Maand in woord en beeld: augustus 2019

Dag 213 – Avondlijk plantjes verpotten met Nationale Feestdag-vuurwerk op de achtergrond

Le petit requin

Dag 214 – Was de praktijk maar even makkelijk als de theorie…

Flowkalender (Le petit requin)

Dag 215 – Ik kan mij blijven verbazen over de zotte structuren die er in de Alpen te vinden zijn 😍

Churfirsten (Le petit requin)

Dag 216 – Beetje babbelen met vrienden, beetje barbecue, beetje plonzen in de Limmat. Ofte: perfecte zondag!

Werdinsel (Le petit requin)

Dag 217 – Soms verzwelg ik in nostalgie bij de Little House-serie, die ik als kind zo graag las. En dan soms, dan vallen mijn ogen ongeveer uit hun kassen, want “wtf, lees ik dit nu echt“?!

Little House (Le petit requin)

Dag 218 – Het grootste deel van de ajuinenoogst. Die kleiner uitviel dan gehoopt wegens te laat geplant, maar ons toch een paar keer goed gaat smaken 😋

Ajuinenoogst (Le petit requin)

Dag 219 – Klaar voor een tweedaagse met de fiets!

Le petit requin

Dag 220 – Langs werelderfgoed met het eiland Reichenau en het paalbouwmuseum…

Reichenau / Pfahlbautenmuseum (Le petit requin)

Dag 221 – … en langs een oh zo mooie Bodensee 😍

Bodensee (Le petit requin)

Dag 222 – Na maanden vechten tegen het nog steeds niet klein te krijgen onkruid, zijn dit de dagen waarop je weet waarom het zo zalig is om een eigen moestuin te hebben 😋

Moestuinoogst (Le petit requin)

Dag 223 – Bewondering voor straffe stoten!

MTB world cup Lenzerheide (Le petit requin)

Dag 224 – Heerlijke post!

Le petit requin

Dag 225 – De logeerkamer is klaar, de gasten mogen komen!

Le petit requin

Dag 226 – Een beetje de lazy queen uitgehangen vandaag, dus dat koekje was welverdiend 😜

Maison Dandoy (Le petit requin)

Dag 227 – Zwemmen en springen!

Badi Töss (Le petit requin)

Dag 228 – Op naar 3000m en daar verwelkomd worden door dit zicht 😍

Persgletscher (Le petit requin)

Dag 229 – Gletsjerwandeling ♥

Morteratschgletscher (Le petit requin)

Dag 230 – Heet, maar rustig fietstochtje in de buurt.

Zürcher Weinland (Le petit requin)

Dag 231 – En nog eentje. Met een klim naar het kasteel van Kyburg, waarvan ik had gezworen die pas te doen als ik terug een gezond BMI heb. Maar ja kijk, dan is mijn broer er en doe ik het toch 😜 Om vervolgens doder dan dood te zijn.

Schloss Kyburg (Le petit requin)

Dag 232 – Regenachtige dag en dus rustdag. Of toch op sportief gebied, want naast deze grote kom vol-au-vent, maakten mijn broer en ik ook nog chili sin carne en macaronisaus 😋

Vol-au-vent (Le petit requin)

Dag 233 – Het volgende bezoek is daar! En bracht o.a. deze schoonheid mee 😍

Alocasia Polly (Le petit requin)

Dag 234 – Eerste stap terug richting hoofdjob met een halve dag teambuilding

EPI-Klinik Zürich (Le petit requin)

Dag 235 – Even binnenkijken in de kerk van Andermatt, alwaar ik vervolgens de startnummers ging halen voor drie van de vier zotten in de familie die het Alpenbrevet gaan rijden

Pfarrkirche St. Peter und Paul Andermatt / Alpenbrevet (Le petit requin)

Dag 236 – Ik ben dit jaar jammer genoeg opnieuw geen van die zotten, maar mijn alternatief was ook niet slecht 😜

Tällistock (Le petit requin)

Dag 237 – Vertrek van mijn broer, maar wel nog een avond met mijn ouders en deze verzachtende zonsondergang

Zonsondergang Brühlbergturm (Le petit requin)

Dag 238 – Nog een laatste klein uitstapje in de buurt en toen waren ze allemaal weer weg. Gelukkig was er ’s avonds als verjaardagsverrassing een heerlijk concert van Hozier!

