Maand in woord en beeld: januari 2019 #1

Dag 1 – Doodop. En dus terug in mijn bed kruipen i.p.v. mee op uitstap te gaan. Maar toch een beetje genieten van de omgeving rond het huisje.

Dag 2 – Watervallen. De ene na de andere. En telkens weer anders 😍

Dag 3 – Þingvellir. Op de scheiding tussen de Noord-Amerikaanse en de Euraziatische plaat. Op de politiek historisch belangrijkste plek van IJsland.

Dag 4 – Verbaasd staan kijken naar basaltformaties als deze op het zwarte strand van Reynisfjara. Overspoeld worden door golven van een heftiger wordende zee. Nat gesproeid worden door een waterval. Door water waden om een andere te zien. Vermoeiende, natte, maar heerlijke dag!

Dag 5 – Winter. En toch zo’n fantastische kleuren. Kerið ♥ 

Dag 6 – Afsluiten in Reykjavik. Met een zot concertgebouw en een nog zottere Hallgrímskirkja

Dag 7 – Verwarde kerstkonijntjes met geweien op de luchthaven van Keflavik 🤗

Dag 8 – Thuis komen en ontdekken dat het witloof ondertussen in gang geschoten is. Zo benieuwd om binnen een paar weken te proeven!

Dag 9 – Blij met een van de recentste “interieurwerken” 🙂

Dag 10 – En toen begon het te sneeuwen. En werd het zicht buiten mooier en mooier!

Dag 11 – Heerlijke ochtendlucht

Dag 12 – Kijken naar ritjes met paard en sleekoets op de wei achter onze tuin 😍

Dag 13 – Bijna ♥ 

Dag 14 – De uitgang van de supermarkt wordt er met de dag gezelliger op 😜

Dag 15 – Nieuwjaarsevent van het werk. Met uitleg over onze nieuwe pensioenskas, met pizza en met bowling

Dag 16 – Al anderhalf jaar denk ik quasi elke keer ik therapie heb, dat ik eens het nabijgelegen kabelbaantje naar “Rigiblick” moet nemen. En na deze avond weet ik niet of ik ooit nog niet ga kunnen gaan 😍

19 Comments

 1. Nu was ik er van overtuigd dat er in Ijsland de hele winter sneeuw lag. En verder dacht ik dat het er begin januari bijna 24u/24 donker was. Blijkt allebei duidelijk niet te kloppen. Zo heb ik weer iets bijgeleerd :-). En waaw, mooie foto’s van de ochtend- en avondlucht bij jullie in Zwitserland, zeg!

  1. Ik had ook gedacht dat er ginder veel meer sneeuw zou liggen, maar dat viel dus wel mee; enkel de laatste dag, toen we naar Reykjavik gingen, lag er effectief een laagje. IJsland heeft eigenlijk een vrij mild klimaat in de winter (door de warmere Golfstroom), al ligt er in het noorden normaalgezien wel sneeuw (wij zijn daar weliswaar niet geweest, dus of die sneeuw er ook effectief was, geen idee 🙂 ).
   En dat daglicht valt echt goed mee; je hebt op het donkerste – ongeveer toen wij er waren – nog steeds zo’n 5u licht per dag. Toen mijn ouders eens in de winter in het noorden van Noorwegen (nog boven de poolcirkel) geweest zijn, hadden ze wel maar amper een uurtje of twee licht; daar is het rond Nieuwjaar effectief bijna 24/24 donker.

  1. Hihi, dat snap ik! Ik wil er ook nog eens terug, maar dan in de zomer, zodat we het hele eiland kunnen doen en meer uren daglicht hebben (en dat de kleuren dan nog feller zijn, terwijl ze nu al zo mooi waren, is ook mooi meegenomen 🙂 ).

  1. Ja, zalig he! Op mijn vorig appartement zag ik vaker zonsop- en ondergangen, omdat ik daar hoger zat, maar als het dan zo mooi is wanneer ik er af en toe eens eentje zie, dan ruil ik graag 😉

 2. Wauw, dat kabelbaantje zou ik ook nooit meer willen missen. En joepie, ik vertrek begin februari naar Ijsland en kijk er zo hard naar uit! Zeker als ik jouw prachtige foto’s zie, wat is het toch een mooi land!

