16 in 2016: cijfers

Euhm ja, het mag dan misschien wel al februari zijn (en dus het officieuze einde van de aanvaardbare terugkijken-op-2016-periode), maar hey, dit is mijn blog en ik heb zin in nog wat statistiekjes en terugblikken 🙂 . Hopelijk jullie ook, met dit keer 2016 in 16 grote en kleine cijfers:

 • 50: gelezen boeken (15 minder dan vorig jaar, maar desondanks een meer dan geslaagd leesjaar): 28 NL (18 origineel, 10 vertaald), 19 EN (18 origineel, 1 vertaald), 2 FR en 1 DE
 • 13296: gelezen pagina’s (uiteraard ook minder dan vorig jaar; de gemiddelde lengte van mijn boeken is grappig genoeg exact dezelfde gebleven)
Goodreads stats 2016 (Le petit requin)
Bron: goodreads.com
 • 2: Belgen live (op tv 😉 ) goud zinnen winnen op de OS
 • 2,5: cols beklommen

Furkapass (Le petit requin)

 • 9-41: mijn laagste en mijn hoogste (gemeten) ijzerwaarden van het jaar. Geen wonder dat ik bij momenten zo moe was… Gelukkig toonde het eerste (en hopelijk ook laatste) bloedonderzoek van 2017 aan dat mijn huidige waarde dik in de 200 ligt en daarmee eindelijk in orde is!
 • 1040-507-10: respectievelijke aantal kilometers gefietst, gelopen en gezwommen (op dat zwemmen na liggen die allemaal iets hoger dan vorig jaar, hoera)

Sportstats 2016 (Le petit requin)

 • 4: keer deelgenomen aan een sportwedstrijd (halve marathons van Genève en Brussel, short triatlon Zürich en het Alpenbrevet)
 • 2: keer gaan skiën (een beetje magertjes, maar dat krijg je nu eenmaal met een combinatie van een lange reis in de winter en lichamen die wat tegensputteren)
 • 13: wandeldagen (7 in de Alpen, 6 in Zuid-Afrika)

Steingletsjer (Le petit requin)

 • 10: duiken (2 in de Atlantische Oceaan, 4 in de Indische Oceaan, 3 in het Grevelingenmeer, 1 in de Oosterschelde)
 • 112-10-244: aantal maaltijden met vlees, vis of vegetarisch (wat de verhouding exact op een mooie 2/3 vegetarisch brengt)
 • 72-294: aantal suikervrije en niet suikervrije dagen (ahum ja, dit is dan weer niet zo’n mooie verhouding)
 • 8 reizen/trips: 2 weekendjes in Zwitserland, 1 weekend in de Jura en het Zwarte Woud, 1 duikweekend in Nederland, 3 citytrips in het buitenland (Rome, Bologna, Wenen) en 1 lange reis (Zuid-Afrika)

Drakensbergen (Le petit requin)

 • 116: blogs geschreven (een pak minder dan vorig jaar, maar dat is niet erg. Zolang het maar plezant blijft! De hoeveelheid reacties vond ik niet zo op 1,2,3 terug, maar ik kan er mij over blijven verbazen hoeveel mensen hier komen lezen en reacties achterlaten. Elke keer opnieuw een sprongetje van contentement hier, waarvoor veel dank!)
 • 4-5: aantal keer dat we bezoek uit België kregen en zelf naar België gingen
 • 3: aantal weken dat mijn broer op bezoek was (hoe blij ik ook word van elk bezoek, er gaat – sorry aan de rest, maar jullie vergeven het mij hopelijk wel – niets boven dat van mijn broer! Dat hij dit jaar zo vaak kon komen, maakte mij dan ook meer dan blij, al helemaal wetende dat hij dit jaar door zijn nieuw werk misschien niet eens zal kunnen komen (kleine boehoe dus voor een feit dat voor de rest vooral een dikke hoera verdient)

Grosser Mythen (Le petit requin)

23 Comments

 1. Ijzertekort is a bitch… Ik had dat vroeger ook en ben eerlijk gezegd blij dat ik er vanaf ben. Leuk, die statistieken en cijfers!

  1. Ja, ’t is een merde… Ik heb er vroeger nog al last van gehad, maar nooit zo erg als dit jaar. Gelukkig zijn er ijzerinfusies 🙂

 2. Leuk dat je zoveel statistiekjes bijhoudt! Van mij mag je gerust nog een tijdje terugblikken op 2016. Ik duim dat de ijzerwaarden goed blijven nu.

