Ask me anything: de antwoorden – deel 2

Ooit – heel heel lang geleden 😉 – deed ik hier op de blog een Ask me Anything. Drie maand geleden antwoordde ik op een eerste deel vragen; vandaag volgt eindelijk het vervolg. Nope, snel ben ik nog steeds niet wat zo’n dingen betreft, maar beter laat dan nooit, zeker?

Wat is je lievelingseten? (Anna Helena van Tussen de plooien)

Blijkbaar heb ik de ik-kan-niet-kiezen-vragen voor dit deel gehouden, want er zijn zoveel lekkere dingen dat ik het vrij onmogelijk vind mij te beperken tot één gerecht 🙂 . Als kind was ik onder meer verzot op frikadellen met krieken of met champignons in tomatensaus en puree. De tiener in mij koos op verjaardagen het liefst voor “zoetzure kip”, ofte rijst met kip en paprika en zoetzure saus. Dat zijn dingen die ik vandaag nog steeds graag eet, al gaat mijn voorkeur nu toch eerder naar vegetarische gerechten. Maar om daar nu één favoriet uit te kiezen… als het echt moet, dan ga ik voor volkoren pasta met gegrilde groenten en wat lekkere olijfolie.

Pasta met gegrilde groenten (Le petit requin)
In de zomer zijn die gegrilde groenten dan paprika, courgette en radicchio, afgewerkt met pijnboompitten.
Pasta met geroosterde wintergroenten, granaatappelpitjes en pijnboompitten (The pioneer woman)
… en in de winter spruitjes, pompoen en rode uit, afgewerkt met granaatappelpitjes.

Wat is je favoriete dessert? (Liesbet van Zwartraafje)

Blij dat Liesbet meteen ook zei dat ik een top 3 mocht geven, want één dessert uitkiezen zou echt wel niet lukken! Zelfs drie is nog te weinig, want mmm, tiramisu! Of appelcake! Stracciatella-ijs! Wafels! Chocomousse! Zelfgemaakte sjoekes van mijn moeder! 😉
Laat ik mijn top 3 dan maar samenstellen uit:

  • de topper toen ik kind was: Charlotte-chocoladetaart, ofte een heerlijk bommetje van chocolade met boudoirs
  • het dessert waar ik het eerste aan moest denken: passievruchtenbavarois, jummie!
  • het dessert dat ik het laatste at: vermicelles, ofte een Zwitserse specialiteit met een soort zoete kastanjepuree, meringues en slagroom. Ik moest in het begin wennen aan de smaak van de kastanjes, maar nu ben ik lichtelijk verslaafd aan dit dessert 😉

Wat is je favoriete bijpraat-adresje wanneer je in België bent? (Liesbet van Zwartraafje)

Goh, meestal ga ik bij vrienden en familie thuis langs, dus in zekere zin is mijn favoriete adresje “bij iemand thuis” 🙂 . Als we op verplaatsing gaan, dan kies ik – er van uitgaande dat het namiddag is en we dus niet op restaurant gaan – in Aalst vaak voor Philimonius en in Brussel voor A.M. Sweet of Chicago Café; in andere steden laat ik de keuze graag over aan anderen.

Chocomelk Philimonius Aalst
Chocomelk bij Philimonius

5 Comments

  1. Oh, Charlotte. Mijn Oma maakte die zelf ook altijd. Alleen had zij een versie met vanillepap en draaide ze onderaan ook wat ananas door. Ik vrees dat het fruit geen compensatie was voor het feit dat die familie-klassieker een serieus bommetje is.

    1. Hahaha, dat kan ik mij voorstellen; wij hebben in de familie ook zo’n paar “gezonde” taarten, ahum 🙂
      Een Charlotte met vanillepap en ananas klinkt trouwens wel het proberen waard!

Comments are closed.