Maand in woord en beeld: oktober #1

Dag 274 – Petanque mag natuurlijk niet ontbreken in de Provence 🙂

Petanque (Le petit requin)

Dag 275 – J’adore les marchés provençaux! Toch als ze zo fantastisch ruiken als deze 🙂

Marché de Lorgues (Le petit requin)

Dag 276 – Waar ik ook fiets tegenwoordig, op en af gaat het altijd. Maar mooi is het gelukkig ook altijd 🙂

Tourtour (Le petit requin)

Dag 277 – Een dag later werd dat dubbel en dik bevestigd met 1000 hoogtemeters op 50km. Maar wat was het het afzien zo waard, daar in de Gorges du Verdon 😍

Gorges du Verdon (Le petit requin)

Dag 278 – Regenboogwatervallen zijn de mooiste 🙂 #cascadedesillans

Cascade de Sillans (Le petit requin)

Dag 279 – Afzien. Genieten. Ophalen van oude herinneringen en maken van nieuwe. Lachen en wenen tegelijk op de top omwille van dat alles. Lieve, lieve Ventoux, je bent voor altijd de berg van mijn jeugd en nu ook opnieuw een beetje van mijn heden ♥

Mont Ventoux (Le petit requin)

Dag 280 – Dat het in Frankrijk echt nooit stopt met de mooie zichten, zelfs niet op weg naar huis #gorgesdelaméouge

Gorges de la Méouge (Le petit requin)

Dag 281 – En ik denken dat het VRT-nieuws het meer serieuze van de twee was… Serieus, jongens?!

Le petit requin

Dag 282 – Even pauze nemen in het parkje tegenover het werk. Even genieten van herfstkleuren tegen een stralend blauwe lucht

Lindengut Park (Le petit requin)

Dag 283 – Na een half jaar afwezigheid stond ik terug op de mat 😁 En mannekes, zo hard dat ik dat gevoeld heb!

Le petit requin

Dag 284 – Ik word in het oog gehouden vandaag 😉 #kunsthallezürich

Kunsthalle Zürich (Le petit requin)

Dag 285 – Naar de ETH voor les, een gezellige pauze en voorbereidingen voor mijn presentatie

ETH Hönggerberg (Le petit requin)

Dag 286 – Dagje Genève voor een colloquium, dat plaatsvond in een mooie locatie (Théâtre Les Salons) en vroeger eindigde dan verwacht, waardoor ik tijd had om een glimp van het VN-gebouw en de Mont Blanc op te vangen voor mijn trein naar huis vertrok

Théâtre Les Salons, VN-gebouw en Meer met zicht op Mont Blanc in Genève (Le petit requin)

Dag 287 – Soms denk ik dat ik een platter deel van Zwitserland woon nu. Soms ga ik vlakbij fietsen, verzamel 500 hoogtemeters op 30km en besef dat “plat” hier toch wel heel relatief blijft 😉

Schloss Kyburg (Le petit requin)

Dag 288 – Wetgevingen doornemen. Lastige telefoongesprekken afhandelen. Mijn job is jammer genoeg niet altijd buiten rondwandelen en gebouwen bekijken 🙂

Le petit requin

Dag 289 – Planten, dat hebben we voorlopig genoeg in huis. Maar bloemetjes, nope, dat niet 😉

Le petit requin

12 Comments

  1. Bedankt! Of het dit keer stoer dan wel onverantwoord (gezien de weinige voorbereiding) was, daar ben ik nog altijd niet helemaal uit 😉 Ach ja, aangezien het uiteindelijk goed gegaan is en ik goed naar mijn lichaam geluisterd heb, moet ik misschien maar gewoon voor “stoer” gaan 🙂

  1. Fantastisch! Het was de eerste keer dat ik er was, omdat we er vroeger – tijdens onze vele vakanties in de Provence – te ver af zaten om “even” heen en weer te rijden (wij logeerden vlakbij Vaison-la-Romaine), maar het zal zeker niet de laatste keer zijn. Mijn broer en zijn vriendin deden er nog een wandeling in de week dat ze er alleen waren en alleen al om die te kunnen doen, wil ik nog terug 🙂

 1. Mooie foto’s!
  Ik wist niet dat je bokste? Amai, naar mijn gevoel doe jij zo’n beetje alles van sport zeg!

  1. Haha, alles van sport is wat overdreven, maar ik heb het effectief wat moeilijk met kiezen welke sporten ik nu het liefste doe 😉
   Al doe ik dat boksen nog niet lang en ook niet zo vaak hoor 🙂

 2. Twee jaar geleden ook een zalige vakantie gehad bij de Gorges du Verdon! Zo’n heerlijke streek!

  1. Ja, het was een fantastische ontdekking! Vroeger ben ik heel vaak op vakantie geweest in de Provence, maar dat was altijd noordelijker (dichter bij de Ventoux, bij Vaison-la-Romaine), waardoor ik nog nooit in de Gorges geweest was. Maar amai, ik ga daar zeker nog terug! 🙂

 3. Ik blijf onder de indruk van jouw sportieve prestaties. Daarstraks zag ik nog een prentje op Social Media dat perfect mijn sport-schema omschreef. Nu ja, bijna. Want ik draag kleedjes en rokken in plaats van jeans …”Yeah, I crossfit. I cross my fingers and hope my ass fits in my jeans.” De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ook leesmarathons doe en dat het vasthouden van zware fantasyboeken wat mij betreft ook onder gewichtheffen mag worden ingedeeld. 😉

  1. Haha, zalige uitspraak. Nu, ik mag nog zoveel sporten als ik wil, die uitspraak blijft jammer genoeg ook op mij van toepassing…
   En hey, sommige boeken in mijn kast wegen meer dan de gewichtjes waarmee ik sport, dus ’t zal nog niet zijn dat lezen soms gewichtheffen is 😉

 4. Ooo anjers!
  Die streek in Frankrijk zou ik graag ook eens bezoeken, ik krijg er al heimwee naar, maar… ik wil bergen, en volgend jaar is er maar budget voor één (magere) vakantie, dus kiezen wordt moeilijk…

  1. Door jouw reactie besef ik dat die anjers drie weken mooi hebben staan bloeien, want ik heb ze pas eergisteren bij het groenafval gegooid 🙂
   Mja, als je budget beperkt is, wordt het moeilijker he! Met mijn ouders deden wij ooit twee weken Frankrijk, waarvan een week Alpen en een week Provence; misschien kunnen jullie zoiets doen? En je weet: altijd welkom hier om al iets dichter bij de bergen te zitten (al is en blijft het natuurlijk een duur land, ook al is je overnachting gratis…).

Comments are closed.