakami!

Comments are closed.