Goede voornemens – Update mei

Hoe snel gaat dat jaar eigenlijk niet vooruit seg? ’t Is weeral tijd om eens terug te kijken wat ik in de maand mei bakte van mijn 12 voornemens!

1. Drie keer per week minstens een half uur sporten

Week 19: 45′ fietsen – 1u50′ lopen – 2,5 fietsen
Week 20: 40′ zwemmen – 30′ yoga – 50′ lopen – twee dagen citytripwandelen – 30′ lopen (DeejayFive Firenze)
Week 21: 30′ yoga – 1u wandelen – 1u15′ lopen – 30′ yoga – 40′ lopen – 5u wandelen
Week 22: 45′ lopen – 1u wandelen – 40′ lopen – 40′ zwemmen – 3,5u wandelen

Een vrij afwisselende sportmaand, met vooral opnieuw wat yoga (al zou ik het eigenlijk nog vaker willen doen) en de eerste zomerwandelingen. Benieuwd alleszins hoe dit puntje er binnen een maand gaat uitzien, wanneer ik mijn eerste werkweken achter de rug heb…

2. Een 50/50 verhouding tussen vegetarisch en vlees/vis

In mei waren +/- 60% van mijn warme maaltijden vegetarisch en dat kost mij eigenlijk totaal geen moeite meer. Eigenlijk heb ik het bij broodmaaltijden veel lastiger om regelmatig vegetarisch te eten en toch genoeg variatie te hebben.

4. Een pas beklimmen met de fiets

Een echte pas beklom ik nog niet, dat zal eerder voor de zomer zijn (in mei waren de meeste sowieso nog deels gesloten door de sneeuw), maar met twee cols in de Vogezen werd er wel al stevig getraind en – vooral – beseft dat er nog veel training nodig is.

Col du Platzerwasel (Le petit requin)

5. 30 boeken lezen

Na mei staat de teller op 27 gelezen boeken, dus ik had gerust wat ambitieuzer mogen zijn blijkbaar. Normaal zal het werk hier ook geen spelbreker in zijn, want met ruim 2u pendelen per dag zou ik meer dan genoeg leestijd moeten hebben (tenzij het natuurlijk bijslaaptijd wordt 😉

7. De Verbeelding Book Challenge 2015 volbrengen

Die 27 boeken zijn goed voor 23 puntjes, al blijven nu wel een paar hele moeilijke over… Tips voor sci-fi zijn bijvoorbeeld altijd welkom!

9. Minstens 12x zwemmen

Deze maand gingen we 2x zwemmen, wat het totaal op 4x dit jaar brengt. Niet slecht, maar ik zou toch echt wel minstens 1x per maand willen gaan. Zeggen dat ik ook al periodes gehad heb waar ik elke week in het zwembad zat…

11. Een maand suikervrij eten

De eerste stappen om dit te kunnen realiseren werden gezet: ik maakte suikervrije rabarbermoes en confituur, waarbij vooral die laatste belangrijk zal zijn, aangezien mijn ontbijt momenteel het merendeel van de tijd bestaat uit een boterham met confituur.

Alles gaat rustig zijn gangetje dus, het ene al wat sneller of vlotter dan het andere, maar hoe dan ook vind ik het verbazingwekkend dat ik nu nog altijd bezig ben met mijn goede voornemens. Ik had blijkbaar al veel sneller een blog moeten maken om ze op te zwieren 😉

8 Comments

  1. 'The Book of Strange New Things' van Michel Faber is blijkbaar een goede tip voor sci-fi! Ik kreeg die tip ook via m'n blog, maar ben er nog niet aan begonnen 😉

  2. Goed bezig, ja. Mijn maandelijkse update stimuleert mij ook om werk te maken van mijn 30-voor-30lijstje. Leve het bloggen! 🙂

  3. Ik heb keiveel receptjes verzameld van veggie spreads. Dus met groentjes enzo. Ben heel benieuwd wat dat gaat geven; misschien volgende week al eens experimenteren!
    Wij logeren van de zomer nabij de Stelviopas, is dat misschien iets voor u? :p
    Sci-fi raad ik u Bird Box aan. Sci-fi en horror ineen eigenlijk.

  4. De Stelviopas wil ik heel graag ooit eens doen, al weet ik niet of ik dat nu al aankan/durf 🙂

    Bird Box heb ik eerder dit jaar gelezen, maar ik had het toen beschouwd als mystery/thriller. Maar sci-fi is het inderdaad eigenlijk ook wel! 🙂

Comments are closed.