Maand in woord en beeld: juli #1

Juni eindigde er en juli begon er, in die schone Zwitserse bergen. Het zijn niet de makkelijkste weken tegenwoordig, maar bergdagen, die doen altijd deugd…

Dag 182 – Mijn hart wilde naar boven, mijn hoofd wist dat in de vallei blijven voorlopig de enige gezonde optie is. Gelukkig was het ook daar ongelooflijk mooi 😉

Val d’Hérens (Le petit requin)

Dag 183 – Inwendig vloeken toen ik de groep uitzwaaide die begon aan de bergcursus die ik normaal ook ging volgen (maar moest uitstellen naar volgend jaar door die stomme vitaminetekorten); genieten van de wandeling van Arolla naar Les Haudères door de Val d’Hérens die ik in de plaats deed

Val d’Hérens (Le petit requin)

Dag 184 – Om een dag later alweer uitgeput in de zetel te hangen #langleveseries #fuckdatlijfvanmij

The Handmaid's Tale (Le petit requin)

Dag 185 – Slechte foto van een goede moestuinoogst 😜 Inclusief mijn allereerste zelfgekweekte warmoes!

Le petit requin

Dag 186 – Binnenkort opnieuw verhuizen = opruimen, uitsorteren, overbodige spullen naar de Brocki brengen

Brocki Zürich (Le petit requin)

Dag 187 – Ik dacht: laat ik anders eens tv gaan kijken in een tv-studio 😜 #srf #brabel

SRF Studio (Le petit requin)

Dag 188 – In de Sihlvallei geloven ze duidelijk niet dat één steen voldoende is om de loop van een rivier te veranderen en smijten ze er dan maar meteen een hele hoop rotsen erin 😉 (zie dag 100 om te weten hoe het ervoor uitzag)

Sihl (Le petit requin)

Dag 189 – Sunday evening reading group in het Irchelpark

Irchelpark Zürich (Le petit requin)

Dag 190 – Hoera voor Frau Walder die 36 jaar geleden de aanleg van een paar parkings tegenhield omdat ze “haar groententuin niet wil opgeven”. Wel jammer dat het nu toch van dat gaat zijn #bouwaktenuitpluizen

Le petit requin

Dag 191 – Hield ik het de afgelopen weken bij een iets subtielere variant met één Belgische en één Zwitserse duimnagel, dan ging ik voor Frankrijk-België volledig los

Le petit requin

Dag 192 – Picknicken aan het meer van Zürich en verrast worden door een mooie, met de hand geknoopte structuur in het station 😍

Zürichsee/Gaia Mother Tree Zürich HB (Le petit requin)

Dag 193 – Ik blijf het bizar vinden dat mijn keuken geen enkel schuif heeft. Dat daardoor dit hoekje ontstaan is, vind ik dan weer best gezellig 🙂

Le petit requin

Dag 194 – Nog een dikke maand en dan wordt dit mijn tuin. Tot aan het hekje, al voelt het nog vijf keer groter door het zicht erachter ♥

Le petit requin

Dag 195 – In de enige officieel tweetalige stad van Zwitserland wachten op de trein om in het Franstalige deel mijn broer terug te zien!

Bahnhof Biel/Bienne (Le petit requin)

Dag 196 – La Chaux-de-Fonds, stad met straffe urbanisatie en mooie architecturale debuten 🙂 #maisonblanche #lecorbusier

Maison Blanche La Chaux-de-Fonds (Le petit requin)

Dag 197 – Verjaardagscadeau van mijn broer ♥

Honger! (Le petit requin)

25 Comments

 1. Oeh, Honger! 🙂
  En met de prachtige foto’s te zien tel ik nog harder af naar onze vakantie…

  1. Hoera! Super dat je dat in een pot gelukt is (was toch in een pot he bij jou?), dat heeft bij mij nooit gepakt 🙂
   En blij te lezen dat je geniet van de Zwitserland-foto’s, want ik vraag mij soms wel eens af of ik niet teveel foto’s post 🙂

  1. Ja he! We gaan er ons werk aan hebben, maar ik kijk er zo gigantisch naar uit om ’s ochtends met blote voeten in het gras te kunnen stappen, wanneer dat nog een beetje nat is van de ochtenddauw 🙂