 3. Hoera voor betere ijzerwaarden! Zotjes dat je zo sportief geweest ben in een jaar met ijzertekort. Grappig ook van je gemiddeld aantal pagina’s per boek. 🙂

  1. Ja, ’t is heel dubbel: enerzijds heb ik bij het sporten dat ijzertekort soms heel hard gevoeld (vb. de halve marathon in Brussel heb ik echt op de limiet gelopen), maar anderzijds sportte ik inderdaad nog altijd heel regelmatig. Nu ja, er was natuurlijk geen werk o.d. om moe van te zijn, dat zal ook wel geholpen hebben…

 4. Oh leuk die statistiekjes. En als het leuke dingen zijn, dan ben je vergeven dat je wat achterloopt 🙂

  1. Ja, ik hoop het ook! Al weet de dokter ondertussen gelukkig ook dat ijzertabletten bij mij te weinig effect hebben, dus als de waarde nog eens laag zakt, krijg ik vermoedelijk direct een ijzerinfuus.
   En ben heel blij met de hoeveelheid veggie! ’t Is natuurlijk nog niets vergeleken met jou, maar 2/3 zonder er speciaal op te letten, dat had ik een paar jaar geleden nooit gedacht 🙂

 5. Ik vind het echt ZO leuk dat jij alles in cijfertjes en statistiekjes bijhoudt!

  Gouden tips daarvoor? Een ouderwets excelleke?

 6. Jeej voor cijfertjes! 🙂 Goed gesport en fijn dat vegetarisch eten zo vanzelf gaat! Als ik mijn suikervrije dagen zou bijhouden, zou ik er ook weinig van bakken tegenwoordig. Chocolade is hier de grote, heerlijke ‘boosdoener’. Maar hé, ik voel me er oké bij. Ik wil maar zeggen: fuck de verhoudingen – op voorwaarde dat je je goed voelt natuurlijk 🙂

  En “wandeldagen”, zo zou ik er eigenlijk ook best wel wat meer willen. Het hoeft zelfs niet per se in Afrika of de Alpen te zijn 🙂

  1. Haha, bij mij moeten die wandeldagen ook niet per se in Afrika of de Alpen zijn 🙂 Maar blijkbaar deed ik het afgelopen jaar enkel maar écht lange wandelingen daar. Alle kleintjes hier bij ons in de buurt waren ook heel fijn, maar die tel ik niet (er zijn limieten aan mijn cijfertjesgekte 😉 En moest je toch eens zin hebben in een wandeldag in de Alpen, je weet: altijd welkom he!

   En die verhouding suikervrij/niet suikervrij is inderdaad niet erg als je je er goed bij voelt, helemaal akkoord! Alleen is het hier het afgelopen jaar te vaak uit de hand gelopen met echte boefmomenten (i.p.v. te genieten van de “zoete zonde”) én bijhorende kilo’s, dus ja, wreed goed voelt dat jammer genoeg niet.

  1. Merci! Het is ooit begonnen met mijn fietskilometers toen ik 11 was en euhm, ’t is een beetje uit de hand gelopen sindsdien 😉

 7. Mooie cijfertjes! En ligt het aan mij – misschien heb ik ze gewoon compléét gemist – maar schreef je eigenlijk niks over Zuid-Afrika? Dankzij De Mol heb ik intussen gezien dat het wel meer is dan safari alleen en ben ik dus plots keihard geïnteresseerd in dat land als (wandel)vakantiebestemming (ipv Amerika, waar ik héél weinig zin meer in heb sinds Trump..).

  1. Nee, je hebt ze – jammer genoeg 😉 – niet gemist, er is effectief nog niets verschenen over Zuid-Afrika (op het overzichtsbericht na). Woeps! Zeer veel ambitieuze schrijfplannen, maar die dan ook effectief geschreven krijgen, ahum…
   Er is wel hoop, want de foto’s zijn – eindelijk – bijna gesorteerd (wat veel werk is, want ik had intern stof op mijn lens, dus elke foto moet bewerkt worden om die vlekken weg te krijgen, zooo stom!). Maar het is alleszins keihard de moeite, zowel om te wandelen als voor andere activiteiten.

   Snap je tegenzin in Amerika door Trump trouwens volledig!

Comments are closed.