Kerstkaartenruil #1

Toen Meisje van Nummer 44 een tijdje geleden een kerstkaartenruil lanceerde, aarzelde ik geen seconde om mij in te schrijven. Vorig jaar deed ik immers met veel plezier mee aan de Secret Santa van Tess en ook bij deze kaartenruil was het de bedoeling om twee andere onbekenden een boodschap te sturen.

Ik mocht een kaartje sturen naar Gerhilde van gerhildemaakt en Joyce van Huizeke Sluizeken.

Doordat ik voor Gerhilde absoluut iets wilde doen met eurocentjes – die verzamelde ze dit jaar immers om er het komende jaar een toiletvloer mee te leggen, fantastisch idee! – kregen de dames hun kaart pas na kerst in de bus. Hier eurocentjes vinden was namelijk niet echt een optie, in België kreeg ik ze wel snel verzameld, weliswaar met wat rare blikken van verkopers (die krijgen waarschijnlijk niet elke dag de vraag of ze het wisselgeld in 1-centjes willen geven). Gelukkig bleken ze allebei hun kaart het wachten wel waard te vinden, oef 😉

Kerstruilkaartje Gerhilde (Le petit requin)

De blog van Joyce leerde ik door deze ruil kennen – een van de leuke aspecten aan zo’n evenementen – en staat ondertussen in mijn reader. Het kaartje dat ik voor haar maakte bestond ook uit een kerstboom, zij het van de groene i.p.v. de bronzen soort 🙂 Grappig was wel dat ik haar voor het nieuwe jaar o.a. één of twee kindjes erbij wenste (ze had zelf al aangegeven dat er over gezinsuitbreiding nagedacht werd 🙂 ) en ik een dag na het posten op haar blog las dat ze in verwachting is van een tweeling. Van een blijde kerstboodschap gesproken!

Kerstruilkaartje Joyce (Le petit requin)

In mijn bus kwam al voor onze kerstvakantie een kaartje toe van Magda, die ik jammer genoeg niet persoonlijk kan bedanken, omdat ik – sociaal netwerkanalfabeet die ik ben 😉 – de twee platformen die zij gebruikt niet (meer) heb. Dus Magda, ik hoop dat je hier nog eens opnieuw komt kijken, want ik vond je kaartje heel leuk! Als fan van de boekenkaartjes van Inkognito was het heel leuk om er zo zelf ook eens eentje – dat ik nog niet kende – in de bus te krijgen, al helemaal omdat Magda er een toffe, persoonlijke boodschap op schreef. Dikke merci dus!

Kerstruilkaartje Magda (Le petit requin)

Doordat we zelf voor kerst naar België vertrokken, vond ik het tweede kaartje bij onze terugkomst na nieuwjaar in de bus, goed voor een extra lange kerstkaarten- en feestdagensfeer! Dit kaartje kwam van Joke van Inspiratie Ave Zoete, wiens dochter overduidelijk een K3-fan is! 🙂 Heel erg bedankt Joke!

Kerstruilkaartje Joke (Le petit requin)

En natuurlijk ook bedankt aan Meisje om wat extra kerstsfeer over blogland te strooien!

13 Comments

 1. ah, stond die blognaam op de achterkant van de enveloppe? Ik kreeg ook een kaartje van Joke maar ik wist niet waar ik naartoe moest om haar te bedanken! 🙂 En ik moest ook naar Joyce sturen!

  1. Nee, ze had haar blog er zelf niet opgezet, maar toen ik bij Meisje de blogs van de verschillende deelnemers eens aan het bekijken was, bleek daar een Joke tussen te zitten, vandaar 🙂

 2. Superleuk! Ik heb nog getwijfeld om mee te doen, maar deed het uiteindelijk niet omdat ik al te veel hooi op mijn vork aan het nemen was. Je hebt mooie kaartjes gemaakt!
  Haha voor wisselgeld teruggeven in 1-euro-centjes 🙂

  1. Ja, ik heb getwijfeld bij Romina’s kerstruil, maar heb daar dan om dezelfde reden als jij bij dit niet aan deelgenomen: schrik dat ik geen tijd ging vinden om iets leuks uit te zoeken en ja, om dan maar gewoon om het even wat op te sturen, dan heeft het ook niet echt zin om deel te nemen vind ik.

 3. Leuk dat je de kaartjes zo persoonlijk mogelijk hebt gemaakt. Ik ben zeker van plan om volgend jaar opnieuw mee te doen als er een nieuwe Kerstkaarten-ruil komt.

  1. Oh ja, als er volgend jaar weer eentje is, ga ik mij zeker ook opnieuw inschrijven! ’t Gaf mij ook eens de nodige schop onder mijn gat om nog eens met papier te knutselen; ik vergeet precies altijd hoe plezant ik dat eigenlijk vind 🙂

 4. Tju toch, spijtig dat ik hier niet op tijd iets over hoorde. Anders had ik ook graag meegedaan 🙂

  1. Jammer dat je er niet op tijd bij was! Maar blogland kennende zal er volgend jaar sowieso wel zeker opnieuw zoiets georganiseerd worden 🙂

 5. Het zijn hele originele kaartjes! Ik vond het ook wel leuk om te organiseren en alle berichten er rond te lezen en de kaartjes te zien, dus als alles goed gaat komt er zeker een volgende editie.

Comments are closed.