  1. Haha, dat denk ik ook niet! Moet er nog uit beginnen koken, maar wat ik er hier en daar al van zag passeren, doet het beste vermoeden 🙂

 2. Yay voor zo’n fijne tuin!
  en spot ik daar een still uit “The Handmaid’s tale”?
  Hoe vind je de serie? Ik vond het boek fantastisch, maar twijfel nog of ik de serie wil zien omdat ik denk dat het voor mij misschien té zal zijn (gevoelig zieltje hier)

  1. Ik vond de serie ook heel goed; het beklemmend, ongemakkelijk gevoel dat ik bij het boek had, had ik bij de serie absoluut ook. De beelden zijn wel expliciet en de hoeveelheid op het randje, maar ik kan daar nog vrij goed tegen (bij Kathleen las ik dan weer dat zij – ook een gevoelig zieltje – dat niet vond: https://rafelkath.wordpress.com/2018/07/21/the-handmaids-tale/). Seizoen 2 zag ik weliswaar nog niet, dus daarvan weet ik nog niet of ik het té ga vinden, maar in seizoen 1 ging het net.

   1. Dank je wel voor de link, ik ga Kathleens blogpost meteen eens lezen.

  1. Ja, zalig he! Ik kijk er zo naar uit om met blote voeten in het gras te kunnen lopen; dat heb ik nog het meest gemist in al die jaren zonder 🙂

 3. Dat van die stenen verleggen doet me zomaar eventjes spontaan denken aan een liedje van Bram Vermeulen (zal je ongetwijfeld kennen). En die moestuin dat komt helemaal goed, jou kennende Haaike. Intussen toch ook zorgen voor voldoende vitaminen/mineralen en hopelijk geen tekorten meer. De afgelopen week verlangde ik ook wel naar een verblijf in de bergen, waar de temperaturen allicht draaglijker waren dan hier. En dikke duim voor je supporterswerk voor onze Duivels, wat hebben ze het knap gedaan hé 🙂

  1. Ja, dat liedje ken ik (en zette ik toevallig ook op vlak nadat ik die ene zin typte 😉 ).
   In de bergen zelf zijn de temperaturen inderdaad draaglijker; waar ik zelf woon (400m hoogte) is het ook afzien. Al is het desondanks beter doenbaar dan in België, omdat het hier toch af en toe eens even regent en daardoor afkoelt.

 4. Vervelend wanneer dat lichaam niet mee wil werken hé. Gelukkig waren er ook voldoende mooie momenten om je aan op te trekken. Ik hoop trouwens echt dat je je ondertussen al wat beter voelt en binnenkort weer volop de wandelingen kan doen die je wil doen.

  1. Ja, heel lastig! En het deed mij eens te meer beseffen hoeveel chance ik heb dat het bij mij maar af en toe is dat mijn lichaam niet meewil. Ik weet niet of ik de kracht zou hebben om een chronische ziekte te verdragen…

   1. Ik heb het geluk dat het bij mij niet van het ene uiterste naar het andere is gegaan. Wanneer je het ene moment veel kan sporten en dan plots niet meer lijkt het me nog een pak zwaarder. Ondertussen kan ik natuurlijk minder als vroeger maar die situatie is wel beetje bij beetje verergerd. Natuurlijk heb ik ook het geluk dat ik graag lees, blog, knutsel. Ik denk dat ik anders gek zou worden.

    1. Mja, tegelijk weet ik natuurlijk wel, ook al is het snel gegaan, dat het ook weer betert. Maar inderdaad: gelukkig hebben we met lezen, bloggen en knutselen nog genoeg andere hobby’s om ons ook binnenshuis bezig te houden wanneer sporten – al dan niet voor langere tijd – niet meer gaat.

  1. Hihi, merci! Ik lak mijn nagels eigenlijk nog maar weinig tegenwoordig, maar als ik het dan doe, ga ik er wel helemaal voor 😉
   En die tuin is fantastisch! Vandaag de sleutel gekregen en een van de eerste dingen die gaan gemonteerd worden dit weekend zijn sowieso de tuinzetels 🙂

 5. Altijd fijn om je maandsamenvatting te lezen. Heb ik meteen het gevoel dat ik weer helemaal mee ben. ☺.

Comments are closed.