Maand in woord en beeld: februari #1

Begin 2017 besliste ik mijn dagdagelijkse foto’s te posten op Instagram, omdat mijn wekelijkse “Week in woord en beeld” teveel tijd vroeg. Alleen blijkt een jaar later dat de app zelf meer tijd opslorpt dan die berichten zelf. Exact dat wat mij in 2015 deed beslissen mijn Facebookaccount op te zeggen, heeft mij nu doen beslissen om mijn Instagramaccount te verwijderen (eens ik mijn bijschriften bij mijn foto’s gekopieerd heb): ik begon te vaak gewoon doelloos te scrollen. Ik ga dus opnieuw van start met het posten van mijn dagdagelijkse foto’s hier op deze blog, maar wil tegelijk vermijden dat het begint aan te voelen als een verplichting – toen de reden dat ik er mee stopte. Vanaf nu krijgen jullie dus een tweewekelijkse “maand in woord en beeld” met een kort bijschrift (i.p.v. zoals vroeger uitgebreid te schrijven, extra foto’s te selecteren etc.). Vandaag deel 1 van februari, morgen deel 2, beiden met foto’s die nog op Instagram verschenen. Volgende week komt maart aan bod en vanaf dan gaat het op een rustiger tempo verder 😉

Dag 32 – Eén huis en vier schuren beoordelen en ondertussen genieten van het wijdse zicht op de weides in het “Flachland” #benken
Benken (Le petit requin)

Dag 33 – Daar gaan we weer! #semesterstart #ikdoeopnieuwmee #ethzürich #masgta #architekturkritik
Le petit requin

Dag 34 – Spannend WK veldrijden bij de vrouwen + wafels + looptochtje + goed gezelschap = heerlijke dag 😊 #wkveldrijden #sannecant #straffemadam #brusselsewafels
Brusselse wafels (Le petit requin)

Dag 35 – Nog een WK veldrijden, dit keer in combinatie met een zwemtraining en de leesgroep. En oh ja, ik ontdekte vandaag ook dat de spooky chocolade paaskonijnen terug zijn 😜 #zalig #spookykonijnen #readinggroup
Paaschocolade en reading group Zürich (Le petit requin)

Dag 36 – Dat ik er een beetje stilletjes van word, van het ongelooflijk lieve pakje van Silke dat ik in mijn brievenbus vond 💙 #bloggerszijndeliefste
Le petit requin

Dag 37 – Nagenieten tijdens mijn wandelingetje naar het station na een succesvolle vergadering. Maar ook: dat het toch veel makkelijker is aan de beoordelende dan aan de ontwerpende kant van de tafel ☺ #rorbas #gebouwenbeschermer #monumentenzorg
Kirche Rorbas (Le petit requin)

Dag 38 – Eventjes er tussenuit #vogezen #gerardmer #skiën
Domaine skiable de Gerardmer (Le petit requin)

Dag 39 – Wat is dat toch met lijven die net tijdens een vakantie beslissen de weerslag van de afgelopen tijd te voelen? Nu ja, een hele dag lezen en slapen was ook wel eens leuk. En gelukkig was er genoeg bos in de buurt om mijn luie lijf toch even frisse lucht te geven 😉 #anould #sentierbotanique #rochedusphinx
Sentier botanique Anould (Le petit requin)

Dag 40 – Terug op de piste! 😍 #gerardmer #skiën #vogezen
Domaine skiable de Gerardmer (Le petit requin)

Dag 41 – Van besneeuwde Vogezen naar besneeuwde Alpen ❤ Alwaar ik ontdekte dat sleeën dé gevaarlijkste wintersport ooit is 😜 #uitdebocht #maalduusd #gekuntdaarnietdeftigmeeremmen #waaaargh #muottasmuragl #sleeën #engadin
Muottas Muragl (Le petit requin)

Dag 42 – Toegankelijk en toch onherbergzaam #morteratschgletscher #engadin #sneeuwschoenwandelen
Morteratschgletscher (Le petit requin)

Dag 43 – Haaike gaat sleeën: de gevolgen… Geskalloterd, zoals ze in het dialect van mijn ouderlijk dorp zouden zeggen. Of, zoals mijn collega opmerkte, assorti met mijn schoenen 😂 #loemp #maarzoloemp #blauwebenen #hoeravoorhelmen
Blauwe plekken (Le petit requin)

Dag 44 – Geschriften ontcijferen. Anno 1852 vs. anno 2018 😜
Le petit requin

Dag 45 – Eigenlijk heb ik niets met Valentijn. Ik vierde het jaren niet en toch… vandaag maakte ik een pot granola en kreeg ik een boeket bloemen. Klein, maar fijn, zo mag Valentijn wel zijn (en wat een klef rijmpje is me dat nu?! 😜) #valentijn
Valentijnsboeket (Le petit requin)

16 Comments

 1. Amai, carrément je account verwijderen, dat is lef!
  In het geval van facebook heb ik ook al een paar keer in dubio gestaan, want ik doe er quasi toch niks mee, vind het te verwarrend en te veel reclame. En nu met al die heisa rond privacy… Maar nog niet gedaan dus.
  Instagram vind ik fijner, sowieso, al is het de laatste tijd minder, doordat alles door elkaar staat en er te veel reclame passeert, maar voorlopig nog niet gedacht te verwijderen. Ik spendeer daar nu niet zo veel tijd op, eigenlijk…

  1. Ik vind Instagram ook veel toffer dan Facebook, maar ’t is inderdaad de combinatie van dat algoritme waardoor ik vanalles mis dat ik wil zien en vanalles te zien krijg dat ik net niet wil… Op zich verspilde ik er niet zoveel tijd mee, maar ik merkte toch dat ik te vaak doelloos wat zat te scrollen of snel nog eens de app opende i.p.v. een boek vast te pakken… Ik had mijzelf, toen ik ermee begon, voorgenomen om te stoppen zodra ik dat soort gedrag bij mijzelf zou opmerken (omdat ik weet dat ik daar gevoelig aan ben), dus ja… 🙂

 2. Die blauwe plekken… 😱 dat moet een serieuze uitschuiver geweest zijn! Leuk overzicht trouwens. Ik denk er ook over na om Facebook gewoon te schrappen, er is zelden nog iets interessants op te zien. Eigenlijk gebruik ik het vooral om de verjaardagen te onthouden.

