Dingen die ik mij weleens afvraag (6)

 • Of de Zwitsers beseffen hoeveel geluk ze hebben met hun treinen? In het station van Winterthur zijn er momenteel grote werken aan de gang en dat leidt dan tot dit soort hilarische borden. Want oh neen, mijn trein vertrekt van op een ander spoor, stelt-u-voor seg 😜
Winterthur HB (Le petit requin)

 • Of deze garagist in Sault (Frankrijk) veel klanten zou hebben? Want echt veel vertrouwen geeft zijn reclamebord toch niet, denk ik dan.
Garage Christian Rey Sault (Le petit requin)
 • Of ze bij deze carwash beseffen dat “grootste carwash van Zürich” een beetje lachwekkend overkomt als je eigenlijk niet eens zo gigantisch groot bent? Ik weet dat de Zwitsers niet altijd beseffen dat Zürich écht geen grote stad is (het inwoneraantal ligt tussen Antwerpen en Gent – ook geen grote steden -, terwijl het hier als een soort “metropool” wordt beschouwd), maar soms zou enige realiteitszin misschien niet slecht zijn 😉
Best Carwash Zürich (Le petit requin)
 • Waarom sommige mensen zo hard hun gelijk willen halen? Een tijdje geleden reed ik ’s nachts met de fiets naar huis zonder verlichting, omdat ik die – heel dom – thuis vergeten was. Ik vind het al wat overdreven dat een automobilist mij daar per se op wilde wijzen (dacht die nu echt dat ik niet doorhad dat ik zonder licht aan het rijden was?), maar ga ervan uit dat dat met de beste bedoelingen was, want als ik op de autostrade een auto zonder lichten zie, doe ik immers ook teken (al is het natuurlijk zo dat een auto zijn lichten niet thuis kan vergeten, maar soit). Maar: het is 1u ’s nachts, je rijdt in een rustige woonwijk. Is het dan echt nodig om mij dat te laten weten door te beginnen claxonneren? Waarom kan je niet even met je lichten knipperen? Stop desnoods even en zeg het mij zo. Maar je gaat toch niet midden in de nacht je claxon gebruiken om per se te tonen hoe dom ik wel niet ben dat ik mijn lampjes niet bij heb en ondertussen een hele hoop mensen wakker maken door het lawaai dat je maakt? Zucht…
 • Of Liesbet al Mysterium zou gespeeld hebben?
Mysterium (Le petit requin)
 • Waarom ik voor een aanmelding bij de invalideitsverzekering – ook al krijg ik geen uitkering, de hele papierwinkel moest opgestart worden omdat ik vorig jaar een tijdje werkonbekwaam was – mijn opleiding en de scholen waar ik gestudeerd heb, moet doorgeven?
Le petit requin
 • Of ze bij de Stapo (Stadtpolizei) ook vinden dat hun afkorting een beetje aan de nazi’s doet denken? Of zouden enkel buitenlanders, die niet met Duits als moedertaal – en dus met zulke afkortingen – zijn opgegroeid, die link leggen?
Stapo Winterthur (Le petit requin)
 • Hoeveel mensen hun urinestaaltje al verpest hebben door het toch onder de zeeppompen te zetten?
Le petit requin
 • Welke ambtenaar in godsnaam deze constructie goedgekeurd heeft? En wie nu denkt dat ze in Zwitserland ook aan koterijen à volonté doen, ik nam deze foto in België…
Haaltert (Le petit requin)
 • Of er al veel mensen zich aangemeld hebben voor onderstaande “kamer te huur”?
Le petit requin
 • Of de kranten die afgelopen week artikels publiceerden over de “avonturiers” die de ijsgrotten aan de Roseggletsjer bezochten, zelf opgezocht hebben hoe je bij die grotten geraakt? Wij waren er namelijk net en hoewel het een stevige wandeling was waarvoor je sneeuwschoenen nodig had, zou ik ons nu ook weer niet als “avonturiers” omschrijven, omdat we daar geweest zijn 😜 . Niet zomaar bereikbaar? Ja. Heel moeilijk en enkel op “avontuurlijke wijze” bereikbaar? Nope.

6 Comments

 1. Hihihi die kamer te huur is grappig! 😀
  Ik moest effe lachen met je uitspraak, auto’s kunnen hun lichten niet vergeten hebben 😀 Ik zag het al helemaal voor mij dat je van die lichten kunt kopen om op je auto te klikken.

 2. die autogarage reclame (met wrak in zicht) en die kamer te huur: ongelooflijk toch.

  die koterij: daar is geen ambetenaar aan te pas gekomen hoor, dat is daar vast en zeker gewoon gezet.

  Stapo klinkt in mijn oren toch ook heel naar.

  1. Haha, het zou mij inderdaad niet verbazen als je gelijk hebt en daar inderdaad geen ambtenaar bij aan te pas gekomen is 🙂

 3. Oh, ik heb echt zo zitten gniffelen tijdens het lezen van deze blogpost. Eigenlijk is dat iedere keer het geval bij die ‘Dingen die ik mij weleens afvraag’-posts. Waarschijnlijk ook vooral doordat het zaken zijn die ik mezelf ook zou afvragen. Ik vermoed dat die garagist naast auto’s ook andere reparaties doet maar desondanks zou ik mijn reclamebord toch net iets anders opstellen.

  Dat van die invaliditeit is heel eenvoudig … alles wat daarmee te maken heeft lijken ze blijkbaar zo moeilijk mogelijk te maken. Voor we trouwden had ik een uitkering en ik ben echt heel héél blij dat mijn moeder dat geregeld had want ik had er zelf de energie niet voor én zou het al veel sneller hebben opgegeven. Blijkbaar houden ze er vooral van om mensen van het kastje naar de muur te sturen.

  Ik heb Mysterium nog niet gespeeld maar heb de doos al wel een keer vastgehad. Die sprak me meteen aan én toen wist ik nog niet eens dat er raven in meedoen. 🙂

  1. Hihi, volgende keer kopen dan? 🙂
   En blij dat jouw moeder daar toen zoveel moeite in gestoken heeft, echt frustrerend dat dingen zoveel moeilijker gemaakt worden dan nodig is.

Comments are closed.