InCoWriMo 2017

NaNoWriMo doet bij sommigen misschien wel een belletje rinkelen; InCoWriMo ofte International Correspondence Writing Month mogelijks iets minder. Ik leerde het concept toevallig vorige week kennen toen ik via Pinterest terechtkwam op de blog van Boho Berry: het is de bedoeling om elke dag van februari een kaartje op de post te doen.

Nu schrijf ik zelf heel graag kaartjes, alleen komen die vaak bij dezelfde mensen terecht voor verjaardagen, kerst e.d. Niet dat daar iets mis mee is natuurlijk, maar het leek mij wel leuk om ook eens wat breder te gaan dan dat en deze uitdaging is zeker een stap in de goede richting. Of ik effectief een hele maand lang elke dag een kaartje ga versturen, dat zie ik nog wel (ik start namelijk nogal onvoorbereid). Maar het is alleszins wel de bedoeling om eindelijk alle bloggers een kaartje te sturen die hun adres doorgaven voor het “30 kaartjes versturen”-puntje van mijn verjaardagsdoelstellingen. Daarnaast maakte ik vandaag eindelijk ook werk van een tip die Sofie van Loesje Zaakjes mij al een hele tijd geleden gaf: een profiel maken op de website postcrossing.

En zo ging vandaag mijn eerste kaartje op de post, op weg naar een Russische vrouw die o.a. houdt van kaartjes met ramen en deuren erop en dus hopelijk blij is met dit fotokaartje uit het kanton Graubünden.

Le petit requin

Doet iemand van jullie mee? Of heeft er nog iemand zin om post te ontvangen? 🙂

17 Comments

 1. Ik krijg heel graag kaartjes! Ik vermoed dat ik mijn adres dus al heb doorgegeven. 🙂 Gisteren kreeg ik nog een kaartje van Nathalie van Nummer 44. Zo leuk!

  1. Bij mij is er vandaag eentje van haar toegekomen, inderdaad zo’n leuke verrassing!
   En jouw adres heb ik inderdaad van de boekenuitwisseling 😉 Daar is trouwens weinig reactie op gekomen; ik weet niet of jij nog mensen kent die eventueel nog willen meedoen?

   1. Ik verschiet ervan hoe snel het kaartje bij jou is, ik had het past dinsdagavond op de post gedaan. Maar fijn dat het goed is toegekomen!
    Eigenlijk is het ongelooflijk fijn om kaartjes te versturen, ik ga dat ook meer doen!
    Dus ik vind dit een heel leuk initiatief 🙂

    1. Oh, dinsdagavond pas, dat is inderdaad snel! Het durft al eens te wisselen: soms komt post hier supersnel toe en dan soms doet het er precies eeuwen over 🙂
     Ben er in alle geval heel blij was, was een heel leuke verrassing om je kaartje te vinden vandaag! Merci!!!

 2. Oh, ik krijg heel graag kaartjes en schrijf er ook graag! Vroeger veel pennenvriendinnen gehad en vorig jaar elke maand kaartje of briefje gestuurd naar mijn metekind en een nieuwe pennenvriendin via de verbeelding book club, dus ik mail je graag mijn adres door 🙂

 3. Super! Stuur je mij je adres op haaike [dot] lepetitrequin [at] gmail [dot] com?
  Zo leuk dat je via de VBC een nieuwe pennenvriendin gevonden hebt! En zo’n leuk idee om je metekind elke maand iets te sturen!

 4. Het idee op zich vind ik héél leuk. . Echte kaartjes: zalig! Vooral om zelf te maken maar ook om te krijgen. Alleen…geef ik liefst enkel m’n adres door aan personen die ik toch al een beetje ken… ;-).

  1. Haha, geen probleem! Ik hoop dat je dit jaar veel kaartjes krijgt van mensen die je al een beetje kennen 😉 En er veel kan maken en versturen ook natuurlijk!

   1. Hey Haaike. Nu ik begonnen ben met snail mail spreekt dit gegeven me steeds meer aan. Misschien moest ik toch maar eens uit m’n eigen comfortzone treden en dit gewoon…dOEn! Bedankt voor de inspiratie.

  1. Merci voor de tip alleszins! Ik ken wel wat mensen om kaartjes naar te sturen, maar zo 28 dagen aan een stuk… dan is het toch wel handig om ook naar een paar nieuwe adressen te kunnen sturen 🙂

 5. De kaartjesvoorraad is net weer een beetje aangevuld maar voor elke dag van de maand een kaartje te versturen heb ik er nog niet genoeg gemaakt vrees ik. Deze week kreeg ik onverwachts een lief kaartje van Nathalie én dat kwam hier echt op een goed moment aan. Die lieve attentie deed me alleszins veel deugd. Ik vind het trouwens echt héél héél erg leuk dat er steeds meer mensen terug grijpen naar traditionele post. Begrijp me niet verkeerd ik hou ook erg van het gemak van social media, bloggen en emails maar zo’n onverwachts persoonlijk envelopje tussen de post voelt voor mij persoonlijk iedere keer een beetje als Kerst/Sinterklaas aan.

  1. Oh, maar ik ga zeker niet elke dag een zelfgemaakt kaartje versturen; dat zou mij nooit lukken! Ik ga er zeker wel enkele maken, maar gelukkig heb ik ook een voorraadje mooie gekochte kaartjes 😉
   Ik kreeg ook een kaartje van Nathalie, zo lief he!
   En inderdaad, ik word ook nog elke keer blij wanneer er zo’n persoonlijke post in de bus zit!

 6. Ik krijg hééél graag post, en deed tot en met 2015 echt keihard mijn best met kerstkaartjes sturen en stuurde ook een tijdje verjaardagskaartjes, maar als je dan zelden eentje terugkrijgt, vind ik het verloren moeite… en dus ben ik zelfs met het sturen van kerstkaartjes gestopt. Postcrossing gaat mij dan weer iets te ver, ’t is een leuk concept maar ik heb al hobby’s genoeg waar ik nu al te weinig tijd voor heb :p

  1. Ja, als je er nooit terugkrijgt, is het inderdaad wel wat jammer. Al merk ik, nu ik het toch blijf volhouden, dat sommigen daardoor beseffen dat ik dat écht leuk vind en er mij dan toch eentje terugsturen 🙂

   Geen idee hoe lang of intensief ik postcrossing ga doen; ik vermoed dat het met vlagen zal zijn, want ik heb inderdaad ook genoeg andere hobby’s die tijd vragen. Nu ja, er hangen geen verplichtingen aan: als ik goesting heb, stuur ik een kaartje en anders zet ik mij gewoon op “inactief”.

Comments are closed.