Maand in woord en beeld: januari 2019 #2

Dag 17 – Inspiratie opdoen voor onze garderobe! (en ook: waaah, wat ga ik doen eens ons appartement “af” is? Ik ben zo graag met inrichting bezig! En neen, weer verhuizen is geen optie 😜 )

Dag 18 – Wereld met een wit randje ♥

Dag 19 – Women’s March in Zürich ✊

Dag 20 – Ik ging vroeger ook al lopen als het donker was, maar beperkte mij toen noodgedwongen tot verlichte paden (of sloeg mijn voeten om op de niet verlichte, dat is ook al gebeurd…). Lang leve mijn kerstcadeautje waardoor ik op deze avond in het donker een nieuw bospaadje ontdekte!

Dag 21 – Onstabiel dagje, met een trein die scheefhing ter hoogte van Neuchâtel en vervolgens deze metrohalte in Lausanne 😜

Dag 22 – Fiets mogen lenen om naar de EPFL te rijden. En daardoor dit moois zien 😍

Dag 23 – Kleurrijke campus, ook bij een sneeuwgrijze hemel

Dag 24 – Leesvoer van de dag

Dag 25 – Kijk, een kindje!

Dag 26 – Het had nog realistischer gekund, maar het was zelfs zo al gigantisch hard

Dag 27 – Wandelingetje op “onze berg” (die eigenlijk een heuvel is, maar soit 😉 )

Dag 28 – Op repeat in mijn hoofd dezer dagen

Dag 29 – We waren aan het twijfelen of onze plant wel goed stond op zijn plekje. Ik denk dat het antwoord duidelijk is 😜

Dag 30 – Het gaat nog steeds langzaam, maar ondertussen laten mijn looptrainingen mij opnieuw toe de waterval in de buurt te gaan bewonderen. Hoera!

Dag 31 – Een waterkrachtcentrale, een vistrap en een sluis tijdens een rondleiding. Maar ook sneeuw en een glimp opvangen van een ijsvogel 😍

13 Comments

 1. Die tekst van dat kaartje moet ik mezelf soms ook voorhouden. Zo fijn dat je plantjes het goed doen. Ik ben nog steeds heel blij dat de orchidee waarvan ik dacht dat hij klaar was voor het plantenkerkhof ondertussen 6 mooie bloemen heeft.

  1. Waw, 6 bloemen! Ik heb twee orchideeën die uitgebloemd zijn en die ik probeer terug in gang te krijgen, maar voorlopig zijn er nog geen bloemen te zien. Integendeel zelfs, want één plant lijkt het vooral helemaal te gaan opgeven… Tips zijn dus altijd welkom 😉
   Dat kaartje zit momenteel in mijn agenda als bladwijzer. Het helpt heel erg op dagen waarop ik het gevoel heb enkel maar te overleven, omdat het troost en tegelijk door de tekening ook doet glimlachen. Ik hoop dat jij het jezelf niet te vaak moet voorhouden tegenwoordig!

   1. Het enige dat ik anders ben gaan doen met die orchidee is dat ik hem niet langer giet maar hem wekelijks een lauwwater-bad geef. Natuurlijk blijft dat water niet lauw vermits ik die plant daar urenlang laat instaan maar zo te zien werkt het wel. Ik moet trouwens nog eens opzoeken of je volledig uitgedroogde takken mag verwijderen. Want deze plant gaat al enkele jaren mee waardoor er verschillende afgeknipte takken uitsteken.

 2. Die foto’s doen mij steeds zin krijgen om zelf ook eens naar Zwitserland te gaan. Om daarna extra rond te kijken in eigen buurt en het nog meer te appreciëren 🙂

  1. Haha, enerzijds: altijd welkom hier! Anderzijds: vooral blij dat je zo geniet van je eigen buurt! (want op vakantie gaan is tof, maar continu een beetje vakantiegevoel door de plek waar je woont is al helemaal zalig 🙂 )

 3. Oooo kunnen die ook bloemetjes krijgen? Ik heb hier een stekje staan, zal het dan maar goed soigneren 😉

  1. Haha, doen! Ik was ook heel verrast, want ’t is bij kamerplanten geen evidentie om er bloemetjes op te krijgen (nog altijd wat “jaloers” op mijn schoonzus die zonder iets speciaals te doen bloemen op haar zamioculcas kreeg, terwijl de onze er maar zozo bijstaat…).

Comments are closed.