15 boeken in 2015

65 boeken las ik in 2015 en daarbij waren er 7 die de noemer “ongelooflijk fantastisch lees-hem-NU” verdienen (de links verwijzen naar de uitgebreidere besprekingen die ik maandelijks gaf):

15 boeken in 2015 (Le petit requin)15 boeken in 2015 (Le petit requin)

De 8 boeken onder de noemer “heel erg mooi lees-hem-morgen” 😉

15 boeken in 2015 (Le petit requin) 15 boeken in 2015 (Le petit requin)

In de categorie:

13 Comments

 1. Ohja, ‘Kies’ en ‘De buitenkant van Meneer Jules’ heb ik ook graag gelezen! Het boek van Marquez kon mij minder bekoren, eerlijk gezegd. Naar ‘Hersenschimmen’ ben ik heel benieuwd, het staat op mijn lijstje van boeken die ik zeker wil lezen in 2016!

 2. Vijfenzestig boeken! Meen je dat? Wow. Mooie titels, ik neem er een paar mee naar 2016, oké?

  1. Een half jaar werkloos zijn helpt wel hoor om zo’n aantal te halen 😉 (of ook: om het plezier van helemaal verdwijnen in een boek terug te vinden en het daardoor nadien ook niet meer te willen loslaten)

 3. Poehee, Misdaad en Straf. Over zware kost gesproken 😉

  1. Haha, Misdaad en straf was inderdaad niet de makkelijkste lectuur van het jaar. Het was een van de boeken die ik vorig jaar van mijn vriend “moest” lezen en hoewel ik er op voorhand wat schrik voor had, was het wel heel erg de moeite. Zware, maar fantastische kost! 🙂

 4. Oh, Pluk van de Petteflet! Zelf herlas ik het afgelopen jaar Matilda van Roald Dahl en het viel me nu ineens op dat dat eigenlijk een erg dun boekje is. Het Rosie Project vond ik ook erg leuk, het tweede deel (Het Rosie Effect) was wel wat minder.

  1. Oh, Matilda! Die wil ik ook nog wel eens herlezen (al is dan de vraag: doe ik het in het Engels of toch terug in het Nederlands 🙂 In welke taal herlas jij het?

   The Rosie Effect vond ik nog altijd wel grappig, maar inderdaad wel wat minder dan The Rosie Project.

 5. Ik heb Liefde in tijden van cholera ook gelezen en was ook onder de indruk van zijn mooie zinnen. Het wordt tijd dat ik eens een tweede boek van hem meebreng van de bib …

  1. Oh ja, zeker doen! Ik heb nog Honderd jaar eenzaamheid klaarstaan, daarna gaan we onze collectie “moeten” uitbreiden 😉

 6. Ik weet niet wat het is maar in ‘Stad der zienden’ geraak ik maar niet vertrokken, terwijl ik Stad der blinden zo geweldig vond…
  Heel veel gelezen zeg!! 🙂

 7. Hallo Haaike. Hier nog eens komen kijken op deze pagina. Echter, de link schijnt niet te werken om door te klikken…?

Comments are closed.