Maand in woord en beeld: februari 2019 #1

Dag 32 – Semesterinleiding aan de unif. Met een nice thema en een muurdecoratie die daar helemaal mee akkoord ging. En daarna nog een nice moment toen ik in de winkel een boeket mocht meenemen “want we moeten ze toch weggooien anders” (ik zie weliswaar niet wat er mis mee is, maar mij hoor je niet klagen over gratis bloemen 😉 )

ETH Hönggerberg / Tulpen (Le petit requin)

Dag 33 – Klimaatmars in Zürich ✊

Klimademo Zürich (Le petit requin)

Dag 34 – Avondwandeling in de sneeuw. Ziekjes, dus werd het het linkse, niet steigende pad

Brühlberg Winterthur (Le petit requin)

Dag 35 – Dat “ziekjes” werd “ziek”. En dus keek ik het merendeel van de dag van in de zetel naar een sprookjesachtig witte tuin

Le petit requin

Dag 36 – Noem het gerust onnozel, maar ik word er altijd wat blij van wanneer ik het kabelbaantje naar de ETH-campus in Zürich neem

Polybahn Zürich (Le petit requin)

Dag 37 – De boekenkast in onze slaapkamer ziet er, afhankelijk van het standpunt, niet altijd stabiel uit 😜

Le petit requin

Dag 38 – Fijne post!

Le petit requin

Dag 39 – De trein is altijd een beetje reizen, Zwitserse editie

SBB (Le petit requin)

Dag 40 – Hoe geweldig is de natuur eigenlijk wel niet? 😍

IJsgrot Roseggletsjer (Le petit requin)

Dag 41 – Mag ik hier blijven aub?

Albulabahn (Le petit requin)

Dag 42 – Heerlijke toevalligheden: een dag nadat ik ging sleeën, vraagt mijn kalender wanneer ik dat voor het laatst gedaan heb (ok, sleeën en rodelen is niet exact hetzelfde, maar daar gaan we niet pietluttig over doen 😉 )

Flowkalender (Le petit requin)

Dag 43 – Pauze in het park

Lindengutpark Winterthur (Le petit requin)

Dag 44 – De Zürichsee. Ofte de plek die mijn hoofd altijd een beetje kan kalmeren, hoe overhoop het ook ligt ♥ 

Zürichsee (Le petit requin)

Dag 45 – Opzoekwerk in het staatsarchief. En dus even genieten van het heerlijke Irchelpark, inclusief half bevroren vijver

Irchelpark (Le petit requin)

Dag 46 – Mooie ontdekkingen in onze tuin 😍

Sneeuwklokjes (Le petit requin)

Dag 47 – En eerste werkjes in de moestuin: organiseren van het gereedschap en groenafval opruimen

Serre (Le petit requin)

7 Comments

  1. Oh wat fijn dat je mee deed aan de klimaatmars! Dat wil ik ook gaan doen, maar ik word altijd wat emotioneel door zo’n betogingen.

  2. Hé, het geschrift van de post herken ik 😀 Ik heb het vermoeden dat onze lieve penvriendin dezelfde is (hartjes!)

    1. Ja, het gaat inderdaad over dezelfde penvriendin 🙂 We zijn nog maar net gestart en het zal van mijn kant het komend semester wat traag gaan, maar ik vind het heel fijn om iemand te hebben om op papier mee te schrijven!

  3. Wat een mooie foto’s alweer Haaike. Vooral die natuurfoto’s doen me meteen aan heerlijke rustmomenten denken. Die grot ziet er trouwens betoverend uit op foto en ik vermoed dat het in het echt nog indrukwekkender was. Wat fijn trouwens dat je die tulpen meekreeg in de winkel dat is echt een geluksmaker.

    1. Ja, die grot was ongelooflijk indrukwekkend. Ik had er op voorhand wel al wat foto’s van gezien (en op basis daarvan die wandeling ook gekozen als verjaardagsverrassing voor J.), maar er dan in het echt instaan. Machtig! En zot hoe gigantische mooie structuren de natuur gewoon uit zichzelf vormt; op zo’n momenten ben ik soms blij dat ik voor monumentenzorg gekozen heb, want als ontwerpend architect zou ik continu het gevoel hebben dat ik toch niets kan maken dat kan tippen aan natuurvormen, denk ik 😉

Comments are closed.