Maand in woord en beeld: april 2019 #2

Dag 106 – 91 jaar worden, dat is veel herinneringen verzameld hebben. In het geval van mijn grootmoeder van over de hele wereld ♥

Dag 107 – Fijne madammen, fijn plekje. Zeer blij dat er eindelijk nog eens een boekenmeetup plaats vond!

Dag 108 – Op stap. Met één grote en twee kleine jongens. Mooie ontdekking, dat Groede podium!

Dag 109 – Dat ik deze tekst – ook al ben ik er opgegroeid – nog steeds niet juist kan uitspreken. Begrijpen, dat wel. Jullie? 😉

Dag 110 – Die Japanse kerselaar bij mijn ouders in de tuin, ik kan daar naar blijven kijken 😍

Dag 111 – Mijn ouders. Twee sportievelingen. Twee zotten ook soms. Bijvoorbeeld op deze dag toen ze allebei een vrije val deden. Oo-jee werd gelukkig oo-waw 😜

Dag 112 – Bloesems. En deze Reading between the lines. Mooi, maar net iets teveel volk om goed te zijn. Ofte: ik ga nog eens terug op een verlaten winterdag i.p.v. op een zonnige lentedag…

Dag 113 – Bye bye België! Hallo huis (en ooh, wat is alles plots zoveel groener!)

Dag 114 – Avondwandelingetje met op het einde als verrassing deze mooie lucht

Dag 115 – Formulier voor de verlenging van mijn B-vergunning (ofte 5 jaar geldig) ingevuld én omgevormd tot een aanvraag van een C-vergunning (ofte levenslang geldig). Duimen jullie even mee dat de Zwitsers mij voor eeuwig laten blijven? 😉

Dag 116 – Thesis over kerken, dat betekent ook boeken afhalen in de bib van de theologische faculteit. En zo nieuwe, mooie plekjes in Zürich ontdekken!

Dag 117 – Te weinig tijd om er lang te blijven, maar – denk ik dan – een flashbezoek is beter dan niets

Dag 118 – Een beetje werken in de tuin, een wandeling vlakbij huis en kijken naar de laatste voorjaarskoers met dit lekkers. Ofte hoe ik mijzelf leer toestaan dat ik niet élke dag, élk uur, élke minuut aan mijn thesis moet werken, maar net efficiënter ben wanneer ik ook dit soort dagen toelaat.

Dag 119 – We brachten vanuit België nog een paar kerstcadeaus mee, die niet mee op het vliegtuig naar IJsland konden. Ondermeer deze vaasjes, die het wachten meer dan waard waren 😍

Dag 120 – Het zou kunnen dat ik dezer dagen op weg naar de winkel mijn neus telkens even in deze seringen steek 😛

11 Comments

  1. Ja, als Nederlandse is het waarschijnlijk helemaal ondoenbaar 🙂 . In “mooi” Vlaams staat er “het zit er bovenarms op”, wat dus in algemeen Nederlands betekent dat er kletterende ruzie is.

 1. Hartjes voor dag 107 ❤️ was zo fijn!
  Hé, een viool in de kast bij jouw grootmoeder! Heeft zij zelf nog viool gespeeld? (nieuwsgierig, ikke? 😉)

  1. Hihi, met een viool in beeld verwacht ik niet anders dan dat je nieuwsgierig bent 🙂 Dat is eigenlijk de viool van mijn vader, die dat als kind gespeeld heeft. Zij het dan blijkbaar niet lang of goed genoeg om als volwassene een concert aan zijn kinderen te willen geven 😉

 2. oooh die vaasjes zijn schoon zeg. (en ik word niet snel enthousiast door dingen).

  het zit er bovenarms op…dat zie ik erin en begrijp ik wel, maar in welk dialect staat het daar?

  1. Dat is “Oiltjers” ofte Haalterts 🙂
   Ik ben ook geen gemakkelijke wat dingen als vaasjes of andere decoratie / prullaria e.d. betreft; maakt het niet altijd makkelijk voor mensen om mij iets cadeau te geven 🙂 Gelukkig ben ik wél goed in het maken van duidelijke lijstjes van wat ik wél mooi vind 😉

 3. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe ze bij jullie de zin op die bank uitspreken want ik zou het op zijn Antwerps zeggen en als ik me niet vergis hoor je die j aan het einde van zit dan niet. Die reading between the lines foto is prachtig en de overdekte gang aan de bib van de theologische faculteit doet me meteen aan Hogwarts denken. Dat van die seringen snap ik trouwens helemaal. Ik vind die echt heerlijk ruiken.

  1. Ja he! We zijn nog aan het bekijken wat we nog willen toevoegen in de tuin en seringen zijn zeker een kanshebber.
   ’t Is moeilijk om te schrijven hoe het uitgesproken wordt (al helemaal omdat ik die boveneiërems zelf niet eens deftig kan uitspreken 🙂 ), maar de zit wordt iets als “zitsj” (tsj zoals in Tsjechië) 🙂

 4. Ooo, zo spannend die aanvraag! De Zwitsers mogen blij zijn dat gij daar levenslang wilt blijven ja 😉

Comments are closed.