Kerekewere: 24 januari

2012

Zeven jaar geleden was ik ramen aan het opmeten die hun beste tijd gehad hadden, want er vielen brokken af telkens ik er mijn lat tegenhield. Ik schreef er jammer genoeg niet bij om welke ramen het ging, maar als ik het mij goed herinner gaat het om een raam in het Vleeshuis van Antwerpen (en anders om een van de tuinkapellen van de Abdij van Averbode).

2013

Zes jaar geleden kreeg ik van een collega dit doorgestuurd met de vraag of de restauratie van de IJskelders van de VUB kon worden aangemeld als project. Jammer genoeg bleek “Vlaams” enkel van toepassing op het grondgebied en niet op de eigenaar… (en oh, wat zou ik zo graag nog eens aan een restauratie werken!)

2014

Vijf jaar geleden woonde ik ondertussen al dik anderhalf jaar in Molenbeek en spotte ik toch pas op deze dag de stadhuistoren vanaf het kanaal.


2015

Een jaar later vonden mijn ontdekkingen in een ander land plaats. Bijvoorbeeld op de Rigiberg tijdens een sneeuwwandeling, waarbij we tot vlak voor de top in een mystiek, mistig landschap wandelden.

2016

Nog een jaar later zag het landschap waar ik naar keek er weer helemaal anders uit. Met Dumbooo in Zuid-Afrika!

2017

Na twee uithuizige jaren kwam in 2017 de huisvrouw in mij in beeld. Of dan toch die huisvrouw die een kerstgevoel krijgt wanneer de was klaar is 🙂

2018

Een jaar geleden was ik op deze dag ’s avonds aan het zwemmen. Een goede reminder, want dit jaar ben ik nog geen enkele keer in het zwembad geraakt, tsss… 🙂

13 Comments

 1. Die wasmachine is een zalig ding.
  Jouw terugblikken zijn echt afwisselend! Ik denk dat de mijne telkens ongeveer hetzelfde zou tonen…

  1. Goh, ik denk dat dat heel goed zou meevallen hoor als je het effectief zou bijhouden. Alleen al met jullie verhuis ga je sowieso al weer andere dingen te tonen hebben 🙂 (en tegelijk: soms zou het hier ook wel eens wat vaker ongeveer hetzelfde mogen zijn; veranderingen zijn tof, maar het kan ook teveel worden na een tijd 🙂 )

 2. Oh, olifantjes!!
  Net als Katrijn denk ik dat mijn terugblikken ook nogal saai zouden zijn. Niet zoveel afwisseling hier. Echt leuk om dit te zien, maar dan voel ik mij meteen ook erg saai, haha 😉

  1. Oei, dat is niet de bedoeling 🙂 Nu, ik denk dat dat heel goed zou meevallen hoor als je het effectief zou bijhouden, hoor. En tegelijk: soms zou het hier ook wel eens wat vaker saai mogen zijn; afwisseling is tof, maar het kan ook teveel worden na een tijd 🙂 )

 3. Ik heb echt spijt dat ik die Bullet Journals niet veel eerder heb ontdekt. Tijdens die 10 years later challenge ontdekte ik dat we amper foto’s hebben uit 2009 en ik heb daardoor en door de afwezigheid van een dagboek of bujo geen flauw idee wat ik dat jaar heb gedaan. Eigenlijk moet ik dus eens op zoek naar de archieven van mijn blog. Misschien kan ik daardoor mijn geheugen wat opfrissen. Maar jouw manier van terugblikken met foto’s blijf ik geweldig vinden. Zo vallen de contrasten tussen de verschillende jaren nog meer op.

  1. Ja, dat is wel waar! Bij mij was 2009 een jaar met een “grote gebeurtenis” (ik ging op Erasmus toen), waardoor ik er foto’s en duidelijke herinneringen aan heb. Maar voor de rest… ik heb wel veel herinneringen natuurlijk, maar vraag mij niet van wanneer die net zijn. Ik verbaas er mij elke keer over hoe goed J. herinneringen kan plaatsen. Wat dat betreft zijn een blog en een agenda/BuJo inderdaad een fantastisch archief!

   1. Ik ben dus ondertussen in mijn blogarchief gedoken en ga waarschijnlijk voor mezelf een samenvatting van dat jaar uitschrijven. 🙂

  1. Ja he. Hoewel ik meestal vooral blij ben met de gemeenschappelijke wasruimte die we in het huidige gebouw hebben, is het feit dat ik nu dat muziekje nooit meer hoor, toch wel een nadeel 😉

Comments are closed.