Chöpfi Winterthur / Volkshaus Zürich (Le petit requin)

Dag 239 – Tweede stap terug richting hoofdjob met een bezoek aan dit fascinerend gebouw

Rebstock Rüdlingen (Le petit requin)

Dag 240 – Maar eerst nog een paar dagen rust. Met lezen in boeken die in andere seizoenen thuishoren, maar mij daarom niet minder vervoeren…

Little House The long winter (Le petit requin)

Dag 241 – … en met verse passata maken van eigen en gekregen tomaten 😋

Tomaten (Le petit requin)

Dag 242 – Tijdens mijn tweedaagse aan de Bodensee eerder deze maand sloeg ik een deel van de route over (wegens dat het eerst een driedaagse ging zijn, maar het weer dat niet toeliet). Vandaag deed ik dat deel, goed voor mooie zichten en bijna 90km op de teller. En een achterwerk waar ik twee dagen niet meer op kon zitten, dat ook 😜

Rheindelta (Le petit requin)

Dag 243 – Rustig einde van een maand die startte vol onrust, maar waarin ik langzaam maar zeker op adem kon komen ♥

Meersburg Therme (Le petit requin)

18 Comments

  1. Absoluut! Er waren ook een paar mentaal moeilijke momenten, maar in zijn geheel was dit vooral een maand die mij gigantisch veel deugd gedaan heeft! Ik merk ook, nu ik terug voltijds aan het werk ben, hoe hard die dagen mijn batterijen opgeladen hebben.

 1. Ah, de Bodensee 😍 Fijn dat je zo’n zalig weer had om te fietsen, je foto’s zijn prachtig.
  En hé, Schloss Kyburg ziet er tof uit! *zet op lijstje voor de volgende reis naar Zwitserland* 😉

  1. Haha, dat is hier vlak bij, dus altijd welkom 🙂 Ik ben er nog niet binnen geweest, al is er eigenlijk altijd wel iets te doen (wel vaak voor kinderen – verkleden als een ridder, leren zwaardvechten enzo – maar toch).
   Ik heb inderdaad zalig weer gehad! Groot voordeel van maar een uurtje op de trein te zitten naar daar: ik kon mijn dagen echt wel uitkiezen, zodat ik zeker was van goed weer 🙂

  1. Het was een mooie maand; geen perfecte, daarvoor waren er nog net iets teveel thesis- en werkzorgen (niet dat ik die wil “verbergen”, maar ja, hoe fotografeer je gepieker… waardoor mijn maanden er vaak mooier uitzien dan ze zijn), maar wel eentje die heel veel deugd gedaan heeft.

 2. Ik blijf me verbazen over het aantal openluchtzwembaden! Nooit verwacht van Zwitserland.

  1. Echt he! Dat wist ik op voorhand ook niet 🙂 Zwitsers zijn echt waterratten eigenlijk: is het geen aangelegd zwembad, dan plonzen ze wel in een meer of een rivier, echt zalig! Er wordt hier uitgegaan van het principe “je mag overal zwemmen, behalve waar het expliciet verboden is” (in tegenstelling tot in België waar het nergens mag, tenzij waar het expliciet toegelaten is). Er zijn ook wel voldoende plekken met toezicht (zoals de officiële zwembaden en afgebakende zones in meren of rivieren), maar op andere plekken doe je gewoon je goesting. En toch verdrinken hier minder mensen dan in België (in 2016 92 in België en 58 in Zwitserland), o.a. omdat mensen hier – door alle zwemmogelijkheden – al van kleins af leren zwemmen én leren hoe je veilig met water omgaat.

  1. Haha, cava, ik zal voor een regelmatige dosis foto’s van bergen zorgen 🙂
   Waar zijn jullie geweest misschien deze zomer? (sorry als het al op je blog staat, ik loop nog wat achter met lezen)

 3. Seizoensgebonden koken is natuurlijk beter voor het milieu maar ik ben toch blij dat we niet seizoensgebonden moeten lezen hoor. Gewoon gezellig dat ene boek lezen dat je op dat moment het meeste aanspreekt.

  1. Haha, seizoensgebonden lezen 🙂 Doe ik ook nooit hoor, maar het contrast tussen de warmte van die dag (bijna 30°C) en de gebeurtenissen in het boek (over een extreem strenge winter met maandenlang de ene sneeuwstorm na de andere) viel mij dit keer toch wel op 🙂

 4. hahaha de vol au vent maakt zelf zijn opwachting in je maandoverzicht 🙂

  mooie foto’s hoor en schattige octopussleutelhanger

  1. Hahaha, als je het zo bij elkaar zet, lijkt het alsof ik een vol-au-vent-verslaving ofzo heb 😀 Nochtans, ik eet het niet eens elke maand 🙂
   De sleutelhanger kreeg ik van mijn moeder; zij maakte hem zelf, ik kan enkel maar bewonderend kijken naar dat handwerk (en de schattigheid, inderdaad 🙂 ).

  1. Ik denk – hoop keihard – dat ik een oplossing voor dat kl*teprobleem met de verdwijnende foto’s gevonden heb; op zijn minst in dit bericht zou het nu in orde moeten zijn (ik ben nog aan het aanpassen, dus kans is bestaande dat je nog berichten tegenkomt waar de foto’s niet zichtbaar zijn, sorry!).

Comments are closed.