  1. Dat gevoel dat er nog maar zelden iets interessant op te zien is, had ik toen ook enorm bij Facebook. Bij Instagram weliswaar minder, maar door dat stomme algoritme wel meer dan vroeger…

   En ja, die blauwe plekken… Amper 4km sleeën, maar meerdere keren onderuit gaan (inclusief paar meter naast de slee eindigen enzo) doet dat dus blijkbaar met mijn benen 😉 Ik had misschien beter op voorhand opgezocht hoe je goed remt met zo’n dingen 🙂

 3. Mooi overzicht, wat zijn de bergen toch mooi! Hier geen Instagram, omdat ik vrees dat het bij mij dezelfde richting uit zou gaan. Ik heb een paar dagen geleden de apps van facebook en bloglovin’ op mijn smartphone op een totaal andere plek gezet om er wat bewuster mee om te gaan en ze niet meer op automatische piloot te kunnen openen.

  1. Dat helpt zeker (deed ik ook met de app van instagram, al heb ik die ondertussen wel al verwijderd van mijn smartphone)! Succes met het bewuster omgaan ermee 🙂

  1. Ja, dat was het zeker! Nu ja, behalve twee heel blauwe benen heb ik er voor de rest niets aan overgehouden en een aantal keer was het vallen zo grappig dat ik er uiteindelijk nog best wel mee heb kunnen lachen 😉

 4. Oh Instagram-account verwijderd! Heftig, al twijfel ik ook soms om het te verwijderen. Maar tot nu toe spendeer ik er niet zo heel veel tijd aan. Ik volg ook niet zo heel veel mensen. Soms twijfel ik om terug FB te nemen met enkel en alleen mensen die ik geregeld hoor of zie. Maar deze blogpost inspireert me om het toch niet te doen. Dank daar voor 🙂

  Wat een prachtige sneeuwlandschappen én echte post is zo leuk hé 🙂 Leuker dan FB-berichtjes 🙂

  1. Graag gedaan! Uiteindelijk denk ik: mensen die ik geregeld hoor of zie, daar hou ik wel op andere manieren contact mee, o.a. via – inderdaad véél leukere – echte post 🙂

 5. Sociale media, ik mijd ze hoe langer hoe liever. Ik ben op dat vlak een echte leek. Behalve wat FB betreft, hoewel ik al verschillende keren heb overwogen om het te verwijderen. De reden waarom ik het – voorlopig – nog wel behoud zijn voornamelijk die FB groepen met gelijkgestemden maar daar houdt het dan ook voor mij bij op. Ik heb ook vaak de indruk dat mensen iets posten op sociale media voor een ander, en niet zozeer voor zichzelf al wil ik daarmee niet veralgemenen natuurlijk.

  1. De enige sociale media waar ik (nog) actief op ben, zijn Goodreads en mijn blog, dus ik ben ook wel een leek te noemen wat dat betreft 🙂 Stories e.d. op Instagram heb ik bijvoorbeeld ook nooit gebruikt, omdat ik daar geen zin in had. Meedoen of dingen posten voor een ander heb ik nooit gedaan (en ik hoop dat ik ook nooit die indruk gegeven heb), al kan ik mij inbeelden dat dat niet bij iedereen het geval is. Nu ja, ieder zijn ding; voor wie via sociale media zijn bedrijf of dergelijke wilt uitbouwen, heeft dat natuurlijk wel zin, dus waarom zou je het dan niet doen? 🙂

 6. Gek eigenlijk hé, hoe snel iets veranderd in een automatisme en vervolgens soms zelfs als een verplichting kan gaan aanvoelen. Misschien is die cold turkey-methode waarbij je meteen je hele account stopzet wel de juiste manier om daar van af te geraken. Zelf probeer ik gewoon af en toe aan de rem te trekken en wat minder te posten én vooral alleen wanneer ik er zin in heb. Ik blijf het immers leuk vinden om boekige foto’s te maken maar het algoritme is inderdaad een spelbreker. Wel fijn dat we hier nog een deel van je foto’s kunnen zien. De creepy paaskonijnen bijvoorbeeld. Of de mooie bloemen die je kreeg.

 7. Grappig dat ik (opnieuw) de enige ben die zich afvraag wie jouw Valentijn was 😀 (of het hier frank en vrij durf typen, misschien.) En damn, ik miste je al op IG. Dat doelloos scrollen herken ik héél hard, ik ga ermee slapen en ik sta ermee op. Zoveel tijd dat ik ermee verspil eigenlijk!

  1. Hahaha, ik vermoed de enige die het frank en vrij durft te typen 😉
   Ja, ik had mijzelf beloofd om onmiddellijk te stoppen met IG eens ik merkte dat ik er tijd mee begon te verspillen. Ik heb even getwijfeld, omdat het op zich wel een leuk medium is en er meer interactie is per foto dan wanneer ik ze hier per halve maand op lijst. En toch, ik ben blij dat ik er niet meer op zit nu, veel rustiger (al moet ik het nog altijd definitief afsluiten, omdat ik nog niet alle links hier op mijn blog vervangen heb door de effectieve foto’s).

Comments are closed.