  1. Ja, ’t is echt een fantastisch land, heel hard een bezoek waard! Ik hoop er tegen midden volgende week over te schrijven 🙂

  1. Ja, dat gaat verrassend goed, dat witloof. Het is de eerste keer dat we het proberen en op een paar stronkjes na die wat schots en scheef groeien, zien ze er eigenlijk allemaal keigoed uit (en schots en scheef betekent natuurlijk niet oneetbaar). Proeven moeten we wel nog doen (zal waarschijnlijk voor een van de komende weken zijn), dus het is nog even daarop wachten vooraleer ik het definitief een succes verklaar 😉 Maar zelfs moest het echt niet lekker smaken, is het eigenlijk ook al wel tof geweest om te zien groeien 🙂

 3. Dankjewel om die mooie foto’s te delen zodat wij er van kunnen meegenieten!
  Hebben ze in Zwitserland nog andere stekkers dan België of UK/Ierland of Deense? Hoeveel verschillende soorten zouden er zo eigenlijk bestaan? Zou dat een groot complot zijn van electronicaproducenten om consumenten te dwingen tot extra aankopen bij een internationale verhuis of zouden al die verschillende kleine afzetmarkten hen net een doorn in het oog zijn?
  Witloof is hier een onbekende groente, dus ben ik heel benieuwd of ze lekker zijn en of dat veel werk is. Er zelf kweken is vast handiger dan er bij elk bezoek aan België meepakken (en dan pletten in de valies zodat ze enkel nog goed is voor soep).

  1. Jup, andere stekkers hier. Hier gebruiken ze type J, dat quasi alleen in Zwitserland en Liechtenstein gebruikt wordt, al past het type C (de smalle, die ook in België gebruikt wordt) er gelukkig wel op en hebben verschillende toestellen zo’n uitgang (mijn laptop vb., waardoor ik naar België niet telkens een reisstekker moet meenemen om hem daar te kunnen opladen 🙂 ). Ondertussen zijn we grotendeels overgeschakeld, maar in het begin hebben we toch een hoopje tussenschakelaars moeten kopen (nu gebruiken we die enkel nog voor onze keukenmanchine en stofzuiger, die zo’n dikke stekker hebben). Maar seg, ik wist dat de UK & Ierland er andere hadden, maar Denemarken dus ook? Een mens zou inderdaad aan een complot gaan denken 🙂 Als ik het mij goed herinner van toen ik het ooit heb opgezocht, is het omdat Europese firma’s de eerste – Amerikaanse – stekker niet wilden gebruiken, omdat die niet zo veilig was en is er vervolgens stomweg te laat een eengemaakte standaard bedacht (die is er wel, maar wordt bijna nergens gebruikt, wel in Brazilië). Denk dus dat het voor electronicaproducenten vooral lastig is om voor elke markt weer andere stekkers te moeten voorzien 🙂

  2. Ah, en ook nog: ik laat je weten of het witloof smaakte 🙂 Geen witloof, tsss, die Ieren weten niet wat ze missen! Hier is het gelukkig wel zonder problemen te vinden, dus eerder een folieke om het zelf eens te proberen 🙂

 4. Zowel zonsondergang als opkomst kunnen prachtige beelden opleveren hé. Een tijdje terug heb ik er ook van genoten toen onze dag plots wat vroeger begon dan gewoonlijk. Dat konijnenbeeldje is eigenlijk wel heel leuk gevonden. Oh én het ziet er naar uit dat we hier morgen ook sneeuw gaan zien vallen. Ik ben alleszins blij dat ik vandaag naar het ziekenhuis kon voor die bloedafname want door de sneeuw fietsen zou niet goed komen.

  1. Ja, dat kan ik mij voorstellen! Fietsen in de sneeuw is enkel maar tof als de weg open is en de sneeuw in het landschap rondom te zien is (of wanneer je er met de mountainbike met dikke banden door kan 😉 ). Hopelijk waren je resultaten goed!

Comments